Cinema, amb Violeta Kovacsics

 • La guerra dels Balcans encara cueja amb la misteriosa "La carga"
  Escolta àudio

  La guerra dels Balcans encara cueja amb la misteriosa "La carga"

  Volem que li doneu una oportunitat al director serbi Ognjen Glavonic, que ens va meravellar amb els seus dos primers documentals, i ara s'estrena en la ficció amb "La carga". Segons la Violeta Kovacsics, és l'estrena destacada de la setmana a sales comercials. Amb la nostra crítica de cinema també comentem la nova de Hellboy i "Sombra", del director xinès que fa uns anys ens va regalar "La casa de las dagas voladoras".

 • "Los hermanos Sisters", un western actual amb tots els elements del western clàssic
  Escolta àudio

  "Los hermanos Sisters", un western actual amb tots els elements del western clàssic

  Violeta Kovacsics ens porta tres estrenes de la setmana: "Los hermanos Sisters", dirigida per Jacques Audiard; "Vivir deprisa, amar despacio", un drama intergeneracional dirigit per Christophe Honoré, i "El increible finde menguante", una història de bucle temporal de Jon Mikel Caballero que ens recorda "Atrapat en el temps".

 • "An elephant sitting still": film sobre la desesperança que el director no ha pogut veure estrenat
  Escolta àudio

  "An elephant sitting still": film sobre la desesperança que el director no ha pogut veure estrenat

  Avui arriba a les sales aquest drama xinès que és l'òpera prima i també pòstuma de Hu Bo, escriptor i cineasta que es va suïcidar als 29 anys mentre la cinta encara estava en procés de postproducció. Violeta Kovacsics ens parla també de les estrenes del thriller psicològic "Keepers", dirigit per Kristoffer Nyholm, i la pel·li documental "What you gonna do when the world's on fire?", de Roberto Minervini.

 • Avengers Endgame: Cansats o entusiasmats per l'univers Marvel
  Escolta àudio

  Avengers Endgame: Cansats o entusiasmats per l'univers Marvel

  Violeta Kovacsics posa bona nota a "Vengadores Endgame" d'Anthony i Joe Russo, una pel·li més de la franquícia Marvel. Ens parla també de l'estrena de "LETO", que, dirigida per Kirill Serebrennikov, narra els inicis del grup de música Kinó durant els primers anys de la dècada dels vuitanta a Leningrad. I comentem "Asako I&II" de Ryûsuke Hamaguchi, una de les millors pel·lícules de l'últim Festival de Canes, que es pot veure diumenge 28 al d'A.

 • "Gracias a Dios": s'estrena la pel·lícula definitiva sobre abusos a menors
  Escolta àudio

  "Gracias a Dios": s'estrena la pel·lícula definitiva sobre abusos a menors

  El cineasta francès François Ozon ha investigat el cas real dels centenars d'abusos a menors per part d'un sacerdot de Lió a finals dels anys vuitanta. Els nens, com es mostra en aquest fotograma amb els actors que els interpreten, ara ja són adults i s'han organitzat. És el punt de partida de "Gracias a Dios", l'estrena destacada de la setmana segons la Violeta Kovacsics, que també ens analitza "La espía roja" i "Donbass".

 • "Dobles vidas", fascinació pels perills de la imatge digital
  Escolta àudio

  "Dobles vidas", fascinació pels perills de la imatge digital

  El cineasta francès Olivier Assayas sent, també, fascinació per l'actriu Juliette Binoche, amb qui torna a treballar i li torna a donar un paper d'actriu a "Dobles vidas", una reflexió sobre la vida privada, la imatge pública i el poder de la ficció. És una de les estrenes que ens tria aquesta setmana la Violeta Kovacsics, que també analitza "La profesora de parvulario" de Sara Colangelo i "El hijo del acordeonista" de Fernando Bernués.

 • Els que pretenen "curar" l'homosexualitat, retratats també al cinema
  Escolta àudio

  Els que pretenen "curar" l'homosexualitat, retratats també al cinema

  Violeta Kovacsics ens porta a veure "Identidad borrada", de Joel Edgerton, una pel·li que retrata els centres on pretenen "guarir l'homosexualitat". També parlem de dues estrenes més: "La sombra del pasado", de Florian Henckel von Donnersmarck, inspirada en la vida del pintor Gerhard Richter, i "Cementerio de animales", una nova versió del clàssic d'Stephen King dirigida per Kevin Kolsch i Dennis Widmyer.

 • Una fuga de dades personals provoca un camp de batalla a "Nación salvaje"
  Escolta àudio

  Una fuga de dades personals provoca un camp de batalla a "Nación salvaje"

  Violeta Kovacsics ens porta a veure "Bio", l'òpera prima de Jorge M. Fontana; "Nación salvaje" de Sam Levinson, fill de Barry Levinson ("Rain Man") i relacionada amb aquesta un clàssic de Fritz Lang: "Fúria", la primera pel·lícula americana d'aquest director d'origen austríac.

 • Les manies, amors i referents d'Almodóvar a "Dolor y gloria"
  Escolta àudio

  Les manies, amors i referents d'Almodóvar a "Dolor y gloria"

  El director manxec fa balanç de la seva vida i la seva obra en un melodrama ple de referències, protagonitzat per Antonio Banderas, que encarna un alter ego força clar del director. Veureu Penélope Cruz fent de mare del protagonista i fins i tot un cameo de Rosalía. Escolteu la crítica de la Violeta Kovacsics, que n'ha sortit encantada.

 • Mia Hansen-Løve segueix rodant el canvi invisible, ara a l'Índia de "Maya"
  Escolta àudio

  Mia Hansen-Løve segueix rodant el canvi invisible, ara a l'Índia de "Maya"

  És el nou destí de la cineasta francesa, que amb tant bon i amarg gust de boca ens havia deixat amb "El porvernir", la seva anterior pel·lícula. "Maya" és l'estrena destacada de la setmana segons la Violeta Kovacsics, que també ens analitza "Mirai", del nou geni de l'animació japonesa Mamoru Hosoda; i "Beatiful Boy", amb Steve Carrel demostrant que ho sap fer tot.

 • Willem Dafoe afegeix nous gestos i matisos a la figura de Van Gogh
  Escolta àudio

  Willem Dafoe afegeix nous gestos i matisos a la figura de Van Gogh

  Violeta Kovacsics destaca l'estrena de "Van Gogh a las puertas de la eternidad" de Julien Schnabel, que retrata l'últim període del pintor, quan s'instal·la al sud de França i manté amistat amb Gauguin. També destaquem "Larga vida y prosperidad" de Ben Lewin, protagonitzada per Dakota Fanning, i "Profesor en Groenlandia" de Samuel Collardey, un film que es mou entre el documental i la ficció.

 • Melissa McCarthy es pregunta què és ser escriptora i estafadora
  Escolta àudio

  Melissa McCarthy es pregunta què és ser escriptora i estafadora

  "¿Podrás perdonarme algún día?", dirigida per Marielle Heller, és l'estrena destacada d'aquesta setmana segons la Violeta Kovaciscs. També analitzem "Destroyer", de Karyn Kusama, i "El libro de imágenes", de Jean-Luc Godard.

 • "Alita": Humans vistos amb la mirada d'un androide
  Escolta àudio

  "Alita": Humans vistos amb la mirada d'un androide

  El binomi humà-màquina explicat per un binomi amb ganes l'espectacle: el que formen James Cameron i Robert Rodríguez. Avui s'estrena "Alita: Ángel de combate", l'adaptació cinematogràfica del manga de Yukito Kishori. La Violeta Kovacsics ha trobat una segona lectura també en forma de binomi, la barreja de maquinària (efectes especials) amb actors de carn i ossos (Christoph Waltz i Jennifer Connelly). La Violeta també analitza dues estrenes més, la cinta libanesa "Cafarnaún" i l'americana "Bomb city".

 • Steven Soderbergh furga en el negoci del bàsquet... O del cinema?
  Escolta àudio

  Steven Soderbergh furga en el negoci del bàsquet... O del cinema?

  Avui s'estrena a Netflix "High flying bird", de Steven Soderbergh, una pel·lícula sobre el negoci de l'esport rodada amb iPhone. La Violeta Kovacsics ens parla també de dues estrenes més: "High life", una pel·lícula de SF dirigida per Claire Denis, que ens recorda l'ambientació de "Solaris", i "Trinta lumes", de Diana Tourcedo, un film situat a la Galícia rural que barreja el document etnogràfic i la ficció fantasmagòrica.

 • Com s'ho ha fet el director d'"Algo pasa con Mary" per optar a l'Oscar per "Green book"?
  Escolta àudio

  Com s'ho ha fet el director d'"Algo pasa con Mary" per optar a l'Oscar per "Green book"?

  Violeta Kovacsics ens parla de "Green book", dirigida per Peter Farrelly sense el seu germà Bobby, basada en una història real: la relació entre el músic Don Shirley i el "goril·la" Tony Vallelonga, més conegut com Tony Lip, que el va conduir per un tour pel sud dels EUA, on Shirley no només havia de mostrar el seu virtuosisme al piano sinó fer front al racisme. "Green book" opta a cinc nominacions als Oscars: Millor pel·lícula, millor actor (Viggo Mortensen), millor actor secundari (Mahershala Ali), millor guió original i millor muntatge. També comentem el gran èxit de Peter Farrelly, "Algo pasa con Mary", i "Mug", l'altra estrena de la setmana, dirigida per la polonesa Malgorzata Szumowska.