El Consell Comarcal de la Conca de Barberà ha creat la xarxa de turisme sostenible. Un punt de trobada de tots els agents vinculats al sector turístic, públics i privats, i una eina eficaç per dur a terme accions conjuntes i enfortir el sector turístic amb una visió compartida i conjunta. De tots aquests detalls ens en parla Mireia Bonet, cap del Servei de Turisme del Consell Comarcal de la Conca de Barberà. Pregunta: A Turisme del Consell Comarcal de la Conca assessoren en turisme amb criteris de sostenibilitat o amb criteris d'esports de muntanya i barranquisme? Premi: Lot de 5 paquets de càpsules de cafè Novell residu zero, sense herbicides ni pesticides i procedent de cultiu ecològic. O bé 5 paquets de 250 grams de cafè en gra o 5 paquets de 250 grams de cafè molt, a triar pel guanyador.¿ >>Envia la resposta a¿meteomauri@catradio.cat¿amb el teu nom, cognom i població.¿¿¿¿
El 32% dels boscos privats pertanyen a dones, i les dones només representen un 9% de les persones que treballen al bosc. Per visualitzar la seva tasca, el Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural ha creat l'exposició "Emboscades. Dones i bosc". Ens presenta l'exposició Anna Sanitjas, directora general de Boscos del Departament d'Acció Climàtica. - Pregunta: On es pot veure l'exposició "Emboscades"? - Premi: Lot de cinc paquets de càpsules de cafè Novell residu zero, sense herbicides ni pesticides i procedent de cultiu ecològic. O bé cinc paquets de 250 g de cafè en gra o 5 paquets de 250 g de cafè molt, a triar pel guanyador.¿ >>Envia la resposta a¿meteomauri@catradio.cat¿amb el teu nom, cognom i població.
Aquí teniu un allotjament situat a uns 1.000 metres al Montsec de Rúbies amb grans vistes a la conca de Tremp i al Pirineu. És un establiment que cerca la màxima sostenibilitat energètica i alimentària. Entrevistem Marc Vives i Núria Vilasís, propietaris de Lo Cel de Toló, que ens expliquen tot el que trobarem en aquest allotjament. Pregunta: Lo Cel de Toló es troba al Pallars. Però a quin, el Sobirà o el Jussà? Premi: Lot de productes Pastoret amb iogurts ecològics de nabius, plàtan, coco i mango, iogurt grec, crema catalana i un quèfir vegetal. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognoms i població.
Àngels Llovet, amb una forta preocupació des de petita per la imatge, les formes i els colors, decideix dedicar-se a la publicitat, fent ús de la fotografia i el disseny. D'aquí neix el calendari amb els dies internacionals. Entrevistem Àngels Llovet i sabrem el procés de creació d'aquest calendari tan singular. Pregunta: el darrer calendari amb els dies internacionals és del 2022 o del 2023? Premi: lot de cinc paquets de càpsules de cafè Novell residu zero, sense herbicides ni pesticides i procedent de cultiu ecològic. O bé cinc paquets de 250 grams de cafè en gra o cinc paquets de 250 grams de cafè molt, a triar pel guanyador? >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognoms i població.
Caminar, aturar-se, escoltar i observar. A això ens convida aquest llibre tot passejant per Collserola. Un llibre dibuixat amb calma d'aquells indrets singulars on queden il·lustrats moments i situacions quotidianes de les persones que hi viuen i hi treballen. Parlem amb l'autor i il·lustrador del llibre, Raúl Deamo, que ens detalla aquesta aventura. Pregunta: En Raúl Deamo és biòleg o dibuixant? Premi: Lot de 5 paquets de càpsules de cafè Novell residu zero, sense herbicides ni pesticides i procedent de cultiu ecològic. O bé 5 paquets de 250 grams de cafè en gra o 5 paquets de 250 grams de cafè molt, a triar pel guanyador. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognoms i població.
Al cor del delta de l'Ebre trobem l'Hotel l'Algadir del Delta, que ens ofereix des d'una experiència gastronòmica fins a una escapada a l'hotel, i tot sota el ferm compromís amb el medi ambient. Entrevistem Joan Capilla, xef propietari de l'hotel, que ens explicarà tot el que trobarem en aquest establiment. Pregunta: L'Hotel l'Algadir és top en sostenibilitat. Un dels elements és la proximitat. Quin és el radi de la majoria de productes que serveixen? Premi: Lot de Torrons i Mel Alemany, l'empresa més guardonada als premis Great Taste, els Oscars de l'alimentació gurmet. Conté: còctel apícola de 250 g; mel i suc de llimona, quatre pots de 50 g de mel; ametlles xocolatejades de 120 g; vVinagre de poma amb mel de lavanda eco de 250 ml; xocolata 95%; bombons de mel; sabó; pack 3x30 g de torró, i barretes energètiques. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognoms i població.
Un hotel pensat i dissenyat des del punt de vista de la sostenibilitat no és una utopia. De la mà d'Alicia Álvarez, directora general de Radisson Blu 1882 Hotel a Barcelona, descobrirem què amaga aquest hotel en eficiència energètica i com ha reduït les emissions un 10% només gràcies als materials de construcció utilitzats. Pregunta: L'hotel Radisson Blu 1882 Barcelona Sagrada Família té el certificat LEED Platinum, Gold o Silver? Premi: Lot de Torrons i Mel Alemany, l'empresa més guardonada als Premis Great Taste, els Oscars de l'alimentació gurmet. Conté: còctel apícola 250 g, mel i suc de llimona; 4 pots de 50 g de mel; ametlles xocolatejades 120 g; vinagre de poma amb mel de lavanda eco 250 ml; xocolata 95%; bombons de mel; sabó; lot 3x30 g de torró, i barretes energètiques. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognoms i població.
El Museu del Tèxtil compta amb un fons de més de 30.000 documents tèxtils de totes les èpoques i cultures. Un museu que vetlla per la preservació del patrimoni tèxtil i treballa amb la voluntat d'oferir coneixement especialitzat i divulgatiu al major nombre de públic possible a partir dels productes tèxtils històrics i contemporanis. Parlem amb Sílvia Carbonell, directora gerent del Museu Tèxtil de Terrassa. Pregunta: El Museu Tèxtil de Terrassa es troba al costat d'un castell. Quin? Premi: Una ampolla de cava "Barrica gran reserva", macabeu 100%, fermentat en botes de roure francès, gentilesa d'Agustí Torelló Mata. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognoms i població.
Visitem el CosmoCaixa per descobrir l'exposició "Dinosaures de la Patagònia". La Patagònia ha proporcionat el millor registre de dinosaures de l'hemisferi sud i ha desvelat històries fascinants del passat. Valentí Farràs, director del Museu de la Ciència, ens en dona més detalls. Pregunta: De quina regió són els dinosaures protagonistes al CosmoCaixa? Premi: Un lot de torrons i mel Alemany, l'empresa més guardonada als Premis Great Taste, els Oscars de l'alimentació gurmet. Conté: torrons, mels, xocolates, vinagre, sabó de mel i una bossa de roba. Un bon tast de l'univers del dolç natural d'Alemany. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognoms i població.
Amb més de 60 anys d'història, el pessebre vivent de Corbera s'ha convertit en un gran referent del país. A més, l'entorn idíl·lic en el qual es troba li dona una força i una màgia ben especials. Entrevistem Víctor González Julián, president de l'associació Pessebre Vivent Amics de Corbera. Pregunta: Si una cosa no deixa indiferent al pessebre vivent és el marc natural de roca espectacular. Unes roques de granit o de conglomerat? Premi: Lot de 5 paquets de càpsules de cafè Novell residu zero, sense herbicides ni pesticides, i procedent de cultiu ecològic. O bé 5 paquets de 250 grams de cafè en gra o 5 paquets de 250 grams de cafè mòlt, a triar pel guanyador. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.
L'essència de la vida rural a la muntanya, amb totes les comoditats, en un indret privilegiat del Ripollès per gaudir de la tranquil·litat a Resguard dels Vents. Entrevistem Marta Perramon, directora de l'establiment. Pregunta: L'hotel rural és sostenible pel que fa a energies. La caldera de biomassa, per exemple, utilitza fusta de boscos del Cantàbric o del Ripollès? Premi: Lot de 5 paquets de càpsules de cafè Novell residu zero, sense herbicides ni pesticides i procedent de cultiu ecològic. O bé, 5 paquets de 250 grams de cafè en gra o 5 paquets de 250 grams de cafè molt, a triar pel guanyador. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.
Terminus fa 40 anys que treballa en l'estudi, la recerca i la divulgació de la història i la tècnica dels transports. Entrevistem Joan Carles Salmeron, director de Terminus, que ens parlarà de la descarbonització i de les futures actuacions ferroviàries a Catalunya. Pregunta: El tren és el transport que menys CO2 aporta en el còmput d'emissions globals del transport. En aquest sentit, la xarxa de Renfe a Catalunya està totalment electrificada o parcialment? Premi: Lot de torrons i mel Alemany, l'empresa més guardonada als Premis Great Taste, els Oscars de l'alimentació gurmet. Conté: torrons, mel, xocolata, vinagre, sabó de mel i una bossa de roba; un bon tast de l'univers del dolç natural d'Alemany. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.
Torre del Codina és molt més que un allotjament rural, amb activitat agrícola i ramadera, al mateix temps que ha apostat fermament per la sostenibilitat i per arribar ben a prop de les zero emissions, a partir de les energies renovables que genera. Un establiment en el qual pots trobar múltiples experiències. De tot això i més ens en parla Jaume Ramon Solé, president del Grup d'Ecologia i de Medi Ambient de Tàrrega i propietari de l'allotjament rural de la Torre del Codina. Pregunta: Amb quin guardó mundial ha estat distingida la Torre del Codina? Premi: Lot de torrons i mel Alemany, l'empresa més guardonada als Premis Great Taste, els Oscars de l'alimentació gourmet. Conté: torrons, mels, xocolates, vinagre, sabó de mel i una bossa de roba. Un bon tast de l'univers del dolç natural d'Alemany. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.
La Trobada Hotel va néixer l'any 1985 i una reforma integral ha permès posar al dia aquest establiment i oferir al turista altes prestacions de confort i eficiència energètica a partir de la incorporació de materials naturals. Ho sabrem tot, d'aquest hotel singular, amb Jaume Farrés, adjunt de direcció i arquitecte, i Mercè Caballol, propietària i directora. Pregunta: En aquest hotel boutique hi podem trobar restaurant? Premi: Estoig Premium de 3x50 g mels clàssiques, sabó de mel, fet per les monges clarisses de Balaguer. Rajola de xocolata. Capsa de bombons de mel. Mel amb suc de llimona i vitamina C de 250 g. Ametlles garapinyades amb mel de 120 g. Pack de 3 varietats de torró de 30 g. Vinagre ecològic de poma amb mel de lavanda. Gentilesa de Torrons i Mel Alemany. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.
Al sud de la Segarra s'alça una casa pairal del segle XVII reconvertida en allotjament, al bell mig d'un entorn de boscos i camps on la tranquil·litat i els sentits exploten: és Cal Saumell. Del que trobarem a la casa, dels serveis i del que ens ofereix l'entorn ens en parla Enric Saumell, propietari de l'establiment. Pregunta: Cal Saumell es troba a Montornès del Vallès o a Montornès de Segarra? Premi: Estoig prèmium de 3x50 g mels clàssiques, sabó de mel, fet per les monges clarisses de Balaguer. Rajola de xocolata. Capsa de bombons de mel. Mel amb suc de llimona i vitamina C de 250 g. Ametlles garapinyades amb mel de 120 g. Pack de 3 varietats de torró de 30 g. Vinagre ecològic de poma amb mel de lavanda. Gentilesa de Torrons i Mel Alemany. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.
Mirem sota l'aigua del mar. L'arqueologia no només es fa sota terra, sinó també en el fons marí de les nostres costes. Rut Geli, arqueòloga subaquàtica i comissària de l'exposició, ens obre les portes de la mostra "Naufragis" al Museu d'Arqueologia de Catalunya i ens explica els detalls d'aquestes troballes. Pregunta: La Rut Geli és comissària de l'exposició "Naufragis" i també...? Premi: Un davantal Pesca Neta i un clauer >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognoms i població.
Mirem la natura i observem els arbres amb el llibre de Josep Gordi, doctor en Geografia. Una manera de veure i conèixer el nostre entorn. De com ha evolucionat el bosc a Catalunya, dels arbres i dels boscos, ens en parla el Josep en aquesta entrevista d'uns 10 minuts. Pregunta: Josep Gordi és ambientòleg o geògraf? Premi: Estoig prèmium de 3x50 g mels clàssiques, sabó de mel, fet per les monges clarisses de Balaguer. Rajola de xocolata, dibuixada pels nostres CET, que treballen dia a dia per a nosaltres. Capsa de bombons de mel. Mel amb suc de llimona i vit. C de 250 g. Ametlles garapinyades amb mel de 120 g. Pack de tres varietats de torró de 30 g. Vinagre ecològic de poma amb mel de lavanda. Gentilesa de Torrons i Mel Alemany. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.
Al cor de la Terra Alta hi trobem un petit hotel rural que ofereix bona gastronomia, relax i entorn per descobrir: és l'Hotel i Spa Can Josep de Bot. Josep Montoya, propietari, ens obre de bat a bat les portes de l'establiment. Pregunta: L'Hotel Spa Can Josep de Bot té un restaurant amb un màxim de comensals de quantes persones? Premi: Estoig Premium de 3 x 50 grams de mels clàssiques, sabó de mel, fet per les monges clarisses de Balaguer. Rajola de xocolata, dibuixada pels nostres CET, que treballen dia a dia per a nosaltres. Caixa de bombons de mel. Mel amb suc de llimona i vitamina C de 250 grams. Ametlles garapinyades amb mel de 120 grams. Pack de 3 varietats de torró de 30 grams. Vinagre ecològic de poma amb mel de lavanda. Gentilesa de Torrons i Mel Alemany. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.