L@Net d'Albert Cuesta

 • Apple haurà d'indemnitzar Samsung
  Escolta àudio

  Apple haurà d'indemnitzar Samsung

  Samsung és el proveïdor principal de pantalles per als telèfons de gamma alta d'Apple. L'any passat, Apple n'hi va comprar per valor d'uns 950 milions de dòlars. Però sembla que aquest any la cosa va de baixa. El motiu és que Apple està venent menys iPhone 12 mini dels que s'esperava. Així que haurà d'indemnitzar Samsung per no haver arribat als objectius de compra a què s'havia compromès.

 • Dues de cada tres cerques a Google no generen cap clic
  Escolta àudio

  Dues de cada tres cerques a Google no generen cap clic

  Abans, quan buscàvem coses a Google, la nostra cerca generava trànsit cap a altres pàgines web. Això ha canviat. L'any passat, només una de cada tres consultes a Google va generar un clic cap a una pàgina externa. En les altres dues, l'usuari es va donar per satisfet amb la informació que va trobar a la mateixa pàgina de resultats. L'Albert Cuesta ens parla de les conseqüències d'aquest monopoli anomenat Google.

 • Avui és el Dia Mundial de l'Aigua
  Escolta àudio

  Avui és el Dia Mundial de l'Aigua

  I per això l'Albert Cuesta ens parla d'algunes iniciatives catalanes per millorar-ne la gestió i conservació. Iniciatives a gran escala, i també propostes perquè tothom pugui prendre consciència que cal consumir-ne amb mesura.

 • Dissabte s'enlairarà el nanosatèl·lit català 3B5GSAT, àlies Enxaneta
  Escolta àudio

  Dissabte s'enlairarà el nanosatèl·lit català 3B5GSAT, àlies Enxaneta

  Està previst que s'enlairi poc després de les 7 del matí, hora catalana, des del cosmòdrom de Baikonur, al Kazakhstan, a bord d'un coet Soiuz-2. L'Enxaneta es quedarà orbitant a uns 550 km de la superfície de la Terra, i la Generalitat el farà servir per connectar sensors i altres objectes en zones del país on les telefòniques no arriben. L'Albert Cuesta no es perdrà el llançament en directe, a la web ensposemenorbita.cat.

 • L'home Mac dels anuncis d'Apple del 2006 es passa als PC
  Escolta àudio

  L'home Mac dels anuncis d'Apple del 2006 es passa als PC

  Intel s'ha venjat quinze anys després amb una campanya als canals americans on Justin Long, el mateix actor que l'any 2006 feia d'home Mac, ara descobreix totes les coses que un portàtil amb Windows pot fer i un MacBook, no.

 • Huawei cobrarà a Samsung i Apple per l'ús de la seva tecnologia 5G
  Escolta àudio

  Huawei cobrarà a Samsung i Apple per l'ús de la seva tecnologia 5G

  L'empresa xinesa és la que té més patents de la tecnologia 5G, i està cobrant una mica més de dos euros per cada aparell que ven a les altres marques com Samsung i Apple. En els últims dos anys, ha ingressat més de 1.200 milions de dòlars per llicències i patents, cosa que compensa d'alguna manera tot el que està deixant de vendre fora de la Xina per culpa del boicot impulsat per Donald Trump.

 • El govern rus prova de mitigar la dissidència a Twitter
  Escolta àudio

  El govern rus prova de mitigar la dissidència a Twitter

  A Rússia, tots els operadors de telecomunicacions han de fer passar el seu trànsit pels servidors de l'organisme estatal Roskomdazdor. En un intent de censurar la difusió dels missatges de la dissidència, va alentir al màxim les consultes a certs dominis incòmodes enllaçats des de tuits dels dissidents. L'Albert Cuesta ens explica com va acabar aquest intent de Putin de controlar l'accés a la informació.

 • Qui serà el soci tecnològic de Volkswagen en la fabricació de bateries per a cotxes elèctrics?
  Escolta àudio

  Qui serà el soci tecnològic de Volkswagen en la fabricació de bateries per a cotxes elèctrics?

  Volkswagen, la matriu de Seat, ha dit que construirà sis fàbriques de bateries a Europa, una de les quals podria ser la catalana. També ha comprat el 100% de l'empresa sueca de bateries Northvolt, de la qual ja tenia un 20%. I a sobre, li ha fet una comanda de 14.000 milions d'euros d'aquí a l'any 2030. O sigui, que el misteriós soci tecnològic de Volkswagen en bateries acabaria sent la mateixa Volkswagen.

 • Netflix estudia acabar amb les contrasenyes compartides entre amics
  Escolta àudio

  Netflix estudia acabar amb les contrasenyes compartides entre amics

  La plataforma de cinema i sèries a la carta té la intenció d'eliminar la possibilitat de donar d'alta un únic abonat de pagament i compartir les credencials d'accés entre amics, que es repartirien l'abonament de la quota mensual. Per això està provant maneres de verificar que tots els usuaris d'un compte viuen sota el mateix sostre, que és el que permet el contracte.

 • La fira tecnològica ISE es diversifica per minimitzar l'efecte de la pandèmia
  Escolta àudio

  La fira tecnològica ISE es diversifica per minimitzar l'efecte de la pandèmia

  La gran fira tecnològica ISE (Integrated Systems Europe) ha optat per dividir-se en quatre fires més petites a diferents ciutats europees, per minimitzar l'obstacle dels viatges. Començarà a Barcelona l'1 i 2 de juny, i continuarà a Munic, Amsterdam i Londres. L'Albert Cuesta té tots els detalls d'aquest canvi d'estratègia.

 • El Mobile World Congress 2021, un altre cop a la corda fluixa
  Escolta àudio

  El Mobile World Congress 2021, un altre cop a la corda fluixa

  L'efecte dòmino temut per l'organitzador, GSMA, i per la Fira, ja ha començat. Després de la baixa d'ahir d'Ericsson, avui són Nokia, Sony i Oracle les que han dit que no vindran a Barcelona al juny. Cada cas és diferent, però entre tots pinten un panorama cada vegada més negre per a un congrés presencial com el MWC.

 • Mobile World Congress 2021: Primera baixa d'un expositor important
  Escolta àudio

  Mobile World Congress 2021: Primera baixa d'un expositor important

  L'empresa sueca Ericsson ha dit que no participarà al congrés de mòbils de Barcelona d'enguany perquè no vol exposar els seus empleats al coronavirus fins que hi hagi més gent vacunada. L'Albert Cuesta ens explica fins a quin punt aquesta retirada posa en risc la celebració de l'esdeveniment.

 • L'Aràbia Saudita vol ser el primer productor mundial d'hidrogen verd per a vehicles
  Escolta àudio

  L'Aràbia Saudita vol ser el primer productor mundial d'hidrogen verd per a vehicles

  El compliment dels objectius de canvi climàtic farà perdre als estats petrolífers 13 bilions de dòlars d'aquí al 2040, i l'Aràbia Saudita n'és el principal productor mundial. Per això s'ha proposat ocupar també la primera posició en la producció d'hidrogen verd per a l'automoció, amb el projecte de construcció de la megaciutat de Neom, que ha d'obrir portes l'any 2025. L'Albert Cuesta ens explica en què consisteix aquest projecte.

 • L'amo de Twitter compra a Jay-Z, Beyoncé i els Coldplay el servei Tidal de música en streaming
  Escolta àudio

  L'amo de Twitter compra a Jay-Z, Beyoncé i els Coldplay el servei Tidal de música en streaming

  Però no ho fa des de la xarxa social, sinó mitjançant el seu altre negoci, l'empresa Square de pagaments amb el mòbil. Jack Dorsey pagarà uns 235 milions d'euros per una participació majoritària als propietaris de Tidal, entre els quals hi ha Beyoncé i el seu marit, Jay-Z, Rihanna, Madonna, Coldplay i el duo Daft Punk...

 • A l'estat espanyol es paga menys amb targeta i datàfon que en altres països d'Europa
  Escolta àudio

  A l'estat espanyol es paga menys amb targeta i datàfon que en altres països d'Europa

  L'Estat recaptaria entre 16.000 i 32.000 milions d'euros més cada any si els mitjans de pagament digitals es fessin servir tant com en altres països. Perquè amb més ús de targetes i de mòbils, menys circulació de diners en efectiu, que són el suport principal de l'economia submergida. L'Albert Cuesta ens explica els resultats d'aquest estudi del Centre d'Innovació en Mitjans de Pagament.

Anar al contingut