La portada

 • Portada Terribas: "Rajoy va fabricar el transatlàntic on navegarà l'extrema dreta en solitari"
  Escolta àudio

  Portada Terribas: "Rajoy va fabricar el transatlàntic on navegarà l'extrema dreta en solitari"

  A la portada, Mònica Terribas recorda que Vox "navegarà en solitari durant els pròxims mesos" a causa del judici de l'1-O, i que "deixarà en barqueta de rems el líder del PP, Pablo Casado, i el de Cs, Albert Rivera, que no tindran els magistrats al davant per fer posades en escena". I conclou: "L'estratègia de judicialització de l'extrema dreta era, és i serà una de les marques de la casa."

 • Portada Terribas: "Amb la vaga de taxis, som davant un conflicte de transformació de tot un sector"
  Escolta àudio

  Portada Terribas: "Amb la vaga de taxis, som davant un conflicte de transformació de tot un sector"

  A la portada, Mònica Terribas se centra en la vaga dels taxistes i dels vehicles de lloguer amb conductor. I diu que és diferent si ens la mirem a llarg o a curt termini. En el fons, "som davant d'un conflicte de transformació de tot un sector".

 • Portada Terribas: "Davant del bloqueig i l'aturada dels taxis i VTC, respecte pel dret de vaga"
  Escolta àudio

  Portada Terribas: "Davant del bloqueig i l'aturada dels taxis i VTC, respecte pel dret de vaga"

  A la portada, Mònica Terribas parla del conflicte entre taxis i VTC; de la convenció del PP d'aquest cap de setmana, i de Manuel Valls, alcaldable a l'Ajuntament de Barcelona.

 • Portada Terribas: "A Jordi Pujol el van condemnar al silenci, a ell i al seu llegat polític"
  Escolta àudio

  Portada Terribas: "A Jordi Pujol el van condemnar al silenci, a ell i al seu llegat polític"

  A la portada, Mònica Terribas recorda que Oriol Pujol Ferrussola va entrar ahir al Centre Penitenciari Brians 2 per complir la condemna de 2 anys i 6 mesos de presó pel cas de les ITV. A partir d'aquí, Terribas reflexiona sobre "què se'n sap del judici de la resta dels casos dels Pujol" i què se n'ha derivat. I es pregunta si "després de tot el que hem viscut, quantes confessions més de responsables polítics, com la de Jordi Pujol, hem conegut dels que la justícia ha processat (o hauria de processar) per corrupció i guerra bruta?".

 • Portada Terribas: "El conflicte es mantindrà si no hi ha una solució política"
  Escolta àudio

  Portada Terribas: "El conflicte es mantindrà si no hi ha una solució política"

  A la portada, Mònica Terribas diu que "per més relats paral·lels que es construeixin, el conflicte es mantindrà si no hi ha una solució política". Terribas fa un repàs de les 16 detencions que es van fer ahir.

 • Portada Terribas: "Cuixart diu que l'objectiu és la solució del conflicte polític, no l'absolució"
  Escolta àudio

  Portada Terribas: "Cuixart diu que l'objectiu és la solució del conflicte polític, no l'absolució"

  A la portada, Mònica Terribas anuncia l'entrevista que "El matí de Catalunya Ràdio" ha fet a Jordi Cuixart a la presó de Lledoners. "L'objectiu no és l'absolució", ha dit Cuixart, "és la solució del conflicte polític".

 • Portada Terribas: "Al Tribunal Suprem, es defensarà la causa política comuna de 2.300.000 persones"
  Escolta àudio

  Portada Terribas: "Al Tribunal Suprem, es defensarà la causa política comuna de 2.300.000 persones"

  A la portada, Mònica Terribas diu que els líders independentistes no "van al Tribunal Suprem (TS) a guanyar el suport dels seus votants i a mesurar els seus lideratges, sinó a defensar la causa política comuna de 2.300.000 persones".

 • Portada Terribas: "Problema de convivència? Sí, amb les agressions masclistes, homòfobes i racistes"
  Escolta àudio

  Portada Terribas: "Problema de convivència? Sí, amb les agressions masclistes, homòfobes i racistes"

  A la portada, Mònica Terribas diu que els problemes de convivència que hi ha a Catalunya giren al voltant de "les agressions masclistes i homòfobes, i les actituds xenòfobes i racistes". És a dir, "en la intolerància amb la diversitat i la llibertat dels altres". També recorda l'aniversari de la mort de Rosa Luxemburg, que deia que la força és "en les lluites constants i persistents, les que trieu vosaltres, en la nostra vida quotidana".

 • Portada Terribas: "Què ha de fer ara l'independentisme?"
  Escolta àudio

  Portada Terribas: "Què ha de fer ara l'independentisme?"

  A la portada, Mònica Terribas es pregunta què ha de fer ara l'independentisme, "el que sigui millor per al projecte polític que defensen enmig de la repressió judicial o el que sigui millor per a la majoria de la població que governen".

 • Portada Terribas: "PP i Cs accepten els vots de suport de l'extrema dreta per governar a Andalusia"
  Escolta àudio

  Portada Terribas: "PP i Cs accepten els vots de suport de l'extrema dreta per governar a Andalusia"

  A la portada, Mònica Terribas parla de com Vox ha quedat legitimat pel PP i Cs en acceptar els seus vots per formar el nou govern andalús. Aquesta notícia n'amaga una altra que fa un any va aparèixer en molts mitjans: un jutge ha arxivat les querelles fetes contra els Mossos per espionatge a dirigents d'altres partits polítics.

 • Portada Terribas: "Qui és Vox?"
  Escolta àudio

  Portada Terribas: "Qui és Vox?"

  "Qui és Vox? Un partit que demana l'expulsió d'Espanya de 52.000 persones migrades sense papers. Preneu-ne nota. I podríem seguir amb les exigències dels seus 12 diputats per canviar el poder a Andalusia. On van el PP i C's si accepten els vots d'aquesta formació xenòfoba i racista per arribar al poder? Cap a l'extrema dreta. És tan senzill com això. I fent-ho, aboquen Espanya i les seves formacions cap a valors que s'allunyen de la tolerància, la igualtat, la lluita contra la violència masclista, la integració i altres principis fonamentals, que teòricament protegeix la constitució del 78, que tant reivindiquen PP i Ciutadans."

 • Portada Terribas: "Laura Rosel ha estat un puntal del 'FAQS'. Els puntals sempre troben estructures"
  Escolta àudio

  Portada Terribas: "Laura Rosel ha estat un puntal del 'FAQS'. Els puntals sempre troben estructures"

  Ens despertem amb ganes de dir a Laura Rosel que ha estat una magnífica periodista al capdavant del "Preguntes freqüents". Que les persones que donen la cara en moments tan complexos de la nostra vida política i social no ho tenen fàcil, i que ella ha estat un puntal. I que els puntals sempre troben estructures on fer feina. Així que tota la sort que es mereix el seu talent. I sort també a TV3 en la nova etapa que Cristina Puig tirarà endavant al "FAQS". Relleu per sorpresa, quan la sorpresa hauria de ser el canvi de l'estructura directiva dels mitjans públics, que ja fa temps que hauria d'haver-se produït. Demà preguntarem al president del Parlament, Roger Torrent, per la paràlisi en alguns organismes que han de ser aprovats pel ple. Perquè no és només la Corporació.

 • Portada Terribas: "Què és la sort? Hi ha qui confia que la vida depèn d'un gest de l'atzar"
  Escolta àudio

  Portada Terribas: "Què és la sort? Hi ha qui confia que la vida depèn d'un gest de l'atzar"

  Dilluns, 7 de gener del 2019. El concepte de sort és enganyós, no trobeu? Aquests dies de festes tothom es desitja sort! Què és la sort? Hi ha qui confia que la vida depèn d'un gest de l'atzar. I sí, a vegades passa que ensopeguem amb una persona que ens canvia la vida. Sí, és cert que l'atzar de tant en tant, juga bones passades. (...) Ara bé, hi ha persones, que viuen en circumstàncies dures, econòmiques, socials, familiars, judicials, polítiques, als quals no és l'atzar ni la sort que els juga males passades. Som les persones que convivim amb elles i que no encertem a repartir millor les cartes o no som capaços de resoldre els problemes amb maduresa i generositat. Per tant, la vida no és qüestió de sort ni depèn de l'atzar. La vida no és cap loteria. La vida bàsicament depèn del que fem nosaltres als altres, amb els altres, i, malauradament, contra els altres -els seus drets, els seus cossos i les seves llibertats-.

 • Portada Terribas: A partir del 7 de gener sentirem la mirada de Joaquim Maria Puyal"
  Escolta àudio

  Portada Terribas: A partir del 7 de gener sentirem la mirada de Joaquim Maria Puyal"

  "El matí de Catalunya Ràdio" ha demanat als Reis una mirada de detall, amb visió perifèrica, amb capacitat d'aturar-se en realitats que ens passin per alt enmig del soroll, amb una veu que durant un parell de minuts, en el moment de màxima fressa del matí, ens permeti agafar aire. I aquests Reis em faran cas. Confiança cega en els Reis sense uniformes que travessen deserts en silenci. I el dia 7 de gener, quan hagin passat Ses Majestats, us despertarem com fem cada dia, i a dos quarts de nou sentirem una nova mirada cada dia a "El matí de Catalunya Ràdio": durant dos minuts, agafarem aire i escoltarem "La mirada del Puyal".

 • Portada Terribas: "Si Espanya vol recuperar el prestigi democràtic s'haurà de posar les piles"
  Escolta àudio

  Portada Terribas: "Si Espanya vol recuperar el prestigi democràtic s'haurà de posar les piles"

  Dijous, 27 de desembre del 2018, aquell dia que et lleves i dius: "Va, ja hem superat Nadal i Sant Esteve". Per als qui són a la presó, per a totes les persones privades de llibertat, són dies especialment difícils, també per als que són a l'exili, un Nadal més lluny de moltes persones que s'estimen. Potser per això hem vist centenars de persones de nit a prop dels murs per fer-los companyia o ahir el Palau de la Música drets i els cantaires amb fotografies dels presos i exiliats mentre cantaven el "Cant de la senyera". Qui són? Els seus votants... Aquest és el problema. Que els que hi ha a la presó i a l?exili són persones elegides a les urnes.