De sopes fredes se?n troben a tot el món. A França, la vichyssoise, feta amb porro; els turcs, el ?cacik?; als Balcans, el ?tarator?, i a Andalusia, tres de les sopes fredes més famoses i gustoses del món: el salmorejo, l?ajoblanco i el gaspatxo. Sopes fredes amb Ada Parellada, xef del restaurant Semproniana; Pep Palau, gastrònom, i Magda Carlas, metge nutricionista.
Les ostres. Grans, petites, marinades o naturals? Com us agraden? ?Els plaers de ma vida?, dedicat a les ostres i tota la literatura que ha aixecat aquest mol?lusc. En parlem amb el Pep Palau, la Sílvia Perpinyà, cuinera del restaurant Gouthier, i la doctora Raquel Nogués.
Hem parlat de Cuina Justa, un projecte que va arrencar com a empresa l'any 2005, com una iniciativa de la Fundació Cassià Maria Just. És una proposta d'un grup de professionals de la salut mental per fer acció social amb els joves. En parlem amb Magda Carlas, metge nutricionista, que forma part del Departament de Nutrició de la Clínica Eugin de Barcelona; Carles Gaig, cuiner amb una estrella Michelin, i Àngela Jover, subdirectora general de Cuina Justa.
Quins són els productes que no poden faltar al nostre rebost? Què hem de tenir en compte perquè no se'ns facin malbé els aliments? Com podem combinar bé els aliments que tenim a la nevera, tot i que siguin pocs? El xef Carles Gaig i la metge nutricionista Magda Carlas ens ho expliquen.
Menjar tall sense carn és una tendència que està agafant molta força. Substituir el plat principal, el que aporta les proteïnes de la carn o del peix, per vegetals rics en proteïnes com els fesols o les llenties. N'hi ha d'altres de més deconeguts com els Azukis, el Tofu, el Tempeh, el Miso, el blat germinat, l'espirulina, el seitan o l'arròs integral. Els descobrim amb el xef Xavier Pellicer i amb el nostre gastrònom de capçalera, Pep Palau.
Les primeres pizzes daten del segle III aC. I després de tants i tants segles, segueix sent un dels plats preferits per a grans i petits. N'hia de totes mides i amb tots els ingredients. N'aprenem a fer amb Fabián Martín, el rei de les pizzes; Pep Palau, gastrònom, i la metge nutricionista Magda Carles.
Sorell, pagell, cananes, llises, gatets, congres... són peixos oblidats pels peixaters i pels consumidors però donen molta vida als plats! Amb la nutricionista Magda Carlas i el cuiner Carles Gaig trobem maneres de cuinar el peix senzill.