Tecnologia i videojocs, amb Albert García

 • Surviving Mars, el videojoc que encantaria a Stephen Hawking
  Escolta àudio

  Surviving Mars, el videojoc que encantaria a Stephen Hawking

  El científic més famós de l'últim segle va dir en més d'una ocasió que hauríem de començar a pensar a poblar el planeta Mart. El nostre col·labodor més expert en videojocs ha dit en més d'una ocasió que, en una societat obsessionada amb la productivitat, jugar a videojocs és una actitud revolucionària. Feu els comptes! Surviving Mars s'ha publicat just l'endemà de la mort de Hawking.

 • Ens agrada més Vero que Facebook?
  Escolta àudio

  Ens agrada més Vero que Facebook?

  L'app Vero ha ocupat els primers llocs de l'Apple Store. L'Albert García ens explica que és una barreja d'Instagram, Twitter i Facebook però sense publicitat. També descobrim l'app Florence, que, més que un videojoc, és un còmic interactiu. I recomanem seguir el grup de Telegram de "Generació digital".

 • Realment les pantalles ens afecten la vista?
  Escolta àudio

  Realment les pantalles ens afecten la vista?

  Què és llegenda i què és veritat? Com podem protegir la vista si, en la nostra vida diària, gairebé no apartem la mirada d'un ordinador o d'un mòbil? L'Albert Garcia ho ha investigat amb un científic expert en el tema. A més, ens porta una aplicació web per viatjar enrere en el temps escoltant ràdios musicals.

 • Quant guanya Facebook amb tu, cada any?
  Escolta àudio

  Quant guanya Facebook amb tu, cada any?

  Facebook perd audiència, especialment entre els més joves. Aquesta xarxa social ha baixat de la xifra de 185 milions d'usuaris a tot el món. Albert García parla de les acusacions que ha rebut Facebook d'haver estat una plataforma per a l'operació de "fake news" per interferir en la campanya electoral als EUA i comenta l'últim número de la revista "WIRED", on hi ha un gran reportatge sobre la crisi que ha viscut Facebook els últims dos anys. També ens explica quants euros ingressa cada any, per usuari, gràcies a la publicitat.

 • Escolten el que diem pels nostres smartphones?
  Escolta àudio

  Escolten el que diem pels nostres smartphones?

  Sabem que les xarxes socials fan servir els nostres gustos per ordenar la publicitat que veurem; sabem que, fins i tot, existeixen apps i empreses tecnològiques que venen les nostres dades a tercers. Hem arribat, a més, al límit que el micròfon del mòbil estigui a l'aguait del nostre dia a dia? Una investigació d'Albert Garcia.

 • Digue'm com bloqueges els dispositius i sabré quin tipus de persona ets
  Escolta àudio

  Digue'm com bloqueges els dispositius i sabré quin tipus de persona ets

  Un estudi sobre l'hàbit dels usuaris a l'hora de protegir mòbils i altres dispositius revela molt de la nostra personalitat i també del futur de la seguretat, que no passarà per passwords de 4 dígits. Ens ho acosta l'Albert Garcia, que també ens analitza el videojoc indie "Vesta", que s'acaba de publicar per a diverses plataformes.

 • Nintendo Labo: Construccions de cartró + videojocs
  Escolta àudio

  Nintendo Labo: Construccions de cartró + videojocs

  Així funciona el nou gadget totalment analògic que s'han tret de la màniga els de Nintendo. Pensat per al públic més jove, però que també ha rebut bona acceptació entre els fans en general. L'Albert García ens fa la seva anàlisi que completa amb dues novetats en videojocs, un de lluita inspirat en un popular manga i un de gènere negre on trobem, per fi, el típic bàrman "aguanta chapas".

 • Un estudi cognitiu recomana tornar a utilitzar el mòbil en blanc i negre
  Escolta àudio

  Un estudi cognitiu recomana tornar a utilitzar el mòbil en blanc i negre

  No és una tendència, és una raó científica que ens detalla l'Albert Garcia per anar més tranquils per la vida. A més, el nostre guru tecnològic ens parla de l'inici de temporada del videojoc "League of legends"!

 • Com ens afectarà la fi de la neutralitat a la xarxa?
  Escolta àudio

  Com ens afectarà la fi de la neutralitat a la xarxa?

  L'Albert Garcia ens explica de forma senzilla com afectarà les nostres vides i també les petites empreses el canvi de legislació que donarà més poders a les operadores.

 • Els videojocs més esperats aquest 2018
  Escolta àudio

  Els videojocs més esperats aquest 2018

  Des de jocs de rol ambientats en un món medieval fins a anime, recerca de tresors o les aventures del salvatge oest. Ens ho explica l'Albert García.

 • Top 5: Els millors videojocs del 2017
  Escolta àudio

  Top 5: Els millors videojocs del 2017

  L'Albert Garcia, que s'emociona com pocs amb les bones històries, ens tria els seus videojocs preferits de l'any deixant-se endur tant per l'emoció com per la jugabilitat. Un "top" complet que inclou acció, estratègia, aventura i plataformes.

 • Storyboard, Selfíssimo i Scrubbies. Les noves apps de fotografia
  Escolta àudio

  Storyboard, Selfíssimo i Scrubbies. Les noves apps de fotografia

  Tres noves apps de fotografia: Storyboard, que converteix un vídeo en les vinyetes d'un còmic. Selfíssimo, que permet fer selfies en blanc i negre en diferents posicions. Scrubbies, que permet agafar un vídeo i fer com un DJ, manipulant-ne les imatges, rebobinant i creant "loops". A més, la compra de Shazam per part d'Apple, GeoGuessR, un curiós joc amb Google Street, i Grim Fandango, la clàssica aventura gràfica de LucasArts.

 • Els 5 grans fails tecnològics del 2017
  Escolta àudio

  Els 5 grans fails tecnològics del 2017

  Aquesta imatge impressionant d'una balena s'ha creat amb la no tan exitosa tecnologia Magic Leap. L'Albert Garcia ens parla dels 5 grans fails tecnològics d'aquest any: les ulleres Snapchat, l'empresa de realitat augmentada Magic Leap, les pífies de seguretat de Yahoo i de macOs High Sierra, la màquina espremedora per fer sucs Juicero i les caixes de "loot" de Star Wats Battlefront II. A més, també fem una prèvia dels Games Award, els premis anuals de més renom de la indústria dels videojocs, que es concediran aquesta matinada.

 • Trenta anys del hack televisiu més misteriós de la història
  Escolta àudio

  Trenta anys del hack televisiu més misteriós de la història

  Era possible assaltar el senyal televisiu als anys 80? Albert García ens explica com el 22 de novembre del 1987, fa trenta anys, quan la cadena de Chicago WTTW emetia un capítol de "Doctor Who", es va interrompre l'emissió i va aparèixer, misteriosament, un personatge disfressat de Max Headroom. També ens explica un altre cas de "TV hack" i ens recomana seguir l'instagram de "Pollomuerto", del jove il·lustrador barceloní Miquel Rodríguez, que ha publicat recentment el còmic "La senda de los druidas".

 • La revolució d'internet és la xarxa "Blockchain"
  Escolta àudio

  La revolució d'internet és la xarxa "Blockchain"

  Fora del domini de les grans corporacions, la xarxa de trànsit lliure i segura "Blockchain" ha arribat per canviar la forma en què ens comuniquem i enviem arxius per internet. Com si es tractés de la tecnologia Bitcoin, però ara per diners i per qualsevol informació. L'Albert Garcia ens introdueix a aquesta nova tecnologia i celebra el retorn del videojoc "L.A. Noire", que ens transporta a casos d'assassinat reals de Los Angeles als anys 40.