TOTS ELS ÀUDIOS

 • Primer Festival Gastronòmic Corpinnat
  Escolta àudio

  Primer Festival Gastronòmic Corpinnat

  La marca de grans vins escumosos catalans ha creat un esdeveniment per donar a conèixer els seus cellers, el territori on són i donar suport a la restauració, el Festival Gastronòmic Corpinnat. Xavier Nadal, tercera generació i enòleg de Nadal, ens en dona tots els detalls.
  · Pregunta: Quants restaurants aproximadament participen al Corpinnat?
  · Premi: Lot de 5 paquets de càpsules variades o bé 5 paquets de 250 grams de cafè en gra o 5 paquets de 250 grams de cafè molt. El guanyador pot triar el cafè Novell residu zero que més li convingui, sense herbicides ni pesticides i procedent de cultiu ecològic.
  >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  La marca de grans vins escumosos catalans ha creat un esdeveniment per donar a conèixer els seus cellers, el territori on són i donar suport a la restauració, el Festival Gastronòmic Corpinnat. Xavier Nadal, tercera generació i enòleg de Nadal, ens en dona tots els detalls. · Pregunta: Quants restaurants aproximadament participen al Corpinnat? · Premi: Lot de 5 paquets de càpsules variades o bé 5 paquets de 250 grams de cafè en gra o 5 paquets de 250 grams de cafè molt. El guanyador pot triar el cafè Novell residu zero que més li convingui, sense herbicides ni pesticides i procedent de cultiu ecològic. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • Llibre "Emergència climàtica a Catalunya. Revolució o col·lapse"
  Escolta àudio

  Llibre "Emergència climàtica a Catalunya. Revolució o col·lapse"

  Parlem d'emergència climàtica a casa nostra, dels efectes que tindrem si no actuem, si no fem absolutament res. Uns problemes que s'acosten, que ara són invisibles, i que tindran grans conseqüències, com és l'accés a l'energia. Entrevistem Santiago Vilanova, periodista i escriptor del llibre.
  · Pregunta: És favorable Santiago Vilanova a l'energia nuclear?
  · Premi: Un lot gourmet de torrons i mels Alemany que conté, 3 pots de 150 grams de mel gourmet, 1 pot Olimel crema untable, 4 pots de 50 grams de mels clàssiques, 1 pot de còctel apícola i 1 cub d'ametlla xocolatada.
  >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  Parlem d'emergència climàtica a casa nostra, dels efectes que tindrem si no actuem, si no fem absolutament res. Uns problemes que s'acosten, que ara són invisibles, i que tindran grans conseqüències, com és l'accés a l'energia. Entrevistem Santiago Vilanova, periodista i escriptor del llibre. · Pregunta: És favorable Santiago Vilanova a l'energia nuclear? · Premi: Un lot gourmet de torrons i mels Alemany que conté, 3 pots de 150 grams de mel gourmet, 1 pot Olimel crema untable, 4 pots de 50 grams de mels clàssiques, 1 pot de còctel apícola i 1 cub d'ametlla xocolatada. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • Creences, més enllà de religioses, dels pescadors
  Escolta àudio

  Creences, més enllà de religioses, dels pescadors

  A totes les feines que depenen tant de la natura i que en viuen, la tradició i la religiositat és elevada. En el món de la pesca, la perillositat i la duresa de la feina té, de lluny, un punt de creences, supersticions i altres formes d'encomanar-se al diví. La relació entre creences i pesca, amb Mari Vizcarro.
  · Pregunta: Les supersticions són del passat, o encara perviuen al món pesquer actual?
  · Premi: Llibre, "Salvem els oceans" de la col·lecció que tracta els objectius de l'Agenda 2030 de les Nacions Unides per a un desenvolupament sostenible, gentilesa de l'Editorial Barcanova.
  >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  A totes les feines que depenen tant de la natura i que en viuen, la tradició i la religiositat és elevada. En el món de la pesca, la perillositat i la duresa de la feina té, de lluny, un punt de creences, supersticions i altres formes d'encomanar-se al diví. La relació entre creences i pesca, amb Mari Vizcarro. · Pregunta: Les supersticions són del passat, o encara perviuen al món pesquer actual? · Premi: Llibre, "Salvem els oceans" de la col·lecció que tracta els objectius de l'Agenda 2030 de les Nacions Unides per a un desenvolupament sostenible, gentilesa de l'Editorial Barcanova. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • Quin temps farà? S'espera un cap de setmana ben càlid
  Escolta àudio

  Quin temps farà? S'espera un cap de setmana ben càlid

  Foto: @pierameteo
  · Pregunta: Fa pocs dies coneixíem la tràgica notícia d'un viatge mortal d'una pastera de Mauritània al Carib. Els vents
  que l'haurien facilitat serien els Chinook o els alisis?
  · Premi: Una ampolla d'oli d'oliva verge extra sense filtrar de 250 ml i un tap antidegoteig adaptable, gentilesa de Priordei.
  >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  Foto: @pierameteo · Pregunta: Fa pocs dies coneixíem la tràgica notícia d'un viatge mortal d'una pastera de Mauritània al Carib. Els vents que l'haurien facilitat serien els Chinook o els alisis? · Premi: Una ampolla d'oli d'oliva verge extra sense filtrar de 250 ml i un tap antidegoteig adaptable, gentilesa de Priordei. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • Etiquetatge ètic intel·ligent, ajuts a la rehabilitació, taxa ecològica als vols i lloguer de roba
  Escolta àudio

  Etiquetatge ètic intel·ligent, ajuts a la rehabilitació, taxa ecològica als vols i lloguer de roba

  GreenMeteoMauri, que aquesta setmana us porta l'arribada del lloguer de roba, la moda més sostenible, els important ajuts per a la rehabilitació tèrmica i d'eficiència, però us destaca l'intent d'una ILP per a l'etiquetatge ètic intel·ligent per part d'escolars i el seu mestre del Vedruna Vall de Terrassa.

  L'ENTREVISTA GREEN – ILP Etiquetatge ètic intel·ligent
  GREENTRANSICIÓ ENERGÈTICA – Ajuts a la rehabilitació energètica d'habitatges
  TURISME GREEN – Arriba la taxa ecològica als vols
  LLAR A+++ I CONSUM RESPONSABLE – Compte amb les arnes
  MOBILITAT - Arriben els taxidrons
  EMPRESA i COMERÇ A+++ - Lloguer de roba, la moda més sostenible
  Quin temps farà? Cap de setmana amb una mica de tot

  GreenMeteoMauri, que aquesta setmana us porta l'arribada del lloguer de roba, la moda més sostenible, els important ajuts per a la rehabilitació tèrmica i d'eficiència, però us destaca l'intent d'una ILP per a l'etiquetatge ètic intel·ligent per part d'escolars i el seu mestre del Vedruna Vall de Terrassa. L'ENTREVISTA GREEN – ILP Etiquetatge ètic intel·ligent GREENTRANSICIÓ ENERGÈTICA – Ajuts a la rehabilitació energètica d'habitatges TURISME GREEN – Arriba la taxa ecològica als vols LLAR A+++ I CONSUM RESPONSABLE – Compte amb les arnes MOBILITAT - Arriben els taxidrons EMPRESA i COMERÇ A+++ - Lloguer de roba, la moda més sostenible Quin temps farà? Cap de setmana amb una mica de tot

 • ILP Etiquetatge ètic intel·ligent
  Escolta àudio

  ILP Etiquetatge ètic intel·ligent

  Què ens diuen les etiquetes i què no ens diuen? Els alumnes de 2n i 3r d'ESO de l'Escola Vedruna Vall de Terrassa van presentar el mes passat una Iniciativa Legislativa Popular (ILP) sobre l'Etiquetatge dels Béns de Consum (EBC). Un etiquetatge que presentés la traçabilitat del producte. Ens en donen més detalls Marc Ballestar, Professor d'ESO i Batxillerat de l'Escola Vedruna Vall de Terrassa i membre de l'Associació EBC; Jairo Echávez, enginyer i president de l'Associació Terrassenca per al Foment de l'EBC, i els seus alumnes Roger Hernández i Marta Torres.
  · Pregunta: Havien de recollir 50.000 signatures i van arribar a la xifra de...?
  · Premi: Un lot gourmet de Mels Alemany que conté 3 pots de 150 grams de mel gourmet, 1 pot d'Olimel Crema untable, 4 pots de 50 g de mels clàssiques, 1 pot de còctel apícola i 1 cub d'ametlla xocolatada.
  >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognoms i població.

  Què ens diuen les etiquetes i què no ens diuen? Els alumnes de 2n i 3r d'ESO de l'Escola Vedruna Vall de Terrassa van presentar el mes passat una Iniciativa Legislativa Popular (ILP) sobre l'Etiquetatge dels Béns de Consum (EBC). Un etiquetatge que presentés la traçabilitat del producte. Ens en donen més detalls Marc Ballestar, Professor d'ESO i Batxillerat de l'Escola Vedruna Vall de Terrassa i membre de l'Associació EBC; Jairo Echávez, enginyer i president de l'Associació Terrassenca per al Foment de l'EBC, i els seus alumnes Roger Hernández i Marta Torres. · Pregunta: Havien de recollir 50.000 signatures i van arribar a la xifra de...? · Premi: Un lot gourmet de Mels Alemany que conté 3 pots de 150 grams de mel gourmet, 1 pot d'Olimel Crema untable, 4 pots de 50 g de mels clàssiques, 1 pot de còctel apícola i 1 cub d'ametlla xocolatada. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognoms i població.

 • Ajuts a la rehabilitació energètica d'habitatges
  Escolta àudio

  Ajuts a la rehabilitació energètica d'habitatges

  Ja pots demanar ajuts per fer el teu pis o casa més sostenible. Uns ajuts que poden acostar-se al 60% del cost. Ainhoa Mata, cap de la Unitat d'Edificis de l'ICAEN, ens explica tot el que inclou i exclou, i quin són els objectius d'aquests ajuts.
  · Pregunta: Es tancarà el termini de subvencions el 31 de juliol o anirà més enllà, probablement?
  · Premi: bolígraf de Catalunya Ràdio amb punter tàctil.
  >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognoms i població.

  Ja pots demanar ajuts per fer el teu pis o casa més sostenible. Uns ajuts que poden acostar-se al 60% del cost. Ainhoa Mata, cap de la Unitat d'Edificis de l'ICAEN, ens explica tot el que inclou i exclou, i quin són els objectius d'aquests ajuts. · Pregunta: Es tancarà el termini de subvencions el 31 de juliol o anirà més enllà, probablement? · Premi: bolígraf de Catalunya Ràdio amb punter tàctil. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognoms i població.

 • Lloguer de roba, la moda més sostenible
  Escolta àudio

  Lloguer de roba, la moda més sostenible

  Fa deu anys apareixia als Estats Units la primera plataforma d'armaris compartits, sota l'eslògan "Llogar és reciclar". Seguint aquest model, fa poc va aparèixer Ecodicta, una plataforma de "fashion sharing". T'expliquem com funciona.
  · Pregunta: Quina és l'alternativa que està revolucionant el món de la moda als EUA?
  · Premi: Una ampolla de cava ecològic Brut reserva, gentilesa d'Agustí Torelló i Mata.
  >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognoms i població.

  Fa deu anys apareixia als Estats Units la primera plataforma d'armaris compartits, sota l'eslògan "Llogar és reciclar". Seguint aquest model, fa poc va aparèixer Ecodicta, una plataforma de "fashion sharing". T'expliquem com funciona. · Pregunta: Quina és l'alternativa que està revolucionant el món de la moda als EUA? · Premi: Una ampolla de cava ecològic Brut reserva, gentilesa d'Agustí Torelló i Mata. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognoms i població.

 • Compte amb les arnes
  Escolta àudio

  Compte amb les arnes

  Com cada any, en arribar el canvi de roba i guardar la d'hivern al fons de l'armari, cal prendre algunes mesures per evitar sorpreses la tardor que ve. Ens estem referint a la visita indesitjable de les arnes. Evitem recórrer a les tòxiques boletes o pastilles de naftalina i optem per sistemes més tradicionals i més sostenible. Et donem unes quantes possibilitats.
  · Pregunta: Quin és el producte tòxic que hem d'evitar per lluitar contra les arnes?
  · Premi: Lot de 5 paquets de càpsules variades o bé 5 paquets de 250 grams de cafè en gra o 5 paquets de 250 grams de cafè molt, a triar pel guanyador, del cafè Novell residu zero que més li convingui, sense herbicides ni pesticides i procedent de cultiu ecològic.
  >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognoms i població.

  Com cada any, en arribar el canvi de roba i guardar la d'hivern al fons de l'armari, cal prendre algunes mesures per evitar sorpreses la tardor que ve. Ens estem referint a la visita indesitjable de les arnes. Evitem recórrer a les tòxiques boletes o pastilles de naftalina i optem per sistemes més tradicionals i més sostenible. Et donem unes quantes possibilitats. · Pregunta: Quin és el producte tòxic que hem d'evitar per lluitar contra les arnes? · Premi: Lot de 5 paquets de càpsules variades o bé 5 paquets de 250 grams de cafè en gra o 5 paquets de 250 grams de cafè molt, a triar pel guanyador, del cafè Novell residu zero que més li convingui, sense herbicides ni pesticides i procedent de cultiu ecològic. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognoms i població.

 • Arriba la taxa ecològica als vols
  Escolta àudio

  Arriba la taxa ecològica als vols

  El Pla de Recuperació enviat a Brussel·les pel govern espanyol inclou una taxa ecològica al transport aeri que acceleraria el compliment dels compromisos de reducció de les emissions de CO2 recollits a la llei de canvi climàtic. Quin preu tindrà, la taxa? N'hi ha precedents a Europa? Totes les dades ens les aporta José Luis Gallego.
  · Pregunta: Quin percentatge d'emissions de CO2 pot reduir l'ecotaxa als bitllets d'avió?
  · Premi: Una entrada doble per visitar la Casa Vicens abans de l'1 de setembre d'aquest any. Consulteu-ne els dies i horaris a la web.
  >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognoms i població.

  El Pla de Recuperació enviat a Brussel·les pel govern espanyol inclou una taxa ecològica al transport aeri que acceleraria el compliment dels compromisos de reducció de les emissions de CO2 recollits a la llei de canvi climàtic. Quin preu tindrà, la taxa? N'hi ha precedents a Europa? Totes les dades ens les aporta José Luis Gallego. · Pregunta: Quin percentatge d'emissions de CO2 pot reduir l'ecotaxa als bitllets d'avió? · Premi: Una entrada doble per visitar la Casa Vicens abans de l'1 de setembre d'aquest any. Consulteu-ne els dies i horaris a la web. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognoms i població.

 • Arriben els taxidrons
  Escolta àudio

  Arriben els taxidrons

  La llegenda del cotxe volador s'acosta. L'anomenat Urban Air Mobility Project pretén fer servir drons per desplaçar viatgers dins les ciutats. Tant Boeing com Airbus ja han presentat els seus prototips, amb capacitat per a quatre persones. Quan i on començaran a operar?
  · Pregunta: Quins seran els nous taxis que poden arribar a les nostres ciutats a partir del 2023?
  · Premi: Una gorra de Catalunya Ràdio.
  >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognoms i població.

  La llegenda del cotxe volador s'acosta. L'anomenat Urban Air Mobility Project pretén fer servir drons per desplaçar viatgers dins les ciutats. Tant Boeing com Airbus ja han presentat els seus prototips, amb capacitat per a quatre persones. Quan i on començaran a operar? · Pregunta: Quins seran els nous taxis que poden arribar a les nostres ciutats a partir del 2023? · Premi: Una gorra de Catalunya Ràdio. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognoms i població.

 • Quin temps farà? Cap de setmana amb una mica de tot
  Escolta àudio

  Quin temps farà? Cap de setmana amb una mica de tot

  Foto: Andreu Colls
  · Pregunta: A l'escala Celsius, quants graus són 32º Farenheit?
  · Premi: Una ampolla d'oli d'oliva verge extra sense f
  iltrar de 250 ml i un tap antidegoteig adaptable, gentilesa de Priordei.
  >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognoms i població.

  Foto: Andreu Colls · Pregunta: A l'escala Celsius, quants graus són 32º Farenheit? · Premi: Una ampolla d'oli d'oliva verge extra sense filtrar de 250 ml i un tap antidegoteig adaptable, gentilesa de Priordei. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognoms i població.

 • La relació entre el president Torra i el temps, aigües termals i la nova llei de canvi climàtic
  Escolta àudio

  La relació entre el president Torra i el temps, aigües termals i la nova llei de canvi climàtic

  MeteoMauri ens porta aquesta setmana una conversa amb el president Quim Torra, però no parlarem ni una mica de política, ens presentarà la Boira i el Tro. Posarem el focus en la nova llei de canvi climàtic, coneixerem una pagesa d'alta muntanya i ens escaparem al Balneari Termes Victòria i a l'Hotel Costa Brava.

  METEOESCAPADES – L'Espai Cel, descobreix una aigua termal mil·lenària
  METEOAMBIENT – La nova llei de canvi climàtic: Com ens afecta?
  METEOTERRA – La duresa del context social de la pagesia amb ulls d'una dona
  METEOTAULA – Restaurants i hotels del grup Aromar a les portes de l'estiu
  METEOTEMPS – El president Torra ens presenta la Boira i el Tro
  Quin temps farà? Un cap de setmana càlid i potser amb alguna sorpresa

  MeteoMauri ens porta aquesta setmana una conversa amb el president Quim Torra, però no parlarem ni una mica de política, ens presentarà la Boira i el Tro. Posarem el focus en la nova llei de canvi climàtic, coneixerem una pagesa d'alta muntanya i ens escaparem al Balneari Termes Victòria i a l'Hotel Costa Brava. METEOESCAPADES – L'Espai Cel, descobreix una aigua termal mil·lenària METEOAMBIENT – La nova llei de canvi climàtic: Com ens afecta? METEOTERRA – La duresa del context social de la pagesia amb ulls d'una dona METEOTAULA – Restaurants i hotels del grup Aromar a les portes de l'estiu METEOTEMPS – El president Torra ens presenta la Boira i el Tro Quin temps farà? Un cap de setmana càlid i potser amb alguna sorpresa

 • El president Quim Torra ens presenta la Boira i el Tro
  Escolta àudio

  El president Quim Torra ens presenta la Boira i el Tro

  Entrevistem el president Quim Torra i sense esmentar ni una paraula de política. Descobrim l'estreta relació entre en Quim Torra i dos fenòmens meteorològics com el tro i la boira.
  · Pregunta: Els dos gossos mastí del president Torra es diuen Llamp i Tro o Boira i Tro?
  · Premi: Lot de 5 paquets de càpsules variades, o bé 5 paquets de 250 grams de cafè en gra, o 5 paquets de 250 grams de cafè molt. El guanyador podrà triar entre les tres opcions. El cafè Novell residu zero no té herbicides ni pesticides i procedeix de cultiu ecològic.
  >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població

  Entrevistem el president Quim Torra i sense esmentar ni una paraula de política. Descobrim l'estreta relació entre en Quim Torra i dos fenòmens meteorològics com el tro i la boira. · Pregunta: Els dos gossos mastí del president Torra es diuen Llamp i Tro o Boira i Tro? · Premi: Lot de 5 paquets de càpsules variades, o bé 5 paquets de 250 grams de cafè en gra, o 5 paquets de 250 grams de cafè molt. El guanyador podrà triar entre les tres opcions. El cafè Novell residu zero no té herbicides ni pesticides i procedeix de cultiu ecològic. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població

 • L'Espai Cel, descobreix una aigua termal mil·lenària
  Escolta àudio

  L'Espai Cel, descobreix una aigua termal mil·lenària

  Ens relaxem a l'Espai Cel, un indret únic situat al mateix edifici de l'Hotel Balneari Termes Victòria del segle XVIII, a Caldes de Montbui. Joan Anglí, director general del Grup Victòria, ens descriu el que hi trobarem i com s'han adaptat a les noves mesures de protecció anti-Covid.
  · Pregunta: L'Hotel Balneari Termes Victòria es troba a Caldes d'Estrac, Caldes de Montbui o Caldes de Malavella?
  · Premi: Xec regal d'una experiència de dues hores i per a dues persones a l'Espai Cel, amb set piscines termals i una piscina exterior. Gentilesa del Balneari Termes Victòria de Caldes de Montbui, dates a concretar amb el balneari.
  >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  Ens relaxem a l'Espai Cel, un indret únic situat al mateix edifici de l'Hotel Balneari Termes Victòria del segle XVIII, a Caldes de Montbui. Joan Anglí, director general del Grup Victòria, ens descriu el que hi trobarem i com s'han adaptat a les noves mesures de protecció anti-Covid. · Pregunta: L'Hotel Balneari Termes Victòria es troba a Caldes d'Estrac, Caldes de Montbui o Caldes de Malavella? · Premi: Xec regal d'una experiència de dues hores i per a dues persones a l'Espai Cel, amb set piscines termals i una piscina exterior. Gentilesa del Balneari Termes Victòria de Caldes de Montbui, dates a concretar amb el balneari. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

Anar al contingut