TOTS ELS ÀUDIOS

 • Dues visions de Mompou
  Escolta àudio

  Dues visions de Mompou

  Frederic Mompou apareix dues vegades al programa d'avui: com a inspiració de la "Cançó i dansa per a piano" de Joan Magrané a proposta de Maria Canyigueral i en la guitarra de Bernat Padrosa. També sentirem molta música orquestral, amb l'Orquestra de la Comunitat Valenciana, la Capella de Ministrers i El Concert de les Nacions. No hi faltarà una dosi bachiana en forma d'un fragment de la integral de les suites per a violoncel que ha enregistrat Amparo Lacruz.

 • Juan Diego Flórez
  Escolta àudio

  Juan Diego Flórez

  La veu d'or de Llatinoamèrica. Un tenor fet a la mida de Rossini i per a les pàgines més complexes del bel canto romàntic.

 • El jazz és la música clàssica nord-americana?
  Escolta àudio

  El jazz és la música clàssica nord-americana?

  Potser a la dècada dels anys 30 i 40 del segle passat, pocs s'haurien imaginat que l'estil musical del qual parlarem a "Músiques empoderades" acabaria sent objecte d'estudi a la universitat, que compartiria espai amb la música clàssica en els conservatoris i que, tot i el seu origen, molts (i moltes) la titllarien de disciplina elitista. Presentat per Rosa Maria Bartroli, a "Músiques empoderades" Ofèlia Carbonell, Marina Sala i Mar Medinyà parlaran de jazz, un estil musical que ha sabut crear tot un imaginari popular.

 • Concert inaugural de la temporada de l'Acadèmia de Santa Cecília de Roma 2020-21
  Escolta àudio

  Concert inaugural de la temporada de l'Acadèmia de Santa Cecília de Roma 2020-21

  CONCERT INAUGURAL DE LA TEMPORADA DE L'ACADÈMIA DE SANTA CECÍLIA DE ROMA, 2020-2021 Anton Bruckner: ''Te Deum'' per a cor i orquestra en Do, WAB 45. Gustav Mahler: ''Das Lied von der Erde'' ("El cant de la terra"), simfonia per a mezzosoprano, tenor i orquestra. Donika Mataj, soprano. Daniela Salvo, contralt. Anselmo Fabiani, tenor. Antonio Vincenzo Serra, baix. Gerhild Romberger, mezzosoprano. Clay Hilley, tenor. Cor de l'Acadèmia de Santa Cecília de Roma. Orquestra de l'Acadèmia de Santa Cecília de Roma. Dir.: Antonio Pappano. Enregistrat per la Radiotelevisió Italiana (RAI) el divendres 16 d'octubre del 2020. Auditorium. Parco della Musica. Roma. Concert d'intercanvi. (84 min.)

 • Alfred Newman, un dels pares de la música de cinema
  Escolta àudio

  Alfred Newman, un dels pares de la música de cinema

  Dediquem el programa a un dels considerats pares de la música de cinema. Alfred Newman va compondre més de 200 bandes sonores al llarg de quatre dècades. Sentirem música de films com "Cims borrascosos", "Tot sobre Eva", "El diari d'Anna Frank", "La conquesta de l'Oest", "Aeroport"...

 • Òpera nocturna
  Escolta àudio

  Òpera nocturna

  Després de diversos capítols dedicats a composicions nocturnes, avui els "Homes clàssics" (Pedro Pardo i Albert Galceran) es tornen a inspirar en la nit per a fixar-se en òperes il·luminades per la lluna.

 • Parlem dels fonaments matemàtics del ritme amb Cristina Cubells
  Escolta àudio

  Parlem dels fonaments matemàtics del ritme amb Cristina Cubells

  És inqüestionable que el ritme té un fonament matemàtic, ja que ens permet distribuir el temps en unes determinades proporcions. Però, a la vegada, el ritme és el fonament de qualsevol melodia, ja que permet produir qualsevol nota. En parlem amb la pedagoga musical i dramaturga Cristina Cubells.

 • Michel Portal New 5tet
  Escolta àudio

  Michel Portal New 5tet

  Michel Portal New Quintet Michel Portal, clarinet I saxo; Samuel Blaser, trombó; Bojan Z, piano i Fender Rhodes; Bruno Chevillon, contrabaix; Jeff Ballard, bateria. Concert gravat per Ràdio França el 22 de setembre del 2018 a l'estudi 104 de la Casa de la Ràdio a París.

 • "Ottone in villa" d'Antonio Vivaldi des de La Fenice de Venècia
  Escolta àudio

  "Ottone in villa" d'Antonio Vivaldi des de La Fenice de Venècia

  TEMPORADA D'ESTIU DEL TEATRE LA FENICE DE VENÈCIA 2020 Antonio Vivaldi: "Ottone in villa", òpera en tres actes. Giulia Semenzato, Sonia Prina, Lucia Cirillo, Valentino Buzza i Michela Antenucci. Orquestra del Teatre La Fenice. Dir.: Diego Fasolis. Enregistrat el divendres 10 de juliol del 2020. (144 min)

 • Ricardo Ríos, del clarinet a la càmera
  Escolta àudio

  Ricardo Ríos, del clarinet a la càmera

  El gran protagonista del programa és aquesta vegada Ricardo Ríos, un artista visual que treballa tant la fotografia com el vídeo i el món multimèdia. El Ricardo també és clarinetista i membre de l'Orquestra Simfònica del Vallès. Descobrim la seva història, i també escoltem músiques interpretades per alguns dels artistes que ha retratat i filmat. I els últims minuts són per a Anna Costal i Fornells i la seva secció 'Sardanes de butaca'.

 • Enregistraments de La Principal de la Bisbal 1972-77 (III)
  Escolta àudio

  Enregistraments de La Principal de la Bisbal 1972-77 (III)

  Ens ofereixen sardanes de Josep Serra, Josep Saderra, Narcís Costa, Vicenç Bou, Conrad Saló, Joan Vinyals, Rafael Cabrisas, Josep Viader, Ricard Viladesau i Francesc Mas Ros.

 • Col·laboracions del pianista Jon Cowherd
  Escolta àudio

  Col·laboracions del pianista Jon Cowherd

  Música que sona al programa: "Siquijor" i "Signpost up ahead" (de l'àlbum "Blue has a range", 2020) Steve Cardenas, guitarra; Jon Cowherd, piano; Ben Allison, baix; Brian Blade, bateria "Mercy suite"+"Postlude" (de l'àlbum "Mercy", 2014) Jon Cowherd, piano i piano elèctric; Bill Frisell, guitarres; John Patitucci, contrabaix; Brian Blade, bateria "Landmarks" (de l'àlbum "Landmarks" 2014) Brian Blade & The Fellowship Band: Brian Blade, bateria; Jon Cowherd, piano; Chris Thomas, baix; Melvin Butler, saxo soprano i tenor; Jeff Parker, guitarra i steel; Myron Walden, clarinet baix i saxo alt "Body and shadow - broken leg days" (de l'àlbum "Body and Shadow", 2017) Brian Blade, bateria; Jon Cowherd, piano i teclats; Chris Thomas, baix; Melvin Butler, saxo tenor; Myron Walden, saxo alt; Dave Devine, guitarra "Brooklyn Brotherhood" i "Grace and gratitude" (de l'àlbum "Grace and gratitude", 2018) Karel R¿ži¿ka, saxos; Jon Cowherd, piano; John Patitucci, contrabaix; Nate Smith, bateria

 • La ballem amb Mozart
  Escolta àudio

  La ballem amb Mozart

  Música de dansa del compositor de Salzburg W. A. Mozart: Minuet n. 2 en do major, dels Quatre minuets K. 601 W. A. Mozart: Tres danses alemanyes K 605 W. A. Mozart: Obertura del ballet "Les petits riens" W. A. Mozart: Música de ballet de l'òpera "Idomeneo"

 • Carola Ortiz: "El clarinet és com la veu humana i m'ha permès tocar amb músics de l'Índia i Turquia"
  Escolta àudio

  Carola Ortiz: "El clarinet és com la veu humana i m'ha permès tocar amb músics de l'Índia i Turquia"

  La cantant, clarinetista i compositora catalana ha editat el seu àlbum nou, "Pecata Beata", que vol ser un homenatge i també un exercici de memòria a la figura de la dona a través del temps. Tot i tenir una forta inspiració en el folklore de Catalunya, la fusió de músiques mediterrànies i la inquietud per melodies noves fan que la música d'aquest projecte soni amb un segell propi inconfusible. Avui, Carola Ortiz ha vingut a l'estudi per parlar-nos d'aquest disc i de la seva entrada a la música. Ella és, sens dubte, una de les creadores més dinàmiques de la nova generació de músics catalans. El seu talent està marcat per la llibertat creativa i la receptivitat cap a les tradicions musicals més diverses. Presentarà l'àlbum aquest abril amb dos concerts a Argentona i Sant Cugat del Vallès, i al maig al Centre Artesà Tradicionàrius.

 • Caprici 24
  Escolta àudio

  Caprici 24

  Avui el nostre particular viatge ens ha portat, entre altres indrets, fins a Milà. Ho hem fet amb Paganini i el seu Caprici n. 24. El 1820 l'editor Ricordi va publicar en aquella ciutat els seus 24 Capricis per a violí sol, i l'èxit va ser tan extraordinari que va estimular i inspirar altres compositors, i això fins avui dia.

Anar al contingut