TOTS ELS ÀUDIOS

 • Catalunya migdia (cap de setmana), de 14 a 15 h - 17/11/2019
  Escolta àudio

  Catalunya migdia (cap de setmana), de 14 a 15 h - 17/11/2019

  El cap de setmana a Catalunya Ràdio busquem el moment de l'anàlisi i el reportatge amb un informatiu a l'abast de tothom per entendre l'actualitat del món i la del territori. Edita: Neus Bonet

 • Els Manel escalfen l'hivernacle del Poble Espanyol
  Escolta àudio

  Els Manel escalfen l'hivernacle del Poble Espanyol

  El quartet barceloní basa el concert en els seus dos últims discos, especialment en el que presenten, "Per la bona gent", en un xou emmarcat dins del Cruïlla Tardor. N'informa Blai Marsé.

 • Grace Munene: "Una secta ha intentat matar-me"
  Escolta àudio

  Grace Munene: "Una secta ha intentat matar-me"

  Grace Munene és una cantant keniana perseguida per la seva homosexualitat. És la primera participant del programa "Safe haven Residence", destinat a protegir artistes perseguits als seus països d'origen, que ve a Catalunya. La Montse Poblet ha parlat amb ella i amb els responsables del programa, l'associació No Callarem i Artists at risk.

 • Catalunya migdia (cap de setmana), de 14 a 15 h - 16/11/2019
  Escolta àudio

  Catalunya migdia (cap de setmana), de 14 a 15 h - 16/11/2019

  El cap de setmana a Catalunya Ràdio busquem el moment de l'anàlisi i el reportatge amb un informatiu a l'abast de tothom per entendre l'actualitat del món i la del territori. Edita: Neus Bonet

 • Elton John i Prince, caps de cartell de les llibreries
  Escolta àudio

  Elton John i Prince, caps de cartell de les llibreries

  Aquests dos mites del segle XX coincideixen a les llibreries, amb la publicació de les seves memòries, totes dues editades per Reservoir Books. Són els caps de cartell d'un boom literari d'autobiografies de músics, però no són els únics, també s'hi ha colat Gil Scott-Heron. Per Blai Marsé.

 • Laia Serra, advocada de l'acusació popular: "Es tracta d'un atac feixista"
  Escolta àudio

  Laia Serra, advocada de l'acusació popular: "Es tracta d'un atac feixista"

  Dilluns comença el judici contra la banda de l'anomenat projecte del pilla pilla. Els sis membres del grup estan acusats d'assetjar persones homosexuals a Granollers, al Vallès Oriental, el 2013. Sota la falsa aparença de voler perseguir pederastes, aquest grup concertava trobades íntimes a través de les xarxes amb homes gais per després vexar-los. La Fiscalia demana 21 anys de presó per al líder de l'anomenada banda del pilla pilla i el càmera, mentre que l'acusació popular, impulsada per totes les entitats i associacions en defensa dels drets de les persones LGTBI en demana 15.

 • Catalunya migdia (cap de setmana), de 14 a 15 h - 10/11/2019
  Escolta àudio

  Catalunya migdia (cap de setmana), de 14 a 15 h - 10/11/2019

  El cap de setmana a Catalunya Ràdio busquem el moment de l'anàlisi i el reportatge amb un informatiu a l'abast de tothom per entendre l'actualitat del món i la del territori. Edita: Neus Bonet

 • Marxa des de l'estàtua de la Llibertat per la legalització dels "dreamers"
  Escolta àudio

  Marxa des de l'estàtua de la Llibertat per la legalització dels "dreamers"

  El Tribunal Suprem dels Estats Units decideix a partir de la setmana que ve sobre el futur de 800.000 joves immigrants que van arribar al país de petits, amb els seus pares, sense papers. Se'ls coneix com els "dreamers", un centenar dels quals han fet una marxa a peu des de l'estàtua de la Llibertat fins a Washington per demanar a l'alt tribunal que tombi el pla de Donald Trump de fer-los fora dels Estats Units. Es una informació de la nostra corresponsal a Washington, Geni Lozano.

 • Les estacions d'esquí de Ferrocarrils, a punt per començar la temporada
  Escolta àudio

  Les estacions d'esquí de Ferrocarrils, a punt per començar la temporada

  Arriba la temporada d'hivern i les diferents estacions de muntanya de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya ofereixen propostes noves. La Molina, Vallter 2000, Vall de Núria, Espot i Port Ainé treballen per una gestió més sostenible i per convertir-se en un destí de turisme familiar. Totes obriran les portes aquest novembre.

 • El mur de la vergonya
  Escolta àudio

  El mur de la vergonya

  El mur de Berlín, el símbol més conegut de la Guerra Freda i de la divisió d'Alemanya després de la Segona Guerra Mundial, va dividir la capital alemanya des del 13 d'agost del 1961 fins al 9 de novembre del 1989. Trenta anys després de la seva desaparició ens en parla el nostre corresponsal a Berlín, Oriol Serra.

 • Què és la distonia?
  Escolta àudio

  Què és la distonia?

  La distonia és una malaltia neurològica molt difícil de diagnosticar i molt desconeguda. És una malaltia rara que se sol manifestar durant la infantesa. Del que és i del que representa per als afectats en parlem al següent reportatge de M. Alba Gilabert.

 • Catalunya migdia (cap de setmana), de 14 a 15 h - 09/11/2019
  Escolta àudio

  Catalunya migdia (cap de setmana), de 14 a 15 h - 09/11/2019

  El cap de setmana a Catalunya Ràdio busquem el moment de l'anàlisi i el reportatge amb un informatiu a l'abast de tothom per entendre l'actualitat del món i la del territori. Edita: Neus Bonet.

 • Doña Francisquita: per què no?
  Escolta àudio

  Doña Francisquita: per què no?

  La versió que Lluís Pasqual ha fet de la popular sarsuela d'Amadeu Vives "Doña Francisquita" desembarca al Liceu el dia de les eleccions. L'equip de Pasqual espera que l'estrena sigui més tranquil·la que quan es va representar per primera vegada al Teatro de la Zarzuela de Madrid, quan va rebre crits i insults per una Francisquita tan poc tradicional que va indignar els puristes del gènere. Serà la primera sarsuela que s'emetrà en directe per 170 cinemes de tot l'Estat, el dia 12 de novembre.

 • Aixecar murs a Europa és un sector en creixement
  Escolta àudio

  Aixecar murs a Europa és un sector en creixement

  Contràriament al que es podria pensar, 30 anys després de la caiguda del mur de Berlín, la construcció de murs fronterers és un negoci a l'alça a la Unió Europea. La denúncia surt d'un informe internacional coeditat, entre d'altres, pel Centre Delàs d'Estudis per la Pau. L'Albert Manyà ha parlat amb una de les seves investigadores, Ainhoa Ruiz. Aquestes són les seves reflexions en un muntatge musical de Jordi Galvany.

 • Temor a les Illes per la venda d'Air Europa
  Escolta àudio

  Temor a les Illes per la venda d'Air Europa

  La companyia aèria Air Europa -amb seu corporativa a Mallorca- es vendrà per 1.000 milions d'euros al grup IAG, matriu d'Ibèria, British Airways i Vueling entre d'altres companyies. L'operació -que es tancarà l'any que ve- preocupa a tothom a les Illes perquè pot portar a la pèrdua de connectivitat i a l'augment de preus dels bitllets.