TOTS ELS ÀUDIOS

 • Biznelis, el primer joc d'emprenedoria per a nens i joves
  Escolta àudio

  Biznelis, el primer joc d'emprenedoria per a nens i joves

  Biznelis és un joc educatiu de taula que introdueix els joves en el món de l'empresa i dels negocis. L'ha creat l'empresa sabadellenca Kidnelis i és en català.

 • OGUN, l'opció digital que vol acabar amb el caos a la construcció
  Escolta àudio

  OGUN, l'opció digital que vol acabar amb el caos a la construcció

  L'"start-up" barcelonina ha creat una plataforma online i una app per agilitzar la cadena de transmissió d'ordres entre constructores, proveïdors i paletes a peu d'obra. Les eines serveixen per fer reformes o grans obres. La digitalització s'obre camí en un àmbit on pesa molt la tradició i que ha estat especialment perjudicat per la falta d'activitat per la pandèmia de la Covid-19.

 • La biomassa, una energia renovable en expansió
  Escolta àudio

  La biomassa, una energia renovable en expansió

  A Catalunya, un territori amb abundant massa forestal, aquesta energia sostenible no només genera activitat econòmica a les zones de muntanya sinó que també té molt camí per recórrer en l'àmbit industrial i domèstic. L'estalvi en el consum respecte al gasoil pot ser del 50 per cent.

 • La digitalització, aliada de les empreses per superar la crisi post-Covid
  Escolta àudio

  La digitalització, aliada de les empreses per superar la crisi post-Covid

  Teletreball, videoconferències, comerç online... la crisi de la Covid-19 ha accelerat la digitalització. Una assignatura pendent a les micro, petites i mitjanes empreses. Les més digitalitzades han afrontat millor la crisi i tindran més possibilitats de superar-la. A l'Economia i Empresa ho analitzarem des de la perspectiva d'experts, governants i empresaris

 • La bicicleta i el coronavirus: un auge desigual a Europa
  Escolta àudio

  La bicicleta i el coronavirus: un auge desigual a Europa

  L'arribada de la pandèmia i les seves conseqüències ha animat la venda de bicicletes a casa nostra. La mateixa tendència es repeteix en ciutats europees com Brussel·les i a les principals ciutats tant d'Alemanya com d'Itàlia. A Rússia també s'ha incrementat la venda de bicicletes, però hi ha un factor clau i molt determinant en aquest país: la meteorologia. Amb el bon temps les vendes pugen, però amb el fred s'han desplomat.

 • La bicicleta, un negoci sobre rodes
  Escolta àudio

  La bicicleta, un negoci sobre rodes

  Amb la pandèmia, l'interès per adquirir una bicicleta s'ha disparat. Les botigues han notat un augment de vendes i també de les reparacions, també en el cas de les bicicletes plegables. Segons dades del Gremi de Venedors de Bicicletes, en poques setmanes les vendes han augmentat un 20% i les reparacions, un 50%. Ara caldrà veure si aquestes bones dades són conjunturals o bé si es mantindran en els propers mesos.

 • On han afectat els ERTOs, a Catalunya?
  Escolta àudio

  On han afectat els ERTOs, a Catalunya?

  A Catalunya només hi ha 82 municipis on cap empresa ha presentat un expedient de regulació temporal d'ocupació durant la pandèmia. Un de cada quatre treballadors del país s'ha vist afectat per aquests ERTOs. Però, com es distribueixen pel territori? El Servei Cientificotècnic de Cartografia i Sistemes d'Informació Geogràfica de la Universitat de Lleida ha posat sobre els mapes les dades del Departament de Treball i de l'Institut d'Estadística de Catalunya.

 • Internacionalització de la ceràmica de la Bisbal d'Empordà
  Escolta àudio

  Internacionalització de la ceràmica de la Bisbal d'Empordà

  L'Ajuntament de la Bisbal d'Empordà vol convertir la zona de botigues de l'Aigüeta en un centre comercial de la ceràmica.

 • Dones tecnòlogues, poques i invisibles
  Escolta àudio

  Dones tecnòlogues, poques i invisibles

  Ocupen poc espai informatiu i difícilment poden convertir-se en referent de les noves generacions. Representen el 30% de la indústria tecnològica i només un 18% ocupen càrrecs directius. Amb Vanessa Estorach i Sònia Casado, de Women in Mobile, fem una radiografia de la situació actual de la dona i la tecnologia al món empresarial.

 • La síndrome del "burn out", una realitat en augment
  Escolta àudio

  La síndrome del "burn out", una realitat en augment

  La crisi va disparar aquest fenomen que ja afecta a un deu per cent dels treballadors i que l'OMS inclourà com a malaltia a partir del 2022.

 • ColaCao: 75 anys i nova cançó
  Escolta àudio

  ColaCao: 75 anys i nova cançó

  La marca ColaCao celebra aquest any el 75è aniversari i ha aprofitat per actualitzar un dels seus èxits publicitaris, la popular cançó dels anys 50. Manu Guix ha estat el responsable de modernitzar-la.

 • Sembla pollastre però no ho és!
  Escolta àudio

  Sembla pollastre però no ho és!

  La carn vegetal de Foods for Tomorrow es troba a supermercats, restaurants i grans cadenes. Es diu Heura i en dos anys ha tingut un creixement exponencial. Què la diferencia d'opcions més tradicionals com el seitan o el tofu? N'hem parlat amb un dels seus creadors, el Bernat Añaños.

 • Goin: una app per estalviar diners sense adonar-se'n
  Escolta àudio

  Goin: una app per estalviar diners sense adonar-se'n

  Goin és una aplicació mòbil que permet estalviar diners de forma automàtica i invertir sense tenir-ne coneixements previs. Aquesta "start-up" es va crear el 2018 a Silicon Valley, després de guanyar un prestigiós premi d'emprenedoria. En només un any i mig ja hi treballen gairebé 30 persones, i han tancat dues rondes d'inversió per un valor de 2,6 milions d'euros.

 • Barcelona 'fitxa' pels inversors internacionals de capital risc
  Escolta àudio

  Barcelona 'fitxa' pels inversors internacionals de capital risc

  A l'"Economia i empresa" parlarem de l'interès que desperta Barcelona en els fons d'inversió internacionals. I és que fa poc l'empresa de capital de risc Target Global s'ha instal·lat a la ciutat. És el primer cop que un fons de capital internacional posa la seva seu a Barcelona. El motiu? Hi veuen molt potencial.

 • Better Care, dades i algoritmes que ajuden a curar els pacients
  Escolta àudio

  Better Care, dades i algoritmes que ajuden a curar els pacients

  L'empresa sabadellenca Better Care ha ideat un software que recull i processa les dades de tots els aparells que es connecten per fer el seguiment dels malalts hospitalitzats. Ara treballen en un sistema que, a partir d'aquestes dades, sigui capaç de preveure l'evolució del pacient i anticipar-se a possibles empitjoraments.

Anar al contingut