TOTS ELS ÀUDIOS

 • Cóndor, 120 anys vestint els peus
  Escolta àudio

  Cóndor, 120 anys vestint els peus

  L'empresa Cóndor dissenya, fabrica i comercialitza mitjons i leotards, banyadors, peces de punt i complements. A la seva factoria, ubicada a Arenys de Mar, produeix el 90% dels seus productes amb una plantilla de 220 persones. La resta ho externalitza i genera 200 llocs de treball indirectes. L'any 2017 va facturar prop de 18M, un 4% més que el 2016. És una empresa internacional que distribueix a més de 40 països: el Regne Unit, Itàlia, Alemanya, Bèlgica, Portugal, els Països Baixos... Als Estats Units fa 20 anys que hi són i ara volen créixer al Canadà. Són a Austràlia i Nova Zelanda; l'Amèrica Central i Sud-amèrica; el món àrab i Rússia, la Xina i el Japó, entre d'altres...

 • A partir d'avui hi ha aquests canvis en la ITV
  Escolta àudio

  A partir d'avui hi ha aquests canvis en la ITV

  La Inspecció Tècnica de Vehicles es podrà passar fins a un mes abans del venciment. En cas d'haver-la de repetir, es podrà fer en qualsevol altra estació. I comença la implantació del diagnòstic electrònic per controlar els gasos primer, i la seguretat i la mecànica més endavant. Sentiu els detalls explicats per Eduard Aparicio, gerent de la zona de Barcelona d'Applus Iteuve.

 • Nektria: un camió i dues motos per repartir les comandes del súper
  Escolta àudio

  Nektria: un camió i dues motos per repartir les comandes del súper

  Repartir les comandes amb un sistema eficient pot retallar els costos de logística en un 20% i també repercuteix en un menor impacte ecològic. L'empresa Nektria, amb solucions adreçades al comerç online, proposa formar un equip amb un camió que fa de magatzem mòbil i dos motoristes que s'encarreguen de pujar la compra als clients. Entre els seus clients, hi ha els supermercats Dia o Ulabox.

 • I'm Perfect Food, el supermercat que diu 'prou' a llençar aliments
  Escolta àudio

  I'm Perfect Food, el supermercat que diu 'prou' a llençar aliments

  La "start-up" fundada per la Desiree Taboada vol canviar les regles del joc i fomentar un consum responsable. Com? Venent a la seva app diferents tipus de productes que malbaratem amb descomptes de fins al 80%.

 • Ksix: milers d'accessoris per treure més profit del mòbil
  Escolta àudio

  Ksix: milers d'accessoris per treure més profit del mòbil

  Diuen que per cada telèfon mòbil, els usuaris tenen de mitjana tres accessoris. És un sector potent, que té com un dels referents a l'Estat l'empresa Atlantis Internacional, amb prop de trenta anys de bagatge, fabricant de marques com Ksix i amb seu a l'Hospitalet de Llobregat.

 • DrSails, una cola que enganxa sota l'aigua
  Escolta àudio

  DrSails, una cola que enganxa sota l'aigua

  L'empresa ven a 45 països. Va començar al sector nàutic, però, com que el seu adhesiu enganxa tota,mena de materials, ara també es fa servir a la construcció, l'automòbil i al Ministeri de Defensa.

 • Els pilots de Vueling amenacen de mantenir la vaga a l'estiu
  Escolta àudio

  Els pilots de Vueling amenacen de mantenir la vaga a l'estiu

  Els pilots de Vueling adverteixen la companyia que mantindran les vagues a l'estiu si no avancen les negociacions. Volen cobrar més i que es respectin les condicions laborals a les bases que l'aerolínia té a l'estranger. Demà hi tornarà a haver vaga. La primera, aquest dimecres, s'ha viscut amb relativa tranquil·litat.

 • Vaga de Vueling: Així ha començat al Prat
  Escolta àudio

  Vaga de Vueling: Així ha començat al Prat

  Amb relativa tranquil·litat s'han viscut les primeres hores de vaga dels pilots de Vueling a l'aeroport de Barcelona. La majoria d'afectats ja els havien recol·locat en altres vols. Molts van volar ahir i d'altres ho faran durant el dia d'avui o demà. Alguns han reclamat compensacions. Els pilots alerten que si no hi ha acord en la millora del sou i de les condicions laborals per treballar a les bases a l'estranger la vaga pot continuar a l'estiu.

 • Una bateria de bicicleta elèctrica que es carrega en cinc minuts
  Escolta àudio

  Una bateria de bicicleta elèctrica que es carrega en cinc minuts

  La startup Earthdas ha desenvolupat una bateria per a bicicletes i motocicletes elèctriques que es carrega en només cinc minuts. Es tracta d'una bateria de grafè i d'ió liti que es carrega 12 vegades més de pressa que les convencionals de liti. A més, aquestes bateries es podran carregar als domicilis particulars dels usuaris sense necessitat de realitzar cap instal·lació específica. L'empresa ja té un prototip preindustrial de 400 grams que preveu comercialitzar aquest any. Dins d'Earthdas ha entrat un fons internacional especialitzat en l'objectiu d'obrir mercat cap a Europa i els Estats Units. De moment, Earthdas ha tancat un acord amb Torrot/Gas Gas per subministrar-li les bateries. Earthdas es va fundar fa dos anys. Té set treballadors, s'ubica al Barcelona Tech City, el principal hub de start-ups de Catalunya, i forma part d'un grup liderat per Napptilus Tech Lab, que és la capçalera d'un grup d'empreses amb una plantilla de 60 persones.

 • Colofruit: fruites i verdures preparades per a la restauració i venda d'insectes comestibles
  Escolta àudio

  Colofruit: fruites i verdures preparades per a la restauració i venda d'insectes comestibles

  Colofruit és una empresa familiar catalana i centenària. Des de Mercabarna distribueix fruites i verdures netes, tallades i preparades per a aperitius i càterings. Ofereix fins a quaranta tipus diferents de talls de patata i ha fet un pas més important: insectes comestibles.

 • Boxmotions, els trasters del segle XXI
  Escolta àudio

  Boxmotions, els trasters del segle XXI

  El trasters d'avui dia, adaptats a l'època de les noves tecnologies. Això és el que ofereix Boxmotions, l'"start-up" guanyadora del premi del Four Years From Now d'aquest any. Hem parlat d'aquesta nova manera d'entendre els trasters amb els fundadors de Boxmotions, Àlex Corbacho i Pol Karaso.

 • DANÉS EXPORTA LES COQUETES D'ARENYS
  Escolta àudio

  DANÉS EXPORTA LES COQUETES D'ARENYS

  La família Danés vol que les coquetes d'Arenys es coneguin a tot arreu, com ha passat amb altres dolços tradicionals. La tercera generació ha canviat la pastisseria per una nau industrial, on volen produir per a l'exportació. Amb 4 persones a l'empresa, ara estan fabricant 2.000 galetes diàries, amb l'objectiu d'arribar a les 670.000 al primer any. Això és deu vegades més de les que es venen al mostrador.

 • eCooltra: compartir motos elèctriques
  Escolta àudio

  eCooltra: compartir motos elèctriques

  És una de les empreses que està popularitzant el "motosharing" a Barcelona i a altres ciutats europees. Un servei per on passa el futur de la mobilitat i la sostenibilitat a les grans ciutats, segons pronostica Timo Buetefisch, fundador del grup Cooltra. La companyia té altres branques de lloguer d'escúters a turistes, autònoms, empreses i administracions.

 • "L'Álex de la Iglesia ens va comprar un Hulk de 3 metres"
  Escolta àudio

  "L'Álex de la Iglesia ens va comprar un Hulk de 3 metres"

  Al magatzem de Macocaya a Sant Cugat Sesgarrigues hi ha més de 4.000 figures de resina per vendre o llogar. N'hi ha per tots els gustos. Serveixen per decorar o tematitzar locals, però l'empresa també té clients particulars.

 • Ability Pharma entra als EUA i la Xina la seva recerca contra el càncer
  Escolta àudio

  Ability Pharma entra als EUA i la Xina la seva recerca contra el càncer

  Ability Pharma és una empresa catalana que es dedica a la recerca. Nascuda l'any 2009 com una spin-off d'Ab Biòtics, té 12 treballadors. Ha homologat la seva investigació i els seus assajos clínics contra el càncer a Espanya i França. A la Xina ha establert un acord estratègic amb una farmacèutica per investigar sobre la malaltia a Àsia. I tot just fa unes setmanes ha rebut l'homologació als Estats Units

Anar al contingut