Tecnologia i videojocs, amb Albert García

 • Ja hem jugat al Labo, els gadgets de cartró de Nintendo
  Escolta àudio

  Ja hem jugat al Labo, els gadgets de cartró de Nintendo

  Com nens petits hem obert la capsa i hem jugat amb aquests peculiars objectes de cartró que es combinen amb la Nintendo Switch. Tot amb l'anàlisi pertinent de l'Albert Garcia, que també ens descobreix una app per trobar coworkings i un festival de realitat virtual.

 • "God of war": 30 hores d'acció en pla seqüència
  Escolta àudio

  "God of war": 30 hores d'acció en pla seqüència

  El déu de la guerra Kratos ha tornat. Ara, amb un fill, a qui ha d'ensenyar l'art de la lluita, i una barba hipster. La principal novetat, però, és la pirueta tècnica amb què els desenvolupadors han aconseguit mostrar tota l'acció sense ni un tall. A més, segons el nostre expert Albert Garcia, la trama és "de bona pel·lícula".

 • Ja hem jugat al "nou" Commodore 64!
  Escolta àudio

  Ja hem jugat al "nou" Commodore 64!

  Divendres 13 d'abril es posa a la venda la versió mini del mític ordinador Commodore 64 amb seixanta-quatre jocs carregats per jugar i tornar a l'època més primitiva dels videojocs. No són gens fàcils! Fem l'anàlisi en directe amb l'Albert Garcia!

 • "Infernium", videojoc indie de terror a plena llum del dia
  Escolta àudio

  "Infernium", videojoc indie de terror a plena llum del dia

  "Infernium" és un títol desenvolupat per una sola persona, el creador de videojocs Carlos Coronado, que ens acompanya avui a l'estudi per analitzar el joc amb l'Albert Garcia. Coronado insisteix en l'etiqueta "indie" de la seva creació, un videojoc de terror que, malgrat això, ens situa en espais oberts i escenaris elegants.

 • Malgrat el que ha passat, vull seguir a Facebook. Què faig?
  Escolta àudio

  Malgrat el que ha passat, vull seguir a Facebook. Què faig?

  Sis opcions fàcils i ràpides per protegir la nostra seguretat a la xarxa social més important del món, després de l'escàndol de la filtració de dades de milions d'usuaris. Detallades per l'Albert Garcia.

 • "A way out", el joc que no hi pots jugar tot sol
  Escolta àudio

  "A way out", el joc que no hi pots jugar tot sol

  Pas a pas, totalment col·laboratiu. Només hi pots jugar amb els dos comandaments i parlant amb el teu company de sofà per planejar la següent acció per escapar de la presó. "A way out" és un videojoc totalment cinematogràfic que es publica el 23 de març. Nosaltres ja l'hem pogut provar i hem parlat amb el seu director, Josef Fares.

 • Els millors galls i desafinaments de la música en viu
  Escolta àudio

  Els millors galls i desafinaments de la música en viu

  Voleu saber com canta l'Albert? Voleu saber com canta el Roger? En aquest àudio els sentireu -amb l'ajuda dels chorus de Pau Escribano- intentant emular els millors moments desafinats que ens ha triat l'ínclit Pau. Des de gales d'Oscars fins a campionats eurovisius.

 • Surviving Mars, el videojoc que encantaria a Stephen Hawking
  Escolta àudio

  Surviving Mars, el videojoc que encantaria a Stephen Hawking

  El científic més famós de l'últim segle va dir en més d'una ocasió que hauríem de començar a pensar a poblar el planeta Mart. El nostre col·labodor més expert en videojocs ha dit en més d'una ocasió que, en una societat obsessionada amb la productivitat, jugar a videojocs és una actitud revolucionària. Feu els comptes! Surviving Mars s'ha publicat just l'endemà de la mort de Hawking.

 • Ens agrada més Vero que Facebook?
  Escolta àudio

  Ens agrada més Vero que Facebook?

  L'app Vero ha ocupat els primers llocs de l'Apple Store. L'Albert García ens explica que és una barreja d'Instagram, Twitter i Facebook però sense publicitat. També descobrim l'app Florence, que, més que un videojoc, és un còmic interactiu. I recomanem seguir el grup de Telegram de "Generació digital".

 • Realment les pantalles ens afecten la vista?
  Escolta àudio

  Realment les pantalles ens afecten la vista?

  Què és llegenda i què és veritat? Com podem protegir la vista si, en la nostra vida diària, gairebé no apartem la mirada d'un ordinador o d'un mòbil? L'Albert Garcia ho ha investigat amb un científic expert en el tema. A més, ens porta una aplicació web per viatjar enrere en el temps escoltant ràdios musicals.

 • Quant guanya Facebook amb tu, cada any?
  Escolta àudio

  Quant guanya Facebook amb tu, cada any?

  Facebook perd audiència, especialment entre els més joves. Aquesta xarxa social ha baixat de la xifra de 185 milions d'usuaris a tot el món. Albert García parla de les acusacions que ha rebut Facebook d'haver estat una plataforma per a l'operació de "fake news" per interferir en la campanya electoral als EUA i comenta l'últim número de la revista "WIRED", on hi ha un gran reportatge sobre la crisi que ha viscut Facebook els últims dos anys. També ens explica quants euros ingressa cada any, per usuari, gràcies a la publicitat.

 • Escolten el que diem pels nostres smartphones?
  Escolta àudio

  Escolten el que diem pels nostres smartphones?

  Sabem que les xarxes socials fan servir els nostres gustos per ordenar la publicitat que veurem; sabem que, fins i tot, existeixen apps i empreses tecnològiques que venen les nostres dades a tercers. Hem arribat, a més, al límit que el micròfon del mòbil estigui a l'aguait del nostre dia a dia? Una investigació d'Albert Garcia.

 • Digue'm com bloqueges els dispositius i sabré quin tipus de persona ets
  Escolta àudio

  Digue'm com bloqueges els dispositius i sabré quin tipus de persona ets

  Un estudi sobre l'hàbit dels usuaris a l'hora de protegir mòbils i altres dispositius revela molt de la nostra personalitat i també del futur de la seguretat, que no passarà per passwords de 4 dígits. Ens ho acosta l'Albert Garcia, que també ens analitza el videojoc indie "Vesta", que s'acaba de publicar per a diverses plataformes.

 • Nintendo Labo: Construccions de cartró + videojocs
  Escolta àudio

  Nintendo Labo: Construccions de cartró + videojocs

  Així funciona el nou gadget totalment analògic que s'han tret de la màniga els de Nintendo. Pensat per al públic més jove, però que també ha rebut bona acceptació entre els fans en general. L'Albert García ens fa la seva anàlisi que completa amb dues novetats en videojocs, un de lluita inspirat en un popular manga i un de gènere negre on trobem, per fi, el típic bàrman "aguanta chapas".

 • Un estudi cognitiu recomana tornar a utilitzar el mòbil en blanc i negre
  Escolta àudio

  Un estudi cognitiu recomana tornar a utilitzar el mòbil en blanc i negre

  No és una tendència, és una raó científica que ens detalla l'Albert Garcia per anar més tranquils per la vida. A més, el nostre guru tecnològic ens parla de l'inici de temporada del videojoc "League of legends"!

Anar al contingut