TOTS ELS ÀUDIOS

 • Vols compartir autobús?
  Escolta àudio

  Vols compartir autobús?

  I Go Too és una aplicació que posa en contacte viatgers i companyies d'autobusos. Amb aquesta app és el client qui tria el trajecte i paga en funció de la gent que s'hi apunta. Els seus creadors ens expliquen com funciona.

 • Està preparada la Xina per a la liberalització bancària?
  Escolta àudio

  Està preparada la Xina per a la liberalització bancària?

  Zhu Jiangjun, inversor xinès, explica al corresponsal a Pequín, Francesc Canals, en una nova entrega de l'"Economia i empresa", com afronta la liberalització el sistema bancari del país asiàtic. La conclusió que se n'extreu és clara: el principal problema és el deute dels governs locals.

 • El negoci de la intolerància: 0% gluten
  Escolta àudio

  El negoci de la intolerància: 0% gluten

  Forner i empresari, Francesc Altarriba ha vist les possibilitats de negoci en els productes frescos per a celíacs o persones que volen menjar sense gluten. Ha optat per la fórmula de les franquícies i, de moment, hi ha quatre botigues 0% gluten, amb voluntat d'arribar a una desena aquest 2018. A Catalunya hi ha 75.000 persones amb celiaquia i 450.000 sensibles al gluten, segons l'Associació Celíacs de Catalunya.

 • Silence, l'escúter elèctric català
  Escolta àudio

  Silence, l'escúter elèctric català

  Aviat veurem un boom de la moto elèctrica, segons Carlos Sotelo, fundador i CEO de Scutum, fabricants de Silence. I ell vol tenir la companyia ben posicionada quan això passi. Ja han desenvolupat i comercialitzat amb èxit un escúter per a flotes de missatgers, repartidors o policies. I aquest any llançaran un escúter per a particulars. Tots amb bateria extraïble.

 • Thumblock, un cadenat que funciona sense clau ni codi
  Escolta àudio

  Thumblock, un cadenat que funciona sense clau ni codi

  Sabíeu que Barcelona és la ciutat europea on es roben més motos? Un estudiant del TecnoCampus, el Miquel Giménez, ha creat un cadenat que es desbloqueja amb l'emprempta digital. Gràcies a la seva tecnologia t'informa en tot moment d'on és la teva moto i de si algú l'està intentant manipular. El Miquel té previst començar a comercialitzar-lo d'aquí un any.

 • Eurecat, la ciència-ficció feta realitat
  Escolta àudio

  Eurecat, la ciència-ficció feta realitat

  És el Centre Tecnològic de Catalunya que s'encarrega de buscar solucions innovadores perquè les empreses siguin més competitives. Eurecat treballa els camps aeronàutic, l'automoció, el tèxtil, l'alimentació, la salut, la construcció, el ferroviari, les TIC, etc. Participa a 160 grans projectes d'R+D+I i compta amb 73 patents i vuit "spin-off". Ara mateix, està oferint serveis a 1.500 empreses i factura més de 50 milions d'euros.

 • Coneixes la banca ètica?
  Escolta àudio

  Coneixes la banca ètica?

  Albert Gasch, de Fiare Banca Ètica, i Mikel García-Prieto, de Triodos Bank, expliquen a l'"Economia i empresa" com són aquestes entitats financeres que pretenen prioritzar, a banda dels beneficis econòmics, els beneficis socials.

 • Torroneria i orxateria Verdú: nòmades de dos llocs
  Escolta àudio

  Torroneria i orxateria Verdú: nòmades de dos llocs

  Els negocis tradicionals de torrons aprofiten el primer trimestre de l'any per fer vacances i sovint enllacen després amb la temporada, més llarga, de l'orxata. La família de la Torroneria i Orxateria Verdú es reparteix entre Xixona i Barcelona.

 • El vi català s'imposa en els àpats de Nadal a Catalunya
  Escolta àudio

  El vi català s'imposa en els àpats de Nadal a Catalunya

  Els catalans beuran preferentment vi de DO catalanes aquestes festes. Segons els distribuïdors, les compres de marques d'aquí suposen fins a un 70 per cent de les vendes: han superat, doncs, denominacions d'origen tradicionals, com la Rioja o Ribera del Duero

 • De què depèn l'èxit d'un negoci a l'estranger?
  Escolta àudio

  De què depèn l'èxit d'un negoci a l'estranger?

  Quan els acords internacionals fracassen, la majoria de vegades és pel desconeixement de la cultura i els costums de l'altre país. Davant d'això, l'empresa gironina Tick Translations ha posat en marxa un servei innovador per formar executius sobre com comunicar-se i fer negocis a l'exterior.

 • Delícies del Berguedà, una crossa laboral per a joves amb patologia dual
  Escolta àudio

  Delícies del Berguedà, una crossa laboral per a joves amb patologia dual

  Amb 55 anys, el Joan Maria Sala, un enginyer de Barcelona, va decidir fer un gir a la seva vida davant els problemes de patologia dual del seu fill. Ho va deixar tot per crear a Cercs una empresa d'inserció laboral per ajudar joves amb aquest perfil. El projecte, premiat recentment, ha començat amb la producció de iogurts gurmet.

 • Radiografia del món rural català: puja l'ocupació i la qualitat de vida i de serveis
  Escolta àudio

  Radiografia del món rural català: puja l'ocupació i la qualitat de vida i de serveis

  Les zones rurals catalanes tenen una bona qualitat de vida i de serveis i, proporcionalment, generen més llocs de treball que els àmbits urbans. Són algunes de les conclusions de l'Observatori del Món Rural, que fa una radiografia de la situació del món rural català respecte a l'entorn urbà.

 • Caravelo: una empresa catalana que crea "chatbots" per a aerolínies internacionals
  Escolta àudio

  Caravelo: una empresa catalana que crea "chatbots" per a aerolínies internacionals

  Quan preparem un viatge en avió, una nova opció per contactar amb la companyia aèria és el xat. L'empresa catalana Caravelo ha creat un robot, al qual ha anomenat Nina, que permet als usuaris conversar amb la seva aerolínia per Facebook Messenger o Telegram i resoldre dubtes o fer les gestions necessàries.

 • Marató comercial de la campanya de Nadal amb botigues obertes 28 dies consecutius
  Escolta àudio

  Marató comercial de la campanya de Nadal amb botigues obertes 28 dies consecutius

  Demà diumenge les botigues de ciutats com Barcelona poden obrir d'acord amb el calendari de festius d'obertura comercial autoritzada. Serà el primer de quatre diumenges del mes de desembre en què les botigues aixequen les persianes per la campanya de Nadal. Això suposa obrir 28 dies consecutius, fins al 24 de desembre. La campanya de Nadal, començant amb el Black Friday fins a l'inici de les rebaixes d'hivern, concentra el 25% de la facturació anual de molts comerços.

 • Amat Immobiliaris: relleu generacional en una empresa molt femenina
  Escolta àudio

  Amat Immobiliaris: relleu generacional en una empresa molt femenina

  Les germanes Immaculada i Joana Amat passen la direcció general d'Amat Immobiliaris a Guifré Homedes, la tercera generació, coincidint amb els 70 anys de l'empresa. Fins fa deu anys, només tenia dones a la plantilla i encara són majoritàries.

Anar al contingut