MeteoNeu

 • Esquiem a Masella, balanç dels primer dies oberts i novetats de la temporada
  Escolta àudio

  Esquiem a Masella, balanç dels primer dies oberts i novetats de la temporada

  Des de dilluns, les estacions d'esquí catalanes tenen les persianes aixecades. Anem a Masella, on Ramon Boter, portaveu de l'estació d'esquí, ens fa una valoració d'aquests primers dies d'esquí i de les perspectives i novetats de la temporada.

  · Pregunta: Masella té una gran zona orientada a nord i una altra zona que neix a cota 1.900, orientada a?
  · Premi: Un aplicador de cera líquida NZero per encerar els esquís en fred de la varietat que vulguin: alpí, snow, muntanya o esquí de fons o bé un pack de ceres sòlides per encerar en calent amb una mostra de fórmula per a cada temperatura de la neu.
  >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  Des de dilluns, les estacions d'esquí catalanes tenen les persianes aixecades. Anem a Masella, on Ramon Boter, portaveu de l'estació d'esquí, ens fa una valoració d'aquests primers dies d'esquí i de les perspectives i novetats de la temporada. · Pregunta: Masella té una gran zona orientada a nord i una altra zona que neix a cota 1.900, orientada a? · Premi: Un aplicador de cera líquida NZero per encerar els esquís en fred de la varietat que vulguin: alpí, snow, muntanya o esquí de fons o bé un pack de ceres sòlides per encerar en calent amb una mostra de fórmula per a cada temperatura de la neu. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • Vallter 2000, estació preparada i carregada de neu
  Escolta àudio

  Vallter 2000, estació preparada i carregada de neu

  El Pirineu oriental va rebre una bona nevada a finals de novembre i de neu encara n'hi ha molta. Ara Vallter 2000 està preparada per obrir tan aviat com sigui possible. Enric Serra, director de Vallter 2000, ens comenta les novetats de la temporada i la situació d'espera que viu l'estació a causa de la Covid.

  · Pregunta: la nevada que deixa ben blanca Vallter va fer 25 o 45 centímetres?
  · Premi: un aplicador de cera líquida NZero per encerar els esquís en fred de la varietat que vulguin: alpí, snow, muntanya o esquí de fons, o bé un pack de ceres sòlides per encerar en calent amb una mostra de fórmula per a cada temperatura de la neu.
  >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població

  El Pirineu oriental va rebre una bona nevada a finals de novembre i de neu encara n'hi ha molta. Ara Vallter 2000 està preparada per obrir tan aviat com sigui possible. Enric Serra, director de Vallter 2000, ens comenta les novetats de la temporada i la situació d'espera que viu l'estació a causa de la Covid. · Pregunta: la nevada que deixa ben blanca Vallter va fer 25 o 45 centímetres? · Premi: un aplicador de cera líquida NZero per encerar els esquís en fred de la varietat que vulguin: alpí, snow, muntanya o esquí de fons, o bé un pack de ceres sòlides per encerar en calent amb una mostra de fórmula per a cada temperatura de la neu. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població

 • Obrim la temporada d'esquí amb Covid. Com s'han preparat les estacions?
  Escolta àudio

  Obrim la temporada d'esquí amb Covid. Com s'han preparat les estacions?

  La situació de Covid-19 ha retardat l'inici de la temporada de neu. Parlem amb Quim Alsina, director de l'Associació d'Estacions d'Esquí i Muntanya, que ens explicarà com s'han preparat les estacions d'esquí per oferir un servei segur i com preveuen la temporada.

  · Pregunta: Quina estació ha rebut la nevada més forta el darrer cap de setmana de novembre?
  · Premi: Un aplicador de cera líquida NZero per encerar els esquís en fred de la varietat que vulguin: alpí, snow, muntanya o esquí de fons o bé, un pack de ceres sòlides per encerar en calent amb una mostra de fórmula per a cada temperatura de la neu.
  >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  La situació de Covid-19 ha retardat l'inici de la temporada de neu. Parlem amb Quim Alsina, director de l'Associació d'Estacions d'Esquí i Muntanya, que ens explicarà com s'han preparat les estacions d'esquí per oferir un servei segur i com preveuen la temporada. · Pregunta: Quina estació ha rebut la nevada més forta el darrer cap de setmana de novembre? · Premi: Un aplicador de cera líquida NZero per encerar els esquís en fred de la varietat que vulguin: alpí, snow, muntanya o esquí de fons o bé, un pack de ceres sòlides per encerar en calent amb una mostra de fórmula per a cada temperatura de la neu. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • Ski Service de Baqueira, un referent des del 1970
  Escolta àudio

  Ski Service de Baqueira, un referent des del 1970

  La màxima qualitat de neu i de les pistes que sempre ha buscat Baqueira-Beret ha anat acompanyada d'un servei d'alt nivell amb un lloguer de material que és tota una garantia per a l'esquiador. Durant 50 anys de servei, s'ha adaptat als nous temps i a les noves demandes de les persones que volen gaudir de la neu. Ens en parla Josep Maria Puyol, cap del departament de Ski Service.

  · Pregunta: Quants Ski Services trobarem al voltant de l'estació de Baqueira-Beret?
  · Premi: Pack amb tassa + gorra+ buff + cantimplora i motxilla per recollir a Baqueira, gentilesa de Ski Service Baqueira-Beret.
  I un aplicador de cera líquida NZERO a triar entre alpí, per a pells, per a esquí de fons o per a snowboard, o bé, un pack de 4 ceres solides diverses (una de cada temperatura)
  >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  La màxima qualitat de neu i de les pistes que sempre ha buscat Baqueira-Beret ha anat acompanyada d'un servei d'alt nivell amb un lloguer de material que és tota una garantia per a l'esquiador. Durant 50 anys de servei, s'ha adaptat als nous temps i a les noves demandes de les persones que volen gaudir de la neu. Ens en parla Josep Maria Puyol, cap del departament de Ski Service. · Pregunta: Quants Ski Services trobarem al voltant de l'estació de Baqueira-Beret? · Premi: Pack amb tassa + gorra+ buff + cantimplora i motxilla per recollir a Baqueira, gentilesa de Ski Service Baqueira-Beret. I un aplicador de cera líquida NZERO a triar entre alpí, per a pells, per a esquí de fons o per a snowboard, o bé, un pack de 4 ceres solides diverses (una de cada temperatura) >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • L'evolució de les nevades i la seva cota al Pirineu des de mitjans de segle XX
  Escolta àudio

  L'evolució de les nevades i la seva cota al Pirineu des de mitjans de segle XX

  El nombre de nevades, la quantitat i la cota de neu han variat des de mitjans de segle XX. Tractem la innivació amb tot un especialista, Carles Udina, introductor dels primers estudis d'innivació dels Pirineus a finals dels 60, i ens donarà unes conclusions que ens faran rumiar.

  · Pregunta: Carles Udina és el pare, entre altres, d'una estació de nòrdic. Quina?
  · Premi: Lot de 5 caixes variades de 10 càpsules cadascuna de cafè Novell residu zero, sense herbicides ni pesticides i procedent de cultiu ecològic.

  >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  El nombre de nevades, la quantitat i la cota de neu han variat des de mitjans de segle XX. Tractem la innivació amb tot un especialista, Carles Udina, introductor dels primers estudis d'innivació dels Pirineus a finals dels 60, i ens donarà unes conclusions que ens faran rumiar. · Pregunta: Carles Udina és el pare, entre altres, d'una estació de nòrdic. Quina? · Premi: Lot de 5 caixes variades de 10 càpsules cadascuna de cafè Novell residu zero, sense herbicides ni pesticides i procedent de cultiu ecològic. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • L'escola d'Esquí d'Espot, una formació de dècades i en permanent evolució
  Escolta àudio

  L'escola d'Esquí d'Espot, una formació de dècades i en permanent evolució

  Descobrim l'evolució de la formació en el món de l'esquí amb l'escola d'Esquí d'Espot. Manel Irimia i Josep Isus, directors de l'escola i grans experts en la docència durant dècades, ens expliquen els ets i uts de l'atenció i l'aprenentatge de l'esquí. També sabrem els serveis que ofereixen.

  ·Pregunta: L'Escola d'Esquí d'Espot es dedica exclusivament a la neu o a d'altres esports a la comarca del Pallars?
  ·Premi: Xec regal per una experiència de 2 hores i per a dues persones a l'ESPAI CEL, amb 7 piscines termals i una piscina exterior. Gentilesa del Balneari Termes Victòria de Caldes de Montbui, dates a concretar amb el balneari.
  >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  Descobrim l'evolució de la formació en el món de l'esquí amb l'escola d'Esquí d'Espot. Manel Irimia i Josep Isus, directors de l'escola i grans experts en la docència durant dècades, ens expliquen els ets i uts de l'atenció i l'aprenentatge de l'esquí. També sabrem els serveis que ofereixen. ·Pregunta: L'Escola d'Esquí d'Espot es dedica exclusivament a la neu o a d'altres esports a la comarca del Pallars? ·Premi: Xec regal per una experiència de 2 hores i per a dues persones a l'ESPAI CEL, amb 7 piscines termals i una piscina exterior. Gentilesa del Balneari Termes Victòria de Caldes de Montbui, dates a concretar amb el balneari. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • L'esquí a Boí Taüll, el domini esquiable més alt del Pirineu
  Escolta àudio

  L'esquí a Boí Taüll, el domini esquiable més alt del Pirineu

  Boi Taüll gaudeix d'una situació privilegiada que permet que sigui el domini d'esquí més alt del Pirineu, en arribar als 2.700 metres. Un domini esquiable, sense cues ni massificacions, que permet a l'esquiador gaudir al màxim nivell. De l'estat actual i de les novetats de la temporada, ens en parla David Ros, director de l'estació d'esquí.

  · Pregunta: Boí Taüll té un nucli a 1.600 metres on, en el projecte inicial d'abans dels anys 70, hi havia d'anar la cota baixa de l'estació. Com es diu?
  · Premi: lot de 5 caixes variades de 10 càpsules cadascuna de cafè Novell residu zero, sense herbicides ni pesticides i procedent de cultiu ecològic.

  >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  Boi Taüll gaudeix d'una situació privilegiada que permet que sigui el domini d'esquí més alt del Pirineu, en arribar als 2.700 metres. Un domini esquiable, sense cues ni massificacions, que permet a l'esquiador gaudir al màxim nivell. De l'estat actual i de les novetats de la temporada, ens en parla David Ros, director de l'estació d'esquí. · Pregunta: Boí Taüll té un nucli a 1.600 metres on, en el projecte inicial d'abans dels anys 70, hi havia d'anar la cota baixa de l'estació. Com es diu? · Premi: lot de 5 caixes variades de 10 càpsules cadascuna de cafè Novell residu zero, sense herbicides ni pesticides i procedent de cultiu ecològic. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • Esquí nòrdic i raquetes de neu a Sant Joan de l'Erm
  Escolta àudio

  Esquí nòrdic i raquetes de neu a Sant Joan de l'Erm

  Situada a l'Alt Pirineu, és una estació a la qual s'accedeix des de la vall del Segre i és pionera en l'esquí nòrdic, ja que és oberta des de principis dels 70. Ens adrecem a aquesta estació per entrevistar Miquel Prat, director de Sant Joan de l'Erm, que ens farà un balanç de la temporada i del que podrem descobrir si ens hi acostem.

  · Pregunta: Sant Joan de l'Erm comparteix muntanya amb Espot o amb Port Ainé?
  · Premi: Xec regal per a una experiència de 2 hores i per a dues persones a l'ESPAI CEL, amb 7 piscines termals i una piscina exterior. Gentilesa del Balneari Termes Victòria de Caldes de Montbui. Dates a concretar amb el Balneari.

  >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població

  Situada a l'Alt Pirineu, és una estació a la qual s'accedeix des de la vall del Segre i és pionera en l'esquí nòrdic, ja que és oberta des de principis dels 70. Ens adrecem a aquesta estació per entrevistar Miquel Prat, director de Sant Joan de l'Erm, que ens farà un balanç de la temporada i del que podrem descobrir si ens hi acostem. · Pregunta: Sant Joan de l'Erm comparteix muntanya amb Espot o amb Port Ainé? · Premi: Xec regal per a una experiència de 2 hores i per a dues persones a l'ESPAI CEL, amb 7 piscines termals i una piscina exterior. Gentilesa del Balneari Termes Victòria de Caldes de Montbui. Dates a concretar amb el Balneari. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població

 • Vallter 2000, l'estació que més neu va rebre amb el darrer temporal
  Escolta àudio

  Vallter 2000, l'estació que més neu va rebre amb el darrer temporal

  L'estació de Vallter 2000, situada a l'extrem més oriental del Pirineu, va ser la més beneficiada per la nevada que va deixar la borrasca Gloria. Enric Serra, director de l'estació, ens mostra l'estat de les pistes i les novetats de la temporada.

  · Pregunta: A Vallter 2000, les grans nevades cauen amb tramuntana o amb llevant?
  · Premi: Una ampolla de cava Rosat Trepat, gentilesa d'Agustí Torelló i Mata
  >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població

  L'estació de Vallter 2000, situada a l'extrem més oriental del Pirineu, va ser la més beneficiada per la nevada que va deixar la borrasca Gloria. Enric Serra, director de l'estació, ens mostra l'estat de les pistes i les novetats de la temporada. · Pregunta: A Vallter 2000, les grans nevades cauen amb tramuntana o amb llevant? · Premi: Una ampolla de cava Rosat Trepat, gentilesa d'Agustí Torelló i Mata >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població

 • Esquí nòrdic i raquetes de neu a Guils Fontanera
  Escolta àudio

  Esquí nòrdic i raquetes de neu a Guils Fontanera

  Després de la gran nevada de la setmana passada, les estacions d'esquí nòrdic tenen un aspecte immillorable. Josep Martínez, director de l'estació d'esquí nòrdic Guils Fontanera, ens explica què ha implicat per a l'estació aquesta gran nevada i com la tenim per aquesta cap de setmana.

  · Pregunta: Guils Fontanera fa aquest any una important prova de trineus o de bitlles catalanes?
  · Premi: Xec regal per a una experiència de dues hores i per a dues persones a l'ESPAI CEL, amb 7 piscines termals i una piscina exterior. Gentilesa del Balneari Termes Victòria de Caldes de Montbui; dates per concretar amb el balneari.
  >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  Després de la gran nevada de la setmana passada, les estacions d'esquí nòrdic tenen un aspecte immillorable. Josep Martínez, director de l'estació d'esquí nòrdic Guils Fontanera, ens explica què ha implicat per a l'estació aquesta gran nevada i com la tenim per aquesta cap de setmana. · Pregunta: Guils Fontanera fa aquest any una important prova de trineus o de bitlles catalanes? · Premi: Xec regal per a una experiència de dues hores i per a dues persones a l'ESPAI CEL, amb 7 piscines termals i una piscina exterior. Gentilesa del Balneari Termes Victòria de Caldes de Montbui; dates per concretar amb el balneari. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • L'esquí a Núria, la gran nevada i estat dels accessos
  Escolta àudio

  L'esquí a Núria, la gran nevada i estat dels accessos

  Les nevades que ha dut la borrasca Gloria ha fet canviar l'aspecte de tot el Pirineu, sobretot, l'oriental. Una nevada que ha deixat a Núria més de 100 cm de neu recent. Ruth Bover, relacions públiques de la Vall de Núria, ens fa una radiografia de la gran nevada, dels accessos i de com trobarem la vall a partir de divendres.

  · Pregunta: Quin dia es va decidir tancar l'estació?
  · Premi: Una ampolla d'oli d'oliva extra verge de 250 ml aromatitzat amb tòfona blanca per utilitzar amb sopes, pastes i arròs, gentilesa de Priordei i un bolígraf de Catalunya Ràdio.

  >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognoms i població.

  Les nevades que ha dut la borrasca Gloria ha fet canviar l'aspecte de tot el Pirineu, sobretot, l'oriental. Una nevada que ha deixat a Núria més de 100 cm de neu recent. Ruth Bover, relacions públiques de la Vall de Núria, ens fa una radiografia de la gran nevada, dels accessos i de com trobarem la vall a partir de divendres. · Pregunta: Quin dia es va decidir tancar l'estació? · Premi: Una ampolla d'oli d'oliva extra verge de 250 ml aromatitzat amb tòfona blanca per utilitzar amb sopes, pastes i arròs, gentilesa de Priordei i un bolígraf de Catalunya Ràdio. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognoms i població.

 • La Molina allarga el telecabina fins al Niu de l'Àliga a 2.500 metres
  Escolta àudio

  La Molina allarga el telecabina fins al Niu de l'Àliga a 2.500 metres

  La Molina arriba a la cota 2.500 metres en allargar el telecabina fins al Niu de l'Àliga. Un telecadira que obre l'oferta més enllà de l'esquí. Xavier Perpinyà, director de l'estació d'esquí de la Molina, ens presenta aquesta novetat i la importància dels canons de neu en aquest primera part de la temporada.

  · Pregunta: Quina és la notícia de la temporada més important de La Molina? L'allargament del telecabina fins al Niu de l'Àliga.
  · Premi: Un aplicador de cera líquida NZERO a triar entre alpí, per a pells, per a esquí de fons o per a snowboard, o bé un pack de 4 ceres sòlides diverses (una de cada temperatura)
  >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  La Molina arriba a la cota 2.500 metres en allargar el telecabina fins al Niu de l'Àliga. Un telecadira que obre l'oferta més enllà de l'esquí. Xavier Perpinyà, director de l'estació d'esquí de la Molina, ens presenta aquesta novetat i la importància dels canons de neu en aquest primera part de la temporada. · Pregunta: Quina és la notícia de la temporada més important de La Molina? L'allargament del telecabina fins al Niu de l'Àliga. · Premi: Un aplicador de cera líquida NZERO a triar entre alpí, per a pells, per a esquí de fons o per a snowboard, o bé un pack de 4 ceres sòlides diverses (una de cada temperatura) >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • Les allaus i els canvis de neu d'aquesta temporada
  Escolta àudio

  Les allaus i els canvis de neu d'aquesta temporada

  Aquesta temporada hem tingut molta irregularitat amb la neu, va caure molt d'hora i s'ha aturat amb l'anticicló d'hivern. Però els riscos d'accidents a la neu encara hi són. Repassem amb Jordi Gavaldà, geòleg, responsable del Centre de Lauegi del Conselh Generau d'Aran, la situació de la neu actual i com pot evolucionar.

  · Pregunta: Jordi Gavaldà és físic o nivòleg?
  · Premi: Un aplicador de cera líquida NZERO a triar entre alpí, per a pells, per a esquí de fons o per a snowboard, o bé, un "pack" de 4 ceres sòlides diverses (una de cada temperatura)
  >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  Aquesta temporada hem tingut molta irregularitat amb la neu, va caure molt d'hora i s'ha aturat amb l'anticicló d'hivern. Però els riscos d'accidents a la neu encara hi són. Repassem amb Jordi Gavaldà, geòleg, responsable del Centre de Lauegi del Conselh Generau d'Aran, la situació de la neu actual i com pot evolucionar. · Pregunta: Jordi Gavaldà és físic o nivòleg? · Premi: Un aplicador de cera líquida NZERO a triar entre alpí, per a pells, per a esquí de fons o per a snowboard, o bé, un "pack" de 4 ceres sòlides diverses (una de cada temperatura) >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • Baqueira-Beret, el paradís d'esquí del Pirineu
  Escolta àudio

  Baqueira-Beret, el paradís d'esquí del Pirineu

  Baqueira-Beret trepitja fort aquesta temporada amb una ampliació del domini esquiable que arriba als 167 km. Josep Albós, cap de màrqueting, ens donarà tots els detalls de com ha començat la temporada, del balanç d'aquestes festes i de les novetats que els esquiadors es trobaran aquest any.

  · Pregunta: Baqueira-Beret, al ritme actual, podria tenir la millor temporada de la història?
  · Premi: Un aplicador de cera líquida NZERO a triar entre alpí, per a pells, per esqui de fons o per snowboard, o bé, un pack de 4 ceres solides diverses (una de cada temperatura)
  >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  Baqueira-Beret trepitja fort aquesta temporada amb una ampliació del domini esquiable que arriba als 167 km. Josep Albós, cap de màrqueting, ens donarà tots els detalls de com ha començat la temporada, del balanç d'aquestes festes i de les novetats que els esquiadors es trobaran aquest any. · Pregunta: Baqueira-Beret, al ritme actual, podria tenir la millor temporada de la història? · Premi: Un aplicador de cera líquida NZERO a triar entre alpí, per a pells, per esqui de fons o per snowboard, o bé, un pack de 4 ceres solides diverses (una de cada temperatura) >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • L'inici de la temporada de neu amb l'Associació Catalana d'Estacions de Muntanya
  Escolta àudio

  L'inici de la temporada de neu amb l'Associació Catalana d'Estacions de Muntanya

  Fem un repàs d'aquesta primera part de la temporada de neu amb Joaquim Alsina, director de l'Associació Catalana d'Estacions de Muntanya (ACEM). També sabrem les iniciatives i els cursos que realitza aquesta associació.

  · Pregunta: La temporada de neu és favorable per a l'esquí nòrdic?
  · Premi: Un aplicador de cera líquida NZERO a triar entre alpí, per a pells, per a esquí de fons o per a snowboard, o bé 4 ceres sòlides diverses (una de cada temperatura)
  >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  Fem un repàs d'aquesta primera part de la temporada de neu amb Joaquim Alsina, director de l'Associació Catalana d'Estacions de Muntanya (ACEM). També sabrem les iniciatives i els cursos que realitza aquesta associació. · Pregunta: La temporada de neu és favorable per a l'esquí nòrdic? · Premi: Un aplicador de cera líquida NZERO a triar entre alpí, per a pells, per a esquí de fons o per a snowboard, o bé 4 ceres sòlides diverses (una de cada temperatura) >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

Anar al contingut