TOTS ELS ÀUDIOS

 • Projecte Dunia: la comunitat de microfinançadors de campanyes d'agricultura sostenible
  Escolta àudio

  Projecte Dunia: la comunitat de microfinançadors de campanyes d'agricultura sostenible

  "Dunia" vol dir "terra" en llengua suahili. És el nom d'un projecte de la cooperativa Tarpuna amb el suport de Barcelona Activa. L'objectiu de Dunia és promoure la producció agrària ecològica i enfortir la connexió entre el camp i la ciutat creant una comunitat de microfinançadors d'iniciatives agrícoles sostenibles i de proximitat.

 • Amazcat: Més que una botiga virtual
  Escolta àudio

  Amazcat: Més que una botiga virtual

  Està a punt de néixer la botiga online de Catalunya. Amazcat es presenta com a plataforma de proximitat per acostar productors i consumidors sense intermediaris. Un espai digital propi dins un gran mercat en xarxa que serà un "tot en un". S'hi podrà des de contractar una assegurança fins a seguir un concert. Com podrà fer-se un lloc davant les multinacionals?

 • Hispano Tex es reinventa amb una mascareta
  Escolta àudio

  Hispano Tex es reinventa amb una mascareta

  Després de més de 60 anys fabricant teixits, l'empresa barcelonina, afectada per la crisi de la pandèmia, aconsegueix remuntar amb la producció d'una mascareta antiviral. Ens ho explica en aquest reportatge el gerent de la firma, Víctor Melul.

 • Methinks i Dermavision Solutions, la intel·ligència artificial al servei de la salut
  Escolta àudio

  Methinks i Dermavision Solutions, la intel·ligència artificial al servei de la salut

  Les dues "start-ups" catalanes utilitzen algoritmes propis per detectar i diagnosticar de forma ràpida i rigorosa l'ictus i el melanoma, respectivament. A l'"Economia i empresa" descobrirem aquestes dues empreses innovadores de la mà del seus CEOs, Pau Rodríguez i Narcís Ricard.

 • Biznelis, el primer joc d'emprenedoria per a nens i joves
  Escolta àudio

  Biznelis, el primer joc d'emprenedoria per a nens i joves

  Biznelis és un joc educatiu de taula que introdueix els joves en el món de l'empresa i dels negocis. L'ha creat l'empresa sabadellenca Kidnelis i és en català.

 • OGUN, l'opció digital que vol acabar amb el caos a la construcció
  Escolta àudio

  OGUN, l'opció digital que vol acabar amb el caos a la construcció

  L'"start-up" barcelonina ha creat una plataforma online i una app per agilitzar la cadena de transmissió d'ordres entre constructores, proveïdors i paletes a peu d'obra. Les eines serveixen per fer reformes o grans obres. La digitalització s'obre camí en un àmbit on pesa molt la tradició i que ha estat especialment perjudicat per la falta d'activitat per la pandèmia de la Covid-19.

 • La biomassa, una energia renovable en expansió
  Escolta àudio

  La biomassa, una energia renovable en expansió

  A Catalunya, un territori amb abundant massa forestal, aquesta energia sostenible no només genera activitat econòmica a les zones de muntanya sinó que també té molt camí per recórrer en l'àmbit industrial i domèstic. L'estalvi en el consum respecte al gasoil pot ser del 50 per cent.

 • La digitalització, aliada de les empreses per superar la crisi post-Covid
  Escolta àudio

  La digitalització, aliada de les empreses per superar la crisi post-Covid

  Teletreball, videoconferències, comerç online... la crisi de la Covid-19 ha accelerat la digitalització. Una assignatura pendent a les micro, petites i mitjanes empreses. Les més digitalitzades han afrontat millor la crisi i tindran més possibilitats de superar-la. A l'Economia i Empresa ho analitzarem des de la perspectiva d'experts, governants i empresaris

 • La bicicleta i el coronavirus: un auge desigual a Europa
  Escolta àudio

  La bicicleta i el coronavirus: un auge desigual a Europa

  L'arribada de la pandèmia i les seves conseqüències ha animat la venda de bicicletes a casa nostra. La mateixa tendència es repeteix en ciutats europees com Brussel·les i a les principals ciutats tant d'Alemanya com d'Itàlia. A Rússia també s'ha incrementat la venda de bicicletes, però hi ha un factor clau i molt determinant en aquest país: la meteorologia. Amb el bon temps les vendes pugen, però amb el fred s'han desplomat.

 • La bicicleta, un negoci sobre rodes
  Escolta àudio

  La bicicleta, un negoci sobre rodes

  Amb la pandèmia, l'interès per adquirir una bicicleta s'ha disparat. Les botigues han notat un augment de vendes i també de les reparacions, també en el cas de les bicicletes plegables. Segons dades del Gremi de Venedors de Bicicletes, en poques setmanes les vendes han augmentat un 20% i les reparacions, un 50%. Ara caldrà veure si aquestes bones dades són conjunturals o bé si es mantindran en els propers mesos.

 • On han afectat els ERTOs, a Catalunya?
  Escolta àudio

  On han afectat els ERTOs, a Catalunya?

  A Catalunya només hi ha 82 municipis on cap empresa ha presentat un expedient de regulació temporal d'ocupació durant la pandèmia. Un de cada quatre treballadors del país s'ha vist afectat per aquests ERTOs. Però, com es distribueixen pel territori? El Servei Cientificotècnic de Cartografia i Sistemes d'Informació Geogràfica de la Universitat de Lleida ha posat sobre els mapes les dades del Departament de Treball i de l'Institut d'Estadística de Catalunya.

 • Internacionalització de la ceràmica de la Bisbal d'Empordà
  Escolta àudio

  Internacionalització de la ceràmica de la Bisbal d'Empordà

  L'Ajuntament de la Bisbal d'Empordà vol convertir la zona de botigues de l'Aigüeta en un centre comercial de la ceràmica.

 • Dones tecnòlogues, poques i invisibles
  Escolta àudio

  Dones tecnòlogues, poques i invisibles

  Ocupen poc espai informatiu i difícilment poden convertir-se en referent de les noves generacions. Representen el 30% de la indústria tecnològica i només un 18% ocupen càrrecs directius. Amb Vanessa Estorach i Sònia Casado, de Women in Mobile, fem una radiografia de la situació actual de la dona i la tecnologia al món empresarial.

 • La síndrome del "burn out", una realitat en augment
  Escolta àudio

  La síndrome del "burn out", una realitat en augment

  La crisi va disparar aquest fenomen que ja afecta a un deu per cent dels treballadors i que l'OMS inclourà com a malaltia a partir del 2022.

 • ColaCao: 75 anys i nova cançó
  Escolta àudio

  ColaCao: 75 anys i nova cançó

  La marca ColaCao celebra aquest any el 75è aniversari i ha aprofitat per actualitzar un dels seus èxits publicitaris, la popular cançó dels anys 50. Manu Guix ha estat el responsable de modernitzar-la.

Anar al contingut