TOTS ELS ÀUDIOS

 • Nazis a Catalunya
  Escolta àudio

  Nazis a Catalunya

  Ha sigut Catalunya un refugi nazi? Franco va oferir asil a nazis i feixistes derrotats a la segona guerra mundial. El cas més clamorós el de Leon Degrelle que havia entrat amb les tropes franquistes a Barcelona. I a més d'aquest molts d'altres. Casos com el del belga Jan Buyse, el nazi de Siurana, o el del romanès Horia Sima, enterrat a Torredembarra, que han agafat notorietat aquest 2016, demostren la dificultat d'explicar la part més fosca del nostre passat recent. Tertúlia amb Toni Orensanz, periodista i escriptor, autor del llibre "El nazi de Siurana", Xavier Deulonder, historiador, autor de "Els nazis a Catalunya" i Josep Bargalló, escriptor i autor "El nazi de Torredembarra".

 • Jacint Verdaguer, nova biografia
  Escolta àudio

  Jacint Verdaguer, nova biografia

  Jacint Verdaguer encara. Jacint Verdaguer el gran poeta català, el poeta nacional? Pare de la modernitat literària, el renovador de la poesia catalana, la renaixença, el romanticisme, el simbolisme, el millor prosista segons Pla, home d'església. Tertúlia amb Marta Pessarrodona, poetessa i narradora i Narcís Garolera, filòleg. Autors del llibre "Jacint Verdaguer. Una biografia".

 • Fundacions i Ateneus, què fan?
  Escolta àudio

  Fundacions i Ateneus, què fan?

  Fundacions, associacions, ateneus, voluntaris, què diuen d'una societat? Quin grau de vitalitat demostren? Fins a quin punt demostren que una societat s'ha hagut d'espavilar? Quins valors ens mouen quan estem disposats a compartir, temps, esforços, dedicació als altres? Tertúlia amb Pere-A. Fàbregas, president de la Coordinadora Catalana de Fundacions i Salvador Casals, president de la Federació d'Ateneus de Catalunya.

 • Suïcidi amb Ramón Andrés
  Escolta àudio

  Suïcidi amb Ramón Andrés

  Què fa que algú decideixi no viure més, que vulgui plegar de viure? Des de quan passa, des que l'home és al món? Hi ha un condicionant cultural que entengui que és un acte de llibertat suprema, d'alliberament? O és un acte de covardia, de no voler afrontar allò que ens causa dolor? Entrevista a Ramón Andrés, assagista, pensador i poeta. Autor del llibre "Semper dolens. Historia del suicidio en Occidente".

 • 50 anys de la "Caputxinada"
  Escolta àudio

  50 anys de la "Caputxinada"

  Tertúlia per parlar dels 50 anys de la "Caputxinada" amb Clara Fons, sociòloga i autora del llibre "La Caputxinada. Frares compromesos amb el país i la llibertat", fra Enric Castells i Teresa-Eulàlia Calzada, professora economista i expolítica.

 • Borja de Riquer. Una mirada històrica
  Escolta àudio

  Borja de Riquer. Una mirada històrica

  Cap on va la iniciativa i ritme polític amb la transició superada i encara sense sortida clara al neguit d'encaix de Catalunya, amb l'objectiu de la independència des del Parlament i Govern? Com se superaran obstacles, incomprensions i resistències? Com seran els anys que tenim per davant? Seran tan o més moguts i conflictius que els precedents? Entrevista a Borja de Riquer, historiador i autor del llibre "Anar de debò. Els catalans i Espanya".

 • Reforma horària
  Escolta àudio

  Reforma horària

  El debat de la Reforma Horària que s'ha fet un forat en l'agenda política, al Líquids d'aquest dimecres amb Fabian Mohedano, president del Consell Assessor de la Reforma Horària (CARH).

 • Cervantes. 400 anys
  Escolta àudio

  Cervantes. 400 anys

  Cervantes, o Saavedra, com era? Escriptor, soldat, quina dimensió humana tenia, per damunt de la seva obra? Irònic, alegre, genial, modern, així era Cervantes fa 400 anys? Quina distància hi ha entre l'escriptor i el mite? Tertúlia amb els catedràtics de Literatura Jordi Gracia i Jorge García López.

 • El cinema de Pere Portabella
  Escolta àudio

  El cinema de Pere Portabella

  Cine i política. Cine i reflexió. No només d'imatges viu l'home, o més ben dit perquè no només de certs enfocs viu l'home. De la reforma i la ruptura, amb el franquisme, a la reforma i la ruptura des de Catalunya. De quina manera ha canviat el joc polític, la relació entre institucions i ciutadania? Entrevista a Pere Portabella, director, guionista i productor de cinema.

 • Marques i publicitat
  Escolta àudio

  Marques i publicitat

  Hi ha qui diu que el nom no fa la cosa, i hi ha qui diu que amb el nom ja està tot dit. El nom, la marca comercial dels productes que consumim, s'incorporen en el nostre dia a dia, fins a ser també un element bàsic per entendre cada moment, cada generació diferent. Tertúlia amb Ramon Solsona, escriptor i autor del llibre "Marques que marquen" i Robert Rodergas, publicista.

 • Documentals, cine o periodisme?
  Escolta àudio

  Documentals, cine o periodisme?

  Voler canviar el món amb imatges, explicar el món amb imatges. Mirar de transformar el món, el nostre entorn a través del llenguatge del documental, del reportatge. Anar més enllà de la primera notícia, de l'impacte d'un fet.

 • Ètica amb Norbert Bilbeny
  Escolta àudio

  Ètica amb Norbert Bilbeny

  L'ètica de nou, l'ètica encara. L'ètica en tres virtuts: coratge per viure, generositat per conviure i prudència per sobreviure. Entrevista a Norbert Bilbeny, catedràtic d'Ètica de la UB i autor del llibre "La vida avanza en espiral".

 • Any Shakespeare
  Escolta àudio

  Any Shakespeare

  Quin és el llegat de Shakespeare, 400 anys després de la seva mort? Quines són les seves lliçons teatrals, i de vida? Quin és el seu traç? On viu Shakespeare avui? És ell l'inventor de la personalitat, tal com la concebem, d'on ve que sigui considerat el gran psicòleg, el gran humorista, el gran alquimista, el gran poeta? Tertúlia amb Francesc Cerro, director de teatre, Pau Carrió, director teatre i Pep Garcia-Pascual, director artístic Parking Shakespeare i Xavier Pérez, professor de Narrativa Audiovisual de la UPF.

 • Globalització i efectes
  Escolta àudio

  Globalització i efectes

  Com han canviat els valors en l'actual present de globalització? Hi ha ajudat aquesta mateixa realitat? Com podem entendre el vertiginós desenvolupament actual? Fins a quin punt és causat per la invenció humana, o bé és el resultat dels mercats. Tertúlia amb Pere Vilanova, catedràtic de Ciència Política, David Murillo, professor de Ciències Socials d'ESADE i Jordi Armadans, director de FundiPau.

 • La Sala Beckett
  Escolta àudio

  La Sala Beckett

  La nova Sala Beckett. De Gràcia al Poble Nou. Entrevista als dramaturgs Sergi Belbel i Toni Casares.

Anar al contingut