TOTS ELS ÀUDIOS

 • Era Trail Vielha Molières portarà 600 corredors aguest dissabte
  Escolta àudio

  Era Trail Vielha Molières portarà 600 corredors aguest dissabte

  Dissabte Vielha acuelherà ua naua edicion dera TRAIL VIELHA - MOLIÈRES 3010, que torne dempús dera arturada obligada der an passat pera Covid. Parlam des nauetats damb dus des membres dera organizacion, Montse Bacardit e Fran Nart.
  Dissabte Vielha acollirà una nova edició de la TRAIL VELHA - MOLIÈRES 3010, que torna després de l'aturada obligada de l'any passat per la Covid. Parlem de les novetats amb dos dels membres de l'organització, Montse Bacardit i Fran Nart.

  Dissabte Vielha acuelherà ua naua edicion dera TRAIL VIELHA - MOLIÈRES 3010, que torne dempús dera arturada obligada der an passat pera Covid. Parlam des nauetats damb dus des membres dera organizacion, Montse Bacardit e Fran Nart. Dissabte Vielha acollirà una nova edició de la TRAIL VELHA - MOLIÈRES 3010, que torna després de l'aturada obligada de l'any passat per la Covid. Parlem de les novetats amb dos dels membres de l'organització, Montse Bacardit i Fran Nart.

 • Plan pilòt entà mostrar en temps reau er estat d'ocupacion des espaci naturaus dera Val d'Aran
  Escolta àudio

  Plan pilòt entà mostrar en temps reau er estat d'ocupacion des espaci naturaus dera Val d'Aran

  Aué comence era regulacion ar accès naturau enes zònes de mès afluéncia dera Val d'Aran entà evitar masificacions coma passèc er ostiu passat.
  Avui comença la regulació a l'accés natural a les zones de més afluència de la Vall d'Aran per evitar massificacions com les de l'estiu passat.

  Aué comence era regulacion ar accès naturau enes zònes de mès afluéncia dera Val d'Aran entà evitar masificacions coma passèc er ostiu passat. Avui comença la regulació a l'accés natural a les zones de més afluència de la Vall d'Aran per evitar massificacions com les de l'estiu passat.

 • Vielha retire dera montanha elements perilhosi dera antica estacion d'esquí dera Tuca
  Escolta àudio

  Vielha retire dera montanha elements perilhosi dera antica estacion d'esquí dera Tuca

  Er Ajuntament de Vielha e Mijaran retire dera montanha elements dera antica estacion dera Tuca, coma cablejat e volants de pilones, donques que supausen un perilh entàs senderistes e practicants d'espòrts de montanha. Era estacion, que demorèc en foncionament pendent quinze ans, se barrèc eth 1989 e maugrat que s'estudièc era sua redubertura jamès se hec realitat.
  L'Ajuntament de Vielha e Mijaran retira de la muntanya elements de l'antiga estació de la Tuca, com ara cablejat i volants de pilones, ja que suposen un perill per als senderistes i practicants d'esports de muntanya. L'estació, que va estar oberta durant quinze anys, es va tancar el 1989 i tot i que es va estudiar la seva reobertura mai es va fer realitat.

  Er Ajuntament de Vielha e Mijaran retire dera montanha elements dera antica estacion dera Tuca, coma cablejat e volants de pilones, donques que supausen un perilh entàs senderistes e practicants d'espòrts de montanha. Era estacion, que demorèc en foncionament pendent quinze ans, se barrèc eth 1989 e maugrat que s'estudièc era sua redubertura jamès se hec realitat. L'Ajuntament de Vielha e Mijaran retira de la muntanya elements de l'antiga estació de la Tuca, com ara cablejat i volants de pilones, ja que suposen un perill per als senderistes i practicants d'esports de muntanya. L'estació, que va estar oberta durant quinze anys, es va tancar el 1989 i tot i que es va estudiar la seva reobertura mai es va fer realitat.

 • Demanen precaucion e respècte as que visiten Aran dempús de dus incidents grèus damb eth bestiar
  Escolta àudio

  Demanen precaucion e respècte as que visiten Aran dempús de dus incidents grèus damb eth bestiar

  Enguan ja i a agut dus atacs de vaca a persones ena Val d'Aran. En aguesti dus episòdis, localizadi en Plan de Beret, an agut d'intervier es equipes d'emergéncies. Des deth territòri demanen precaucion e respècte as visitants quan an es vegades apròp.
  Enguany ja hi ha hagut dos atacs de vaca a persones a la Vall d'Aran. En aquests dos episodis han hagut d'intervenir els equips d'emergències i han tingut lloc al pla de Beret, una zona turística on les vaques pasturen al seu aire. Des del territori demanen precaució i respecte als visitants quan tenen els ramats a prop.

  Enguan ja i a agut dus atacs de vaca a persones ena Val d'Aran. En aguesti dus episòdis, localizadi en Plan de Beret, an agut d'intervier es equipes d'emergéncies. Des deth territòri demanen precaucion e respècte as visitants quan an es vegades apròp. Enguany ja hi ha hagut dos atacs de vaca a persones a la Vall d'Aran. En aquests dos episodis han hagut d'intervenir els equips d'emergències i han tingut lloc al pla de Beret, una zona turística on les vaques pasturen al seu aire. Des del territori demanen precaució i respecte als visitants quan tenen els ramats a prop.

 • Eth barrament indefinit deth Pòrt deth Portilhon obligue ara cancellacion dera Vielha Cycling Tour
  Escolta àudio

  Eth barrament indefinit deth Pòrt deth Portilhon obligue ara cancellacion dera Vielha Cycling Tour

  Era Vielha Cycling Tour prevista entath 24 de junhsèga s'a anullat peth barrament indefinit deth Pòrt deth Portilhon pes autoritats franceses. Açò a obligat ara organizacion a adiar-la enquiath 2022. N'auem parlat damb era gent der Club Ciclista Vielha organizadors dera pròva.
  La Vielha Cycling Tour prevista pel 24 de juliol s'ha cancel·lat pel tancament indefinit del port del Portilhon per les autoritats franceses. Això ha obligat l'organització a ajornar-la fins al 2022. N'hem parlat amb la gent del Club Ciclista Vielha, que organitza la prova.

  Era Vielha Cycling Tour prevista entath 24 de junhsèga s'a anullat peth barrament indefinit deth Pòrt deth Portilhon pes autoritats franceses. Açò a obligat ara organizacion a adiar-la enquiath 2022. N'auem parlat damb era gent der Club Ciclista Vielha organizadors dera pròva. La Vielha Cycling Tour prevista pel 24 de juliol s'ha cancel·lat pel tancament indefinit del port del Portilhon per les autoritats franceses. Això ha obligat l'organització a ajornar-la fins al 2022. N'hem parlat amb la gent del Club Ciclista Vielha, que organitza la prova.

 • Era 15au PDFNonStop torne dempús d'un an damb 700 participants e nauetats derivades dera COVID
  Escolta àudio

  Era 15au PDFNonStop torne dempús d'un an damb 700 participants e nauetats derivades dera COVID

  Tot prèst entà que deman es mès de 700 participants afronten es 213 km dera Pedals de Foc NonStop, que torne dempús d'un an e mercada pera covid. Es mès rapids e rapides lutaran pet mailhòt de Campeon d'Euròpa de Btt ultramaraton. N'auem parlat damb Pep Vega, qu'ei eth director dera corsa.
  Tot preparat perquè demà els més de 700 participants afrontin els 213 km de la Pedals de Foc NonStop, que torna després de l'arturada de l'any passat per la Covid. Els més ràpids i ràpides lluitaran pel mallot de Campió d'Euròpa de Btt ultramarató. N'hem parlat amb Pep Vega, que és el director de la cursa.

  Tot prèst entà que deman es mès de 700 participants afronten es 213 km dera Pedals de Foc NonStop, que torne dempús d'un an e mercada pera covid. Es mès rapids e rapides lutaran pet mailhòt de Campeon d'Euròpa de Btt ultramaraton. N'auem parlat damb Pep Vega, qu'ei eth director dera corsa. Tot preparat perquè demà els més de 700 participants afrontin els 213 km de la Pedals de Foc NonStop, que torna després de l'arturada de l'any passat per la Covid. Els més ràpids i ràpides lluitaran pel mallot de Campió d'Euròpa de Btt ultramarató. N'hem parlat amb Pep Vega, que és el director de la cursa.

 • Eth maitin d'Aran - 23/06/2021
  Escolta àudio

  Eth maitin d'Aran - 23/06/2021

  Era actualitat dera val d'Aran en aranés. L'actualitat de la Vall d'Aran en aranès

  Era actualitat dera val d'Aran en aranés. L'actualitat de la Vall d'Aran en aranès

 • Es depuradores dera Val d'Aran an un paper vitau ena gestion der aigua
  Escolta àudio

  Es depuradores dera Val d'Aran an un paper vitau ena gestion der aigua

  Aué en collòqui parlam sus es depuradores dera Val d'Aran entà conéisher a hons quini son es trabalhs que s'amien a tèrme e quina importància an en nòste entorn naturau. En parlam damb Francesc Bruna, conselhèr de medi ambient, e Joan Capdevila, enginhèr responsable de depuradores deth Conselh Generau d'Aran.

  Avui, en el col·loqui, parlem sobre les depuradores de la Vall d'Aran per conèixer a fons quins treballs duen a terme i quina importància tenen en el nostre entorn natural. En parlem amb Francesc Bruna, conseller de Medi Ambient, i Joan Capdevila, enginyer responsable de depuradores del Conselh Generau d'Aran.

  Aué en collòqui parlam sus es depuradores dera Val d'Aran entà conéisher a hons quini son es trabalhs que s'amien a tèrme e quina importància an en nòste entorn naturau. En parlam damb Francesc Bruna, conselhèr de medi ambient, e Joan Capdevila, enginhèr responsable de depuradores deth Conselh Generau d'Aran. Avui, en el col·loqui, parlem sobre les depuradores de la Vall d'Aran per conèixer a fons quins treballs duen a terme i quina importància tenen en el nostre entorn natural. En parlem amb Francesc Bruna, conseller de Medi Ambient, i Joan Capdevila, enginyer responsable de depuradores del Conselh Generau d'Aran.

 • Eth maitin d'Aran - 22/06/2021
  Escolta àudio

  Eth maitin d'Aran - 22/06/2021

  Era actualitat dera val d'Aran en aranés. L'actualitat de la Vall d'Aran en aranès.

  Era actualitat dera val d'Aran en aranés. L'actualitat de la Vall d'Aran en aranès.

 • Visitam a hons es pòbles de Casau, Gausac, Escunhau e Casarilh e Betren
  Escolta àudio

  Visitam a hons es pòbles de Casau, Gausac, Escunhau e Casarilh e Betren

  Aué en collòqui parlam sus diuèrsi pòbles dera Val d'Aran entà conéisher es ahèrs mès actuaus e importanti de Casau, Gausac, Escunhau e Casarilh e Betren. En parlam damb es sòns bailes -Joan Berdié, Jesús Ordoñez, José María Vergés e Marc Cuny- e damb Aurelio García, dera entrepresa Ixorigue

  Avui en el col·loqui parlem sobre diversos pobles de la Vall d'Aran per conèixer els temes més actuals i importants de Casau, Gausac, Escunhau i Casarilh i Betren. En parlem amb els seus alcaldes -Joan Berdié, Jesús Ordoñez, José María Vergés i Marc Cuny- i amb Aurelio García, de l'empresa Ixorigue.

  Aué en collòqui parlam sus diuèrsi pòbles dera Val d'Aran entà conéisher es ahèrs mès actuaus e importanti de Casau, Gausac, Escunhau e Casarilh e Betren. En parlam damb es sòns bailes -Joan Berdié, Jesús Ordoñez, José María Vergés e Marc Cuny- e damb Aurelio García, dera entrepresa Ixorigue Avui en el col·loqui parlem sobre diversos pobles de la Vall d'Aran per conèixer els temes més actuals i importants de Casau, Gausac, Escunhau i Casarilh i Betren. En parlem amb els seus alcaldes -Joan Berdié, Jesús Ordoñez, José María Vergés i Marc Cuny- i amb Aurelio García, de l'empresa Ixorigue.

 • Eth maitin d'Aran - 21/06/2021
  Escolta àudio

  Eth maitin d'Aran - 21/06/2021

  Era actualitat dera val d'Aran en aranés. L'actualitat de la Vall d'Aran en aranès

  Era actualitat dera val d'Aran en aranés. L'actualitat de la Vall d'Aran en aranès

 • Eth mot horaviat deth 21 de junh ath 31 d'agost de 2021
  Escolta àudio

  Eth mot horaviat deth 21 de junh ath 31 d'agost de 2021

  Eth jòc des paraules de "Eth maitin d'Aran". Cada setmana ua naua paraula perduda. Es responses, per corrèu electronic o per WhatsApp. El joc de les paraules d' "Eth maitin d'Aran". Cada setmana una nova paraula perduda. Les respostes, per correu electrònic o per WhatsApp.

  Eth jòc des paraules de "Eth maitin d'Aran". Cada setmana ua naua paraula perduda. Es responses, per corrèu electronic o per WhatsApp. El joc de les paraules d' "Eth maitin d'Aran". Cada setmana una nova paraula perduda. Les respostes, per correu electrònic o per WhatsApp.

 • Torne era crèma deth Haro de Les, mès s'anulle de nau era deth Taro d'Arties
  Escolta àudio

  Torne era crèma deth Haro de Les, mès s'anulle de nau era deth Taro d'Arties

  Aué en collòqui parlam sus es hèstes deth huec dera Val d'Aran que er an passat s'anullèren a rason dera pandèmia. Enguan en Les se torne a celebrar era crèma der Haro a diferéncia de çò que haràn en Arties a on non cremaran eth Taro per dusau an seguit. Ne parlam damb Pere Sirat, Nacho Sacau, Lina Fanlo, Javier Santmartí, Andreu Cortés e Ricard Novell.

  Avui, en el col·loqui, parlem sobre les festes del foc de la Vall d'Aran que l'any passat es van anul·lar per la pandèmia. Enguany a Les es torna a celebrar la crema de l'Haro a diferència del que faran a Arties, on no cremaran el Taro per segon any seguit. En parlem amb Pere Sirat, Nacho Sacau, Lina Fanlo, Javier Santmartí, Andreu Cortés i Ricard Novell.

  Aué en collòqui parlam sus es hèstes deth huec dera Val d'Aran que er an passat s'anullèren a rason dera pandèmia. Enguan en Les se torne a celebrar era crèma der Haro a diferéncia de çò que haràn en Arties a on non cremaran eth Taro per dusau an seguit. Ne parlam damb Pere Sirat, Nacho Sacau, Lina Fanlo, Javier Santmartí, Andreu Cortés e Ricard Novell. Avui, en el col·loqui, parlem sobre les festes del foc de la Vall d'Aran que l'any passat es van anul·lar per la pandèmia. Enguany a Les es torna a celebrar la crema de l'Haro a diferència del que faran a Arties, on no cremaran el Taro per segon any seguit. En parlem amb Pere Sirat, Nacho Sacau, Lina Fanlo, Javier Santmartí, Andreu Cortés i Ricard Novell.

 • Eth maitin d'Aran - 18/06/2021
  Escolta àudio

  Eth maitin d'Aran - 18/06/2021

  Era actualitat dera val d'Aran en aranés. L'actualitat de la Vall d'Aran en aranès.

  Era actualitat dera val d'Aran en aranés. L'actualitat de la Vall d'Aran en aranès.

 • Era gent gran repren es activitats dirigides en Palai de Gèu
  Escolta àudio

  Era gent gran repren es activitats dirigides en Palai de Gèu

  Aué en collòqui parlam des activitats dirigides destinades entara gent grana dera Val d'Aran en Palai de Gèu, donques les an agut de modificar pes òbres que s'estan amiant a terme ena infrastructura dera piscina. En parlam damb es usatgères Rosa Mari Alcorta, Madalena Díaz e María Luisa Coll, e eth monitor Ángel Mateo.

  Avui, al col·loqui, parlem de les activitats dirigides destinades a la gent gran de la Vall d'Aran al Palai de Gèu, ja que les han hagut de modificar per les obres que s'estan duent a terme en la infraestructura de la piscina. En parlem amb els usuàries Rosa Mari Alcorta, Madalena Díaz i María Luisa Coll, i el monitor Ángel Mateo.

  Aué en collòqui parlam des activitats dirigides destinades entara gent grana dera Val d'Aran en Palai de Gèu, donques les an agut de modificar pes òbres que s'estan amiant a terme ena infrastructura dera piscina. En parlam damb es usatgères Rosa Mari Alcorta, Madalena Díaz e María Luisa Coll, e eth monitor Ángel Mateo. Avui, al col·loqui, parlem de les activitats dirigides destinades a la gent gran de la Vall d'Aran al Palai de Gèu, ja que les han hagut de modificar per les obres que s'estan duent a terme en la infraestructura de la piscina. En parlem amb els usuàries Rosa Mari Alcorta, Madalena Díaz i María Luisa Coll, i el monitor Ángel Mateo.

Anar al contingut