Anar a la navegació principalAnar al contingut
En guàrdia!

605 - La indústria de l'aiguardent a Reus

Durada: 55 min
26/12/2015
"Reus, París, Londres". Al llarg del segle XVIII, la producció i exportació de vins i aiguardents des de Reus va situar la capital del Baix Camp en la primera línia del comerç internacional. Pel port de Salou, s'exportava cap a la península, Europa i Amèrica més del 60% dels vins i esperits que s'extreien de Catalunya. Cinc famílies burgeses acaparaven la meitat de la producció d'aiguardent, però a Reus, qui més qui menys -pagesos, menestrals o petits comerciants-, instal·lava a casa alambins de destil·lació per dedicar-se a la fabricació de licors a petita escala. L'historiador Marc Ferran, director gerent de l'institut Municipal de Museus de Reus i autor del llibre "Vins i licors de Reus. L'elixir dels déus", relata com el comerç d'alcohol va consolidar la ciutat com el centre comercial més important del sud de Catalunya

Àudios