Empresa i Comerç A+++

 • El nou escenari energètic a Catalunya amb Manel Torrent, director de l'Icaen
  Escolta àudio

  El nou escenari energètic a Catalunya amb Manel Torrent, director de l'Icaen

  El futur de l'energia a Catalunya passa per la llei de transició energètica que el govern ha començat a tramitar. Manel Torrent, director de l'Institut Català d'Energia, explica les línies de futur, cap a on aniran adreçats els esforços i els horitzons dels projectes.

  · Pregunta: Manel Torrent va estar també a primera línia d'una institució catalana abans que a l'Icaen. Quina?
  · Premi: Lot de torrons i mel Alemany, l'empresa més guardonada als Premis Great Taste, els Oscars de l'alimentació gurmet. El lot conté torrons, mels monoflorals i gurmet, agredolç de castanyer i fruits secs de xocolata i Torta Imperial.
  >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  El futur de l'energia a Catalunya passa per la llei de transició energètica que el govern ha començat a tramitar. Manel Torrent, director de l'Institut Català d'Energia, explica les línies de futur, cap a on aniran adreçats els esforços i els horitzons dels projectes. · Pregunta: Manel Torrent va estar també a primera línia d'una institució catalana abans que a l'Icaen. Quina? · Premi: Lot de torrons i mel Alemany, l'empresa més guardonada als Premis Great Taste, els Oscars de l'alimentació gurmet. El lot conté torrons, mels monoflorals i gurmet, agredolç de castanyer i fruits secs de xocolata i Torta Imperial. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • L'ONU fa una crida a les empreses per reduir les emissions de CO2
  Escolta àudio

  L'ONU fa una crida a les empreses per reduir les emissions de CO2

  Segons el nou Informe sobre la Bretxa d'Emissions 2019 de l'ONU, si mantenim l'actual ritme d'emissions de CO2, les temperatures podrien superar els 3,2 ºC aquest segle, cosa que portaria un ampli ventall d'impactes climàtics molt destructius. José Luis Gallego ens explica les solucions que demana l'ONU per aconseguir una reducció dràstica de les emissions de CO2.

  · Pregunta: Quina reducció d'emissions de CO2 demana l'ONU per evitar els pitjors pronòstics del canvi climàtic?
  · Premi: Lot de torrons i mel Alemany, l'empresa més guardonada als Premis Great Taste, els oscar de l'alimentació gourmet. El lot conté torrons, mels monoflorals i gourmet, agredolç de castanyer i fruits secs de xocolata i "torta imperial".
  >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  Segons el nou Informe sobre la Bretxa d'Emissions 2019 de l'ONU, si mantenim l'actual ritme d'emissions de CO2, les temperatures podrien superar els 3,2 ºC aquest segle, cosa que portaria un ampli ventall d'impactes climàtics molt destructius. José Luis Gallego ens explica les solucions que demana l'ONU per aconseguir una reducció dràstica de les emissions de CO2. · Pregunta: Quina reducció d'emissions de CO2 demana l'ONU per evitar els pitjors pronòstics del canvi climàtic? · Premi: Lot de torrons i mel Alemany, l'empresa més guardonada als Premis Great Taste, els oscar de l'alimentació gourmet. El lot conté torrons, mels monoflorals i gourmet, agredolç de castanyer i fruits secs de xocolata i "torta imperial". >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • L'arròs Nomen llança una marca per a projectes de conservació de la natura
  Escolta àudio

  L'arròs Nomen llança una marca per a projectes de conservació de la natura

  Nomen llança una marca d'arròs dissenyada pels consumidors que destinarà el 100% dels guanys a projectes de conservació de la natura. L'empresa tarragonina d'alimentació Nomen Foods acaba de presentar la seva nova marca d'arròs: NOMEN EARTH. On aniran adreçats aquests diners i amb quins criteris? José Luis Gallego ho detalla.
  · Pregunta: quin tant per cent dels beneficis destinarà Nomen Earth a la protecció del medi ambient?
  · Premi: Lot de torrons i mel Alemany, l'empresa més guardonada als Premis Great Taste, els Oscars de l'alimentació gurmet. El lot conté torrons, mels monoflorals i gurmet, agredolç de castanyer i fruits secs de xocolata i pastís imperial.
  >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  Nomen llança una marca d'arròs dissenyada pels consumidors que destinarà el 100% dels guanys a projectes de conservació de la natura. L'empresa tarragonina d'alimentació Nomen Foods acaba de presentar la seva nova marca d'arròs: NOMEN EARTH. On aniran adreçats aquests diners i amb quins criteris? José Luis Gallego ho detalla. · Pregunta: quin tant per cent dels beneficis destinarà Nomen Earth a la protecció del medi ambient? · Premi: Lot de torrons i mel Alemany, l'empresa més guardonada als Premis Great Taste, els Oscars de l'alimentació gurmet. El lot conté torrons, mels monoflorals i gurmet, agredolç de castanyer i fruits secs de xocolata i pastís imperial. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • Què passa quan ens fem un te amb la bosseta de plàstic?
  Escolta àudio

  Què passa quan ens fem un te amb la bosseta de plàstic?

  Les bosses de te contenen, entre altres materials, niló i tereftalat de polietilè, dos plàstics cada vegada més usats pels fabricants. Saps què passa quan entren en contacte amb l'aigua calenta? José Luís Gallego ens mostra els resultats d'uns estudis que et sorprendran.
  · Pregunta: Quin percentatge dels aliments d'origen marí conté microplàstics?
  · Premi: Un paraigua de Catalunya Ràdio
  >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  Les bosses de te contenen, entre altres materials, niló i tereftalat de polietilè, dos plàstics cada vegada més usats pels fabricants. Saps què passa quan entren en contacte amb l'aigua calenta? José Luís Gallego ens mostra els resultats d'uns estudis que et sorprendran. · Pregunta: Quin percentatge dels aliments d'origen marí conté microplàstics? · Premi: Un paraigua de Catalunya Ràdio >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • Coca-Cola traurà les anelles de plàstic de les llaunes
  Escolta àudio

  Coca-Cola traurà les anelles de plàstic de les llaunes

  Les imatges impactants d'animals marins amb una anella de plàstic al coll de begudes de llaunes ha mogut la consciència d'algunes empreses. Coca-Cola es compromet a retirar les anelles de plàstic de totes les seves llaunes a Europa, que seran substituïdes per cartró.

  · Pregunta: quan començaran a desaparèixer les anelles de plàstic de les llaunes de Coca-Cola?
  · Premi: Una ampolla de cava Brut Reserva 2016, gentilesa d'Agustí Torelló i Mata
  >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  Les imatges impactants d'animals marins amb una anella de plàstic al coll de begudes de llaunes ha mogut la consciència d'algunes empreses. Coca-Cola es compromet a retirar les anelles de plàstic de totes les seves llaunes a Europa, que seran substituïdes per cartró. · Pregunta: quan començaran a desaparèixer les anelles de plàstic de les llaunes de Coca-Cola? · Premi: Una ampolla de cava Brut Reserva 2016, gentilesa d'Agustí Torelló i Mata >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • La multinacional Unilever planta cara al plàstic
  Escolta àudio

  La multinacional Unilever planta cara al plàstic

  Unilever aposta pel medi ambient. Pel 2025 es comprometen a fer tots els envasos de plàstic reutilitzables, reciclables o compostables. Però si aquest compromís el van adquirir el 2017, ara n'han afegit més. Els descobrim amb José Luis Gallego.

  · Pregunta: Quin és l'ambiciós repte d'Unilever per al 2025?
  · Premi: Una ampolla de cava Brut Reserva 2016, gentilesa d'Agustí Torelló i Mata

  >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  Unilever aposta pel medi ambient. Pel 2025 es comprometen a fer tots els envasos de plàstic reutilitzables, reciclables o compostables. Però si aquest compromís el van adquirir el 2017, ara n'han afegit més. Els descobrim amb José Luis Gallego. · Pregunta: Quin és l'ambiciós repte d'Unilever per al 2025? · Premi: Una ampolla de cava Brut Reserva 2016, gentilesa d'Agustí Torelló i Mata >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • Comprar en línia dispara les emissions del transport urbà
  Escolta àudio

  Comprar en línia dispara les emissions del transport urbà

  El canvi d'hàbits de compra, amb un creixement molt important del comerç electrònic i el lliurament immediat dels productes a domicili, està provocant un augment en els lliuraments a domicili, amb una incidència directa en la contaminació urbana. Posem xifres i dades a aquest increment i valorem l'impacte.

  · Pregunta: Quants actes de compra on-line es fan a Catalunya a nivell particular?
  · Premi: Lot de productes Pastoret

  >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  El canvi d'hàbits de compra, amb un creixement molt important del comerç electrònic i el lliurament immediat dels productes a domicili, està provocant un augment en els lliuraments a domicili, amb una incidència directa en la contaminació urbana. Posem xifres i dades a aquest increment i valorem l'impacte. · Pregunta: Quants actes de compra on-line es fan a Catalunya a nivell particular? · Premi: Lot de productes Pastoret >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • Llums LED als Ferrocarrils de la Generalitat
  Escolta àudio

  Llums LED als Ferrocarrils de la Generalitat

  Ferrocarrils de la Generalitat ha apostat fermament per l'ús de llums LED a les estacions. L'any passat va acabar amb el 36% de les estacions amb il·luminació LED. Adrina Bachiller, responsable de l'àrea de gestió de seguretat de FGC, ens explica les raons i els objectius de futur amb la implementació dels llum LED.

  · Pregunta: Quin any es preveu que s'arribi al 100% d'ús de làmpades led a FGC?
  · Premi: Una ampolla de cava rosat Trepat, gentilesa d'Agustí Torelló i Mata

  >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  Ferrocarrils de la Generalitat ha apostat fermament per l'ús de llums LED a les estacions. L'any passat va acabar amb el 36% de les estacions amb il·luminació LED. Adrina Bachiller, responsable de l'àrea de gestió de seguretat de FGC, ens explica les raons i els objectius de futur amb la implementació dels llum LED. · Pregunta: Quin any es preveu que s'arribi al 100% d'ús de làmpades led a FGC? · Premi: Una ampolla de cava rosat Trepat, gentilesa d'Agustí Torelló i Mata >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • Potència contractada en el comerç: consell per pagar un preu just
  Escolta àudio

  Potència contractada en el comerç: consell per pagar un preu just

  La potència energètica del nostre establiment té una importància cabdal i determina, i molt, el preu final de la nostra factura de la llum. Manel Rivero, gestor expert en eficiència energètica, ens dona uns quants consells per pagar el preu just i tenir un consum més racional.

  Pregunta: és obligatori que els congeladors dels comerços tinguin portes?
  Premi: un llapis de memòria de Catalunya Ràdio en forma de micro

  >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  La potència energètica del nostre establiment té una importància cabdal i determina, i molt, el preu final de la nostra factura de la llum. Manel Rivero, gestor expert en eficiència energètica, ens dona uns quants consells per pagar el preu just i tenir un consum més racional. Pregunta: és obligatori que els congeladors dels comerços tinguin portes? Premi: un llapis de memòria de Catalunya Ràdio en forma de micro >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • Ataquem la càrrega frigorífica per reduir la factura de l'establiment
  Escolta àudio

  Ataquem la càrrega frigorífica per reduir la factura de l'establiment

  Els costos energètics d'un establiment dedicats a l'alimentació i restauració són elevats. Manel Rivero, gestor expert en eficiència energètica, ens descriu tot el que cal tenir en compte amb els aparells de refrigeració, la vida energètica i els plans d'estalvi. També tractem la climatització i una mica la il·luminació.

  Pregunta: Què consumeix més en un comerç, tota la il·luminació o les neveres?
  Premi: Un pack de dues ampolles de vi XIC BLANC i XIC VERMELL 2018: dos vins eco, del Penedès, gentilesa d'Agustí Torelló Mata.

  >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  Els costos energètics d'un establiment dedicats a l'alimentació i restauració són elevats. Manel Rivero, gestor expert en eficiència energètica, ens descriu tot el que cal tenir en compte amb els aparells de refrigeració, la vida energètica i els plans d'estalvi. També tractem la climatització i una mica la il·luminació. Pregunta: Què consumeix més en un comerç, tota la il·luminació o les neveres? Premi: Un pack de dues ampolles de vi XIC BLANC i XIC VERMELL 2018: dos vins eco, del Penedès, gentilesa d'Agustí Torelló Mata. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • Aïllants de cases i empreses, les pèrdues de fred i de calor
  Escolta àudio

  Aïllants de cases i empreses, les pèrdues de fred i de calor

  El 97% dels habitatges a Catalunya tenen una aïllament dolent, amb la conseqüent implicació de més energia i més despesa. El mateix passa en les empreses. Escolta els consells que Manel Rivero, gestor expert en eficiència energètica, per evitar fuites d'energia que implica en costos i de la repercussió en estalvi en la factura.

  Pregunta: Un habitatge ben aïllat ens pot fer baixar el consum un 20% o un 40%?
  Premi: Lot gourmet d'estiu amb 1 pot de mel de 250 g amb pol·len, gelea i pròpolis, 3 pots de mel de 150 grams, un amb gingebre, un amb pela de taronja i un amb cúrcuma, 1 estoig Premium de mels monoflorals 3 x 50g, 1 pot d'agredolç de mel de taronger 250 ml i 2 barres de torró de 30g (tou i dur) gentilesa de Mels Alemany.

  >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  El 97% dels habitatges a Catalunya tenen una aïllament dolent, amb la conseqüent implicació de més energia i més despesa. El mateix passa en les empreses. Escolta els consells que Manel Rivero, gestor expert en eficiència energètica, per evitar fuites d'energia que implica en costos i de la repercussió en estalvi en la factura. Pregunta: Un habitatge ben aïllat ens pot fer baixar el consum un 20% o un 40%? Premi: Lot gourmet d'estiu amb 1 pot de mel de 250 g amb pol·len, gelea i pròpolis, 3 pots de mel de 150 grams, un amb gingebre, un amb pela de taronja i un amb cúrcuma, 1 estoig Premium de mels monoflorals 3 x 50g, 1 pot d'agredolç de mel de taronger 250 ml i 2 barres de torró de 30g (tou i dur) gentilesa de Mels Alemany. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • Monsanto, la ruïna de Bayer amb el glifosat
  Escolta àudio

  Monsanto, la ruïna de Bayer amb el glifosat

  L'empresa Monsanto-Bayer ha estat de nou condemnada pels efectes nocius del glifosat, l'agrotòxic estrella de la companyia, i ja és la quarta condemna. Una autèntica ruïna per a l'empresa Bayer, que va comprar l'empresa Monsanto, el 2018 i, d'aleshores ençà ha pagat un munt de milions per indemnitzar el mal que ha fet. Quin són els seus efectes sobre la salut? Els desglossem.

  Pregunta: quina és la darrera indemnització que ha de pagar Monsanto-Bayer pels efectes tòxics del glifosat?
  Premi: 1 ampolla de cava BRUT GRAN RESERVA 2012, gentilesa d'Agustí Torelló i Mata.

  >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  L'empresa Monsanto-Bayer ha estat de nou condemnada pels efectes nocius del glifosat, l'agrotòxic estrella de la companyia, i ja és la quarta condemna. Una autèntica ruïna per a l'empresa Bayer, que va comprar l'empresa Monsanto, el 2018 i, d'aleshores ençà ha pagat un munt de milions per indemnitzar el mal que ha fet. Quin són els seus efectes sobre la salut? Els desglossem. Pregunta: quina és la darrera indemnització que ha de pagar Monsanto-Bayer pels efectes tòxics del glifosat? Premi: 1 ampolla de cava BRUT GRAN RESERVA 2012, gentilesa d'Agustí Torelló i Mata. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • Samsung recull els seus aparells vells
  Escolta àudio

  Samsung recull els seus aparells vells

  Samsung ha impulsat un projecte per fomentar el reciclatge dels seus aparells elèctrics i electrònics que ja no s'utilitzen. De moment hi ha 30 punts de servei i el client rep un "xec regal" de descompte i un detall.

  Pregunta: On podrem retornar a partir d'ara els aparells de la marca Samsung per reciclar?
  Premi: 1 ampolla de cava BRUT GRAN RESERVA 2012, gentilesa d'Agustí Torelló i Mata.

  >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  Samsung ha impulsat un projecte per fomentar el reciclatge dels seus aparells elèctrics i electrònics que ja no s'utilitzen. De moment hi ha 30 punts de servei i el client rep un "xec regal" de descompte i un detall. Pregunta: On podrem retornar a partir d'ara els aparells de la marca Samsung per reciclar? Premi: 1 ampolla de cava BRUT GRAN RESERVA 2012, gentilesa d'Agustí Torelló i Mata. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • El supermercat sense plàstic es consolida
  Escolta àudio

  El supermercat sense plàstic es consolida

  Ja tenim el primer supermercat sense plàstic a Barcelona. Yes Future va obrir fa un any al barri de Sant Antoni de Barcelona per oferir la possibilitat de comprar-ho gairebé tot a l'engròs, sense generar residus de plàstic. Fem un balanç del primer any i com els clients s'enduen els productes.

  Pregunta: Com es diu el primer supermercat lliure de plàstic que va obrir ara fa un any a Barcelona?
  Premi: Un llapis de memòria de Catalunya Ràdio en forma de micro.

  >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  Ja tenim el primer supermercat sense plàstic a Barcelona. Yes Future va obrir fa un any al barri de Sant Antoni de Barcelona per oferir la possibilitat de comprar-ho gairebé tot a l'engròs, sense generar residus de plàstic. Fem un balanç del primer any i com els clients s'enduen els productes. Pregunta: Com es diu el primer supermercat lliure de plàstic que va obrir ara fa un any a Barcelona? Premi: Un llapis de memòria de Catalunya Ràdio en forma de micro. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • Carrefour aposta per la mobilitat sostenible
  Escolta àudio

  Carrefour aposta per la mobilitat sostenible

  Carrefour ha decidit reforçar la seva aposta per la mobilitat sostenible i ha anunciat la posada en marxa d'una flota de cotxes elèctrics per al repartiment de comandes a domicili en l'àmbit urbà. Descobrim els detalls de l'aposta i com i quan s'implantarà.

  Pregunta: Quina cadena de supermercats ha posat en marxa un servei de lliurament a domicili amb cotxes electrics
  Premi: Un llapis de memòria de Catalunya Ràdio en forma de micro

  >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  Carrefour ha decidit reforçar la seva aposta per la mobilitat sostenible i ha anunciat la posada en marxa d'una flota de cotxes elèctrics per al repartiment de comandes a domicili en l'àmbit urbà. Descobrim els detalls de l'aposta i com i quan s'implantarà. Pregunta: Quina cadena de supermercats ha posat en marxa un servei de lliurament a domicili amb cotxes electrics Premi: Un llapis de memòria de Catalunya Ràdio en forma de micro >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

Anar al contingut