TOTS ELS ÀUDIOS

 • Rússia connecta la primera planta nuclear flotant
  Escolta àudio

  Rússia connecta la primera planta nuclear flotant

  La primera planta nuclear de la història que ha posat en marxa Rússia és un model de futur o una nova amença per al planeta? Greenpeace creu que és més perillosa que les centrals nuclears terrestres. Els responsables de la planta nuclear, en canvi, afirmen que és una opció segura.

 • Bèlgica contra el seu passat colonial. L'ombra del rei Leopold II
  Escolta àudio

  Bèlgica contra el seu passat colonial. L'ombra del rei Leopold II

  Bèlgica ha sortit al carrer per rebel·lar-se contra Leopold II, el rei a qui es fa responsable de 10 milions de morts al Congo colonial. S'han atacat les seves estàtues. I gairebé 80.000 persones han signat per reclamar a les autoritats que les retirin. Les peticions van més enllà, es demana que es revisi com s'ensenya la història del país. És un reportatge des de Brussel·les del corresponsal Jordi Baró.

 • Els "llops guerrers": la diplomàcia de la Xina superpotència
  Escolta àudio

  Els "llops guerrers": la diplomàcia de la Xina superpotència

  Una saga cinematogràfica ha donat nom a un equip del règim xinès que ha adoptat un to més agressiu davant la comunitat internacional durant la crisi del coronavirus. És un reportatge des de Pequín del corresponsal Francesc Canals.

 • Made in... nacional
  Escolta àudio

  Made in... nacional

  La crisi del coronavirus ha sacsejat l'economia, les empreses han patit els riscos de produir lluny de casa. I aquesta situació accelera un procés que s'havia començat a detectat, es reverteix la deslocalització. Algunes empreses tornen a produir localment una altra vegada. Es tracta d'un símptoma de la desglobalització? Segons els experts, potser no tant. Però hi haurà canvis. És un reportatge de Núria Peraire amb muntatge tècnic de Rosa Sillué.

 • La NASA llança avui a l'espai la primera nau privada tripulada
  Escolta àudio

  La NASA llança avui a l'espai la primera nau privada tripulada

  Els Estats Units esperen avui escriure una nova pàgina de la història de la conquesta de l'espai, amb el llançament de la primera nau tripulada fabricada per una companyia privada. La càpsula espacial Crew Dragon, de l'empresa Space X, s'enlairarà a dos quarts d'onze de la nit des de cap Canaveral, a Florida, amb dos astronautes de la NASA a bord. Aquesta missió és l'últim test de l'agència espacial nord-americana abans d'inaugurar l'era dels viatges comercials a l'espai. És una crònica de la corresponsal a Washington, Geni Lozano.

 • Els EUA retallen 1,4 milions de llocs de treball a la sanitat enmig de la pandèmia
  Escolta àudio

  Els EUA retallen 1,4 milions de llocs de treball a la sanitat enmig de la pandèmia

  Prop d'un milió i mig de treballadors del sector sanitari han perdut la feina els últims dos mesos als Estats Units, enmig de la pitjor crisi de salut pública que travessa el país en més de cent anys. L'esclat de la Covid-19 ha fet caure en picat les operacions no urgents als hospitals, principal font d'ingressos d'un sistema de salut majoritàriament privat. Els hospitals del país calculen que estan perdent 50.000 milions de dòlars al mes des de l'arribada de la pandèmia. És un reportatge de la corresponsal de Catalunya Ràdio a Washington, Geni Lozano.

 • Catalans als EUA, el país amb més contagis confirmats de Covid-19 al món
  Escolta àudio

  Catalans als EUA, el país amb més contagis confirmats de Covid-19 al món

  Els EUA són avui el país amb més casos detectats de coronavirus, més de 125.000. La barrera dels morts ha superat els 2.000, però poden arribar als 200.000, segons les previsions més pessimistes dels experts nord-americans. La gestió que n'està fent Doanld Trump està sent polèmica. N'hem parlat amb catalans que viuen a Washington DC, Chicago o Nova York, la ciutat més afectada del país, perquè ens expliquin què n'opinen. Amb Cèlia Cernadas.

 • D'on sorgeix el radicalisme i com es pot prevenir?
  Escolta àudio

  D'on sorgeix el radicalisme i com es pot prevenir?

  Són preguntes que sorgeixen sovint quan hi ha un atemptat i els autors són joves. Un projecte que impulsa l'Institut Europeu de la Mediterrània busca donar-hi respostes que no siguin tòpics. La investigació servirà per prevenir amb eines que no són les de la seguretat. És un reportatge d'Albert Manyà amb el muntatge musical de Jordi Galvany.

 • La nova vida dels músics veneçolans a Buenos Aires
  Escolta àudio

  La nova vida dels músics veneçolans a Buenos Aires

  Molts dels milers de veneçolans que han començat una nova vida a Buenos Aires són músics o toquen per afició. Des de fa un any i mig ho fan plegats a la Latin Vox Machine, una orquestra que els permet mantenir el contacte amb la música i amb la seva identitat veneçolana. El corresponsal a Buenos Aires, Joan Biosca, ha parlat amb ells.

 • Les fosses comunes de l'stalinisme a Rússia
  Escolta àudio

  Les fosses comunes de l'stalinisme a Rússia

  Víctimes i botxins de la repressió stalinista estan enterrats a les mateixes fosses comunes. Una organització no governamental treballa ara per recuperar la memòria de les víctimes ja que no hi ha cap pla per exhumar-les. Ens en parla el corresponsal a Moscou, Manel Alías.

 • Què hi ha darrere del rebuig dels EUA a Huawei?
  Escolta àudio

  Què hi ha darrere del rebuig dels EUA a Huawei?

  Els Estats Units pressionen Europa perquè no accepti la tecnologia 5G de la companyia Huawei. L'acusen d'espiar per al govern xinès, però darrere d'aquesta campanya també hi ha raons geopolítiques i de guerra comercial, segons alguns experts.

 • El món que volem per als que encara han de néixer
  Escolta àudio

  El món que volem per als que encara han de néixer

  Les decisions dels governs actuals hipotequen més que mai el futur. Ho veiem sobretot amb les polítiques relacionades amb el clima. Els principals afectats són els joves, que protesten amb grans manifestacions. Però ara alguns intenten anar més enllà, per exemple, denunciant governs. En altres llocs, alguns governants també comencen a pensar a llarg termini. Fem un recorregut per les primeres iniciatives que tenen en compte les necessitats de les generacions futures.

 • La lluita per Burkina Faso, la cruïlla del Sahel
  Escolta àudio

  La lluita per Burkina Faso, la cruïlla del Sahel

  La violència i la mort s'escampen cada vegada més per Burkina Faso, amb un còctel explosiu de jihadistes, interessos regionals i internacionals i amb reivindicacions de minories menystingudes. En parlem en aquest reportatge de Gemma Parellada des de Ouagadougou, capital del país africà.

 • Els caucus d'Iowa obren la cursa demòcrata per derrocar Donald Trump
  Escolta àudio

  Els caucus d'Iowa obren la cursa demòcrata per derrocar Donald Trump

  El 3 de febrer arrenca la carrera demòcrata per escollir el candidat o candidata que es batrà amb Donald Trump a les eleccions presidencials nord-americanes del novembre que ve. Hi participen una dotzena d'aspirants -nou homes i tres dones- que viuran el primer test davant de votants reals a Iowa, un estat eminentment blanc i agrícola del mitjà oest americà. És un reportatge de la nostra corresponsal, Geni Lozano.

 • Alemanya, pobresa al motor econòmic europeu
  Escolta àudio

  Alemanya, pobresa al motor econòmic europeu

  Allunyada de l'anomenada economia social de mercat, la locomotora de la Unió s'ha convertit en un país on l'escletxa entre rics i pobres és cada vegada més gran. La classe mitjana s'ha afeblit i les ajudes socials no donen per sobreviure. És un reportatge Mapamundi del corresponsal a Berlín, Oriol Serra.

Anar al contingut