TOTS ELS ÀUDIOS

 • Un nou any amb GreenMeteomauri, més sostenible i més respectuós amb el medi ambient
  Escolta àudio

  Un nou any amb GreenMeteomauri, més sostenible i més respectuós amb el medi ambient

  "GreenMeteoMauri" amb cera ecològica sense derivats del petroli i 100% catalana, un súper lliure del tot de plàstics o l'aplicació ecoplay per estalviar energia tot jugant. "Meteoneu": Ceres ecològiques Nzero per als esquís de qualsevol modalitat "L'entrevista green": Una botiga 100% sense plàstics, Yes Future Positive Supermarket "Turisme green": Catalunya perd natura, perd opcions de turisme verd "Llar A+++ i consum responsable": ECOPlay, una nova APP per estalviar energia i diners tot jugant "Mobilitat": Estratègia per la mobilitat sostenible a Europa "Empresa i comerç A+++": El curiós descobriment dels autoreparables

 • Una botiga 100% sense plàstics: Yes Future Positive Supermarket
  Escolta àudio

  Una botiga 100% sense plàstics: Yes Future Positive Supermarket

  Aquí teniu la solució per comprar sense embolcall ni res que sigui de plàstic. Una botiga 1005 sense plàstic on trobaràs els productes a granel i ecològics. Totes les característiques de la botiga amb Olga Rodríguez, cofundadora de Yes Future. · Pregunta: A quin barri superilla es va muntar la primera botiga Yes Future Positive? · Premi: Lot de 5 paquets de càpsules variades o bé 5 paquets de 250 grams de cafè en gra o 5 paquets de 250 grams de cafè molt a triar pel guanyador del cafè Novell residu zero que més li convingui, sense herbicides ni pesticides i procedent de cultiu ecològic. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • ECOPlay, una nova app per estalviar energia i diners tot jugant
  Escolta àudio

  ECOPlay, una nova app per estalviar energia i diners tot jugant

  Estavia energia i diners de forma divertida amb l'aplicació ECOPlay. El projecte s'emmarca en l'Horitzó 2020 de la Unió Europea i ha estat desenvolupat en partenariat entre centres d'Espanya, Portugal, Alemanya, els Països Baixos, Suïssa, Dinamarca i la Gran Bretanya. Ivan Capdevila, director d'ERF, ens en dona tots els detalls. · Pregunta: Com es diuen els dos protagonistes de l'app ECOPlay? · Premi: Un lot gurmet de Torrons i Mels Alemany que conté tres pots de 150 grams de mel gurmet, un pot Olimel crema untable, quatre pots de 50 g de mels clàssiques, un pot de còctel apícola i un cub d'ametlla xocolatada. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • Catalunya perd natura: perd opcions de turisme verd
  Escolta àudio

  Catalunya perd natura: perd opcions de turisme verd

  Un informe recent sobre l'estat de la natura a Catalunya revela que les poblacions d'animals s'estan reduint de manera progressiva i creixent. José Luis Gallego hi posa xifres i ens explica quins són els ecosistemes que més n'han perdut · Pregunta: Quina part d'animals salvatges hem perdut en els darrers vint anys a Catalunya? · Premi: Una ampolla de CAVA MAGNUM BRUT NATURE GRAN RESERVA 2014, Ecològic, vinyes velles del Penedès, raïm collit a mà i amb certificació vegana, gentilesa d'Agustí Torelló i Mata. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • Ceres ecològiques Nzero per als esquís de qualsevol modalitat
  Escolta àudio

  Ceres ecològiques Nzero per als esquís de qualsevol modalitat

  Per lliscar cal encerar els esquís. Ara, sigui quina sigui la teva modalitat d'esquí podràs lliscar amb ceres ecològiques, sense derivats del petroli. Guillem Capellades, director de l'empresa Marteen Sports World i responsable de la marca Nzero, ens explica les característiques d'aquestes ceres i les seves aplicacions. · Pregunta: Si haguéssim de llençar la cera Nzero, sense l'envàs, a un contenidor, on la llençaries? Al groc, al gris o verd de rebuig o al marró d'orgànic? · Premi: Un aplicador de cera líquida Nzero per encerar els esquís en fred de la varietat que vulguin: alpí, snow, muntanya o esquí de fons o bé, un pack de ceres sòlides per encerar en calent amb una mostra de fórmula per a cada temperatura de la neu. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • Estratègia per la mobilitat sostenible a Europa
  Escolta àudio

  Estratègia per la mobilitat sostenible a Europa

  El 2030, la Comissió Europea vol que almenys 80.000 camions elèctrics o impulsats per motor d'hidrogen estiguin circulant per les carreteres europees. Descobrim els detalls del Pla d'Estratègia de Mobilitat Sostenible i Intel·ligent amb José Luis Gallego. · Pregunta: Quin percentatge de les emissions de CO2 corresponen al sector del transport? · Premi: Uns auriculars de Catalunya Ràdio >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • El curiós descobriment dels autoreparables
  Escolta àudio

  El curiós descobriment dels autoreparables

  Fa 5 anys la companyia IBM va descobrir per casualitat un nou tipus de polímer, termoestable, lleuger, resistent, 100% reciclable i amb capacitat d'autoreparar-se. Aquest polímer va rebre el nom de polihexahidrotriazina o PHT. José Luís Gallego ens explica com el van descobrir i la importància que té. · Pregunta: Quina empresa va descobrir per error els nous plàstics autoreparables? · Premi: Llibre "El viento me lleva" d'Ismael Serrano >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • Quin temps farà? Primers dies del 2021 amb molt de fred
  Escolta àudio

  Quin temps farà? Primers dies del 2021 amb molt de fred

  Foto: Mercè Adrian · Pregunta: 3 mesos del 2020 han estat els més càlids dels últims 100 anys. Febrer, maig i...? · Premi: Una ampolla de 250 ml d'oli d'oliva verge extra, arbequina del Priorat, amb tap antidegoteig adaptable, gentilesa de PriorDei. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • Vi escumós Kripta, gaudim al Circ Raluy Legacy, pesca neta al mar i fem balanç del temps del 2020
  Escolta àudio

  Vi escumós Kripta, gaudim al Circ Raluy Legacy, pesca neta al mar i fem balanç del temps del 2020

  Aquesta setmana a "MeteoMauri", polèmica agra i dolçor nadalenca. L'assassinat de l'os Cachou, però dolçor en forma d'un espectacle com el Circ Raluy al Port Vell. Esquí a Baqueira, pesca neta i brindis amb el millor cava de l'Estat. El resum 2020 de l'Observatori Fabra tancarà edició. METEONEU – Baqueira / Beret, el paradís de l'esquí català amb mesures contra la Covid METEOESCAPADES – Circ Raluy Legacy, et sorprendrà METEOAMBIENT – Qui va matar l'os de la Vall d'Aran? METEOMAR – Pesca neta METEOTAULA - A taula, cava Agustí Torrelló i Mata METEOTEMPS – Resum de l'any 2020 de l'Observatori Fabra

 • Resum de l'any 2020 de l'Observatori Fabra
  Escolta àudio

  Resum de l'any 2020 de l'Observatori Fabra

  Arribats als darrers dies de l'any 2020, fem una repàs del que la meteorologia ha deixat a l'Observatori Fabra. Alfons Puertas ens explica les dades més sorprenents i més curioses d'aquest any. · Pregunta: El 2020 ha enregistrat 2 o 3 mesos amb rècord de temperatura mitjana mensual més alta? · Premi: Llibre "Vents més salvatges", de Bel Olid >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • A taula, Kripta d'Agustí Torrelló i Mata
  Escolta àudio

  A taula, Kripta d'Agustí Torrelló i Mata

  Els àpats en aquestes fetes seran més íntims que mai. El Covid ens ha jugat una mala passada sense poder compartir els àpats amb amics i familiars. Tot i així, celebrem-ho com mai i com sempre amb un gran vi escumós sobre la taula, un Kripta. Tastem i brindem amb Gemma Torelló, advocada i administradora de les Caves Agustí Torelló i Mata, i Àlex Torelló, enòleg i director tècnic. · Pregunta: El 2011 es va collir el raïm que aquest 2020 ha vist la llum en forma d'escumós Kripta. El 2011 va portar un any agrícola sec. Però quin va ser el rendiment en kg per hectàrea d'aquell any? · Premi: 1 ampolla de CAVA MAGNUM BRUT NATURE GRAN RESERVA 2014, ecològic, vinyes velles del Penedès, raïm collit a mà i amb certificació vegana, gentilesa d'Agustí Torelló i Mata. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • Qui va matar l'os de la Vall d'Aran?
  Escolta àudio

  Qui va matar l'os de la Vall d'Aran?

  L'os Cachou va aparèixer mort l'abril passat a la zona de Sobrepera al terme de Les. Què va passar? Com va morir? Quines són les darreres dades de la investigació? José Luis Gallego ens dona els detalls. · Pregunta: Amb quin producte van enverinar l'os Cachou? · Premi: Un lot gurmet de torrons i mels Alemany que conté 3 pots de 150 grams de mel gurmet, 1 pot Olimel crema untable, 4 pots de 50 g de mels clàssiques, 1 pot de còctel apícola i 1 cub d'ametlla xocolatada. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • Circ Raluy Legacy, us meravellarà
  Escolta àudio

  Circ Raluy Legacy, us meravellarà

  La màgia, les sorpreses i les rialles envaeixen aquest circ. Us sorprendrà segur. Oblideu el concepte clàssic de circ i deixeu-vos portar per aquest espectacle. Emily Raluy, cinquena generació i neta del Lluís Raluy, ens fa cinc cèntims del que us hi trobareu. Els trobareu al Port Vell de Barcelona fins al 28 de febrer. · Pregunta: El Circ Raluy neix a Itàlia o a Catalunya? · Premi: Lot de 5 paquets de càpsules variades o bé 5 paquets de 250 grams de cafè en gra o 5 paquets de 250 grams de cafè molt a triar pel guanyador del cafè Novell residu zero que més li convingui, sense herbicides ni pesticides i procedent de cultiu ecològic. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • Pesca Neta
  Escolta àudio

  Pesca Neta

  Aquesta és una marca creada amb l'objectiu de conscienciar i posar en valor la tasca dels pescadors i pescadores a la mar Mediterrània en la recollida de residus, que amb la seva tasca professional també són pescats junts amb les captures de peix i marisc. Descobrim els eixos principals del projecte Pesca Neta amb Mario Vizcarro. · Pregunta: Quin és un dels residus més freqüents darrerament que recollim de mar? · Premi: Un clauer de Catalunya Ràdio i una gràfica imantada de peix de temporada. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • Baqueira/Beret, el paradís de l'esquí català amb mesures contra la Covid
  Escolta àudio

  Baqueira/Beret, el paradís de l'esquí català amb mesures contra la Covid

  Arriba el fred arreu i la neu a totes les cotes de la Vall d'Aran. En aquest temps complicat a causa de la Covid anem a Baqueira/Beret per veure com s'han preparat per combatre'l i les novetats de la temporada. · Pregunta: Baqueira té més telecabines o telecadires? · Premi: Un aplicador de cera líquida NZero per encerar els esquís en fred de la varietat que vulguin: alpí, snow, muntanya o esquí de fons o bé un pack de ceres sòlides per encerar en calent amb una mostra de fórmula per a cada temperatura de la neu. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

Anar al contingut