TOTS ELS ÀUDIOS

 • eCooltra: compartir motos elèctriques
  Escolta àudio

  eCooltra: compartir motos elèctriques

  És una de les empreses que està popularitzant el "motosharing" a Barcelona i a altres ciutats europees. Un servei per on passa el futur de la mobilitat i la sostenibilitat a les grans ciutats, segons pronostica Timo Buetefisch, fundador del grup Cooltra. La companyia té altres branques de lloguer d'escúters a turistes, autònoms, empreses i administracions.

 • "L'Álex de la Iglesia ens va comprar un Hulk de 3 metres"
  Escolta àudio

  "L'Álex de la Iglesia ens va comprar un Hulk de 3 metres"

  Al magatzem de Macocaya a Sant Cugat Sesgarrigues hi ha més de 4.000 figures de resina per vendre o llogar. N'hi ha per tots els gustos. Serveixen per decorar o tematitzar locals, però l'empresa també té clients particulars.

 • Ability Pharma entra als EUA i la Xina la seva recerca contra el càncer
  Escolta àudio

  Ability Pharma entra als EUA i la Xina la seva recerca contra el càncer

  Ability Pharma és una empresa catalana que es dedica a la recerca. Nascuda l'any 2009 com una spin-off d'Ab Biòtics, té 12 treballadors. Ha homologat la seva investigació i els seus assajos clínics contra el càncer a Espanya i França. A la Xina ha establert un acord estratègic amb una farmacèutica per investigar sobre la malaltia a Àsia. I tot just fa unes setmanes ha rebut l'homologació als Estats Units

 • Ivan: "Amb l'FP dual, vaig trobar feina abans d'acabar els estudis"
  Escolta àudio

  Ivan: "Amb l'FP dual, vaig trobar feina abans d'acabar els estudis"

  Set de cada deu alumnes d'aquesta modalitat de formació professional troben feina de seguida. Avui parlem amb un estudiant d'aplicacions multiplataforma i l'empresa de Tona que l'ha contractat.

 • Vols compartir autobús?
  Escolta àudio

  Vols compartir autobús?

  I Go Too és una aplicació que posa en contacte viatgers i companyies d'autobusos. Amb aquesta app és el client qui tria el trajecte i paga en funció de la gent que s'hi apunta. Els seus creadors ens expliquen com funciona.

 • Està preparada la Xina per a la liberalització bancària?
  Escolta àudio

  Està preparada la Xina per a la liberalització bancària?

  Zhu Jiangjun, inversor xinès, explica al corresponsal a Pequín, Francesc Canals, en una nova entrega de l'"Economia i empresa", com afronta la liberalització el sistema bancari del país asiàtic. La conclusió que se n'extreu és clara: el principal problema és el deute dels governs locals.

 • El negoci de la intolerància: 0% gluten
  Escolta àudio

  El negoci de la intolerància: 0% gluten

  Forner i empresari, Francesc Altarriba ha vist les possibilitats de negoci en els productes frescos per a celíacs o persones que volen menjar sense gluten. Ha optat per la fórmula de les franquícies i, de moment, hi ha quatre botigues 0% gluten, amb voluntat d'arribar a una desena aquest 2018. A Catalunya hi ha 75.000 persones amb celiaquia i 450.000 sensibles al gluten, segons l'Associació Celíacs de Catalunya.

 • Silence, l'escúter elèctric català
  Escolta àudio

  Silence, l'escúter elèctric català

  Aviat veurem un boom de la moto elèctrica, segons Carlos Sotelo, fundador i CEO de Scutum, fabricants de Silence. I ell vol tenir la companyia ben posicionada quan això passi. Ja han desenvolupat i comercialitzat amb èxit un escúter per a flotes de missatgers, repartidors o policies. I aquest any llançaran un escúter per a particulars. Tots amb bateria extraïble.

 • Thumblock, un cadenat que funciona sense clau ni codi
  Escolta àudio

  Thumblock, un cadenat que funciona sense clau ni codi

  Sabíeu que Barcelona és la ciutat europea on es roben més motos? Un estudiant del TecnoCampus, el Miquel Giménez, ha creat un cadenat que es desbloqueja amb l'emprempta digital. Gràcies a la seva tecnologia t'informa en tot moment d'on és la teva moto i de si algú l'està intentant manipular. El Miquel té previst començar a comercialitzar-lo d'aquí un any.

 • Eurecat, la ciència-ficció feta realitat
  Escolta àudio

  Eurecat, la ciència-ficció feta realitat

  És el Centre Tecnològic de Catalunya que s'encarrega de buscar solucions innovadores perquè les empreses siguin més competitives. Eurecat treballa els camps aeronàutic, l'automoció, el tèxtil, l'alimentació, la salut, la construcció, el ferroviari, les TIC, etc. Participa a 160 grans projectes d'R+D+I i compta amb 73 patents i vuit "spin-off". Ara mateix, està oferint serveis a 1.500 empreses i factura més de 50 milions d'euros.

 • Coneixes la banca ètica?
  Escolta àudio

  Coneixes la banca ètica?

  Albert Gasch, de Fiare Banca Ètica, i Mikel García-Prieto, de Triodos Bank, expliquen a l'"Economia i empresa" com són aquestes entitats financeres que pretenen prioritzar, a banda dels beneficis econòmics, els beneficis socials.

 • Torroneria i orxateria Verdú: nòmades de dos llocs
  Escolta àudio

  Torroneria i orxateria Verdú: nòmades de dos llocs

  Els negocis tradicionals de torrons aprofiten el primer trimestre de l'any per fer vacances i sovint enllacen després amb la temporada, més llarga, de l'orxata. La família de la Torroneria i Orxateria Verdú es reparteix entre Xixona i Barcelona.

 • El vi català s'imposa en els àpats de Nadal a Catalunya
  Escolta àudio

  El vi català s'imposa en els àpats de Nadal a Catalunya

  Els catalans beuran preferentment vi de DO catalanes aquestes festes. Segons els distribuïdors, les compres de marques d'aquí suposen fins a un 70 per cent de les vendes: han superat, doncs, denominacions d'origen tradicionals, com la Rioja o Ribera del Duero

 • De què depèn l'èxit d'un negoci a l'estranger?
  Escolta àudio

  De què depèn l'èxit d'un negoci a l'estranger?

  Quan els acords internacionals fracassen, la majoria de vegades és pel desconeixement de la cultura i els costums de l'altre país. Davant d'això, l'empresa gironina Tick Translations ha posat en marxa un servei innovador per formar executius sobre com comunicar-se i fer negocis a l'exterior.

 • Delícies del Berguedà, una crossa laboral per a joves amb patologia dual
  Escolta àudio

  Delícies del Berguedà, una crossa laboral per a joves amb patologia dual

  Amb 55 anys, el Joan Maria Sala, un enginyer de Barcelona, va decidir fer un gir a la seva vida davant els problemes de patologia dual del seu fill. Ho va deixar tot per crear a Cercs una empresa d'inserció laboral per ajudar joves amb aquest perfil. El projecte, premiat recentment, ha començat amb la producció de iogurts gurmet.

Anar al contingut