TOTS ELS ÀUDIOS

 • Catalunya al dia Girona 18/11/2016
  Escolta àudio

  Catalunya al dia Girona 18/11/2016

  Girona és la demarcació on han tancat menys empreses els últims 10 anys i Lleida la que més, segons un estudi de supervivència empresarial presentat ahir a la cambra de comerç gironina. Reunió, ahir, del Síndic de Greuges amb els veïns del Barri de Sant Narcís de Girona, desesperats per la història inacabable de les obres del TGV. També us parlem de Caldes de Malavella, on les ocupacions de vivendes s'han reduït, i de Vilobí, on en canvi hi ha més robatoris i el consistori busca mesures per frenar aquestes dades. Avui, el dia que comença el Càntut, un festival que culmina la feina ingent, d'anys, i que encara continua, d'un professor de música de Banyoles, Albert Massip, per recuperar les cançons dels nostres avis. En esports, el Girona continua renovant jugadors, avui és el torn de Borja García.

 • Barcelona portar a la fiscalia FCC per un suposat frau
  Escolta àudio

  Barcelona portar a la fiscalia FCC per un suposat frau

  L'Ajuntament de Barcelona porta a la fiscalia el possible frau de l'empresa FCC en el servei d'escombraries de la ciutat. Segons el consistori, l'empresa ha falsejat el volum de brossa recollida per cobrar més diners i també el nombre de personal que hi havia treballant al carrer. Aquest possible frau, destapat pel diari "El País", hauria pujat uns 800.000 euros i s'hauria fet als districtes de Ciutat Vella, l'Eixample i Gràcia entre els anys 2013 i 2015.

 • Catalunya al dia Barcelona 18.11.2016
  Escolta àudio

  Catalunya al dia Barcelona 18.11.2016

  Ens fixem en l'Ajuntament de Barcelona, que ha decidit portar a la fiscalia l'empresa FCC. Segons va destacapar "El Pais", hauria estafat a l'Ajuntament 800.000 euros en el servei de recollida d'escombraries. També ens fixem en el protocol per combatre la contaminació que prepapara l'Àrea Metropolitana de Barcelona.

 • "Els tècnics experimenten a la Selva un nou mètode per lluitar contra el corc del suro"
  Escolta àudio

  "Els tècnics experimenten a la Selva un nou mètode per lluitar contra el corc del suro"

  Una plaga que amenaça les sureres catalanes i els fa perdre valor. Igual com es fa amb els fruiters, es vol atacar aquesta plaga amb la utilització de feromones, la substància química que desprenen les femelles, per atraure els mascles a unes trampes.

 • Menjar-se el derbi Reus Nàstic en un entrepà
  Escolta àudio

  Menjar-se el derbi Reus Nàstic en un entrepà

  El derbi entre el CF Reus Deportiu i el Gimnàstic de Tarragona s'ha agermanat amb els millors entrepans (bar Boada de Tarragona) i el millor pa artesà de Catalunya (forn Sistaré de Reus). El "Catalunya al dia de Tarragona i l'Ebre" ha estat testimoni de l'encaixada entre el Sr. Boada i Xavier Pàmies Sistaré i ha vist nèixer l'entrepà del Derbi.

 • Joan Jonquera comença el Mundial de taekwondo al Canadà
  Escolta àudio

  Joan Jonquera comença el Mundial de taekwondo al Canadà

  En taekwondo, a Burnaby, al Canadà, al Campionat Mundial de la categoria júnior, Joan Jonquera, del gimnàs Joan's de Roses, competeix avui a la categoria de menys de 51 quilos de pes, la dels pesos gall.

 • Els néts de l'evasió jueva pel Pirineu
  Escolta àudio

  Els néts de l'evasió jueva pel Pirineu

  Aquests dies s'està rodant al Pallars un documental que servirà per explicar la gesta de milers de jueus que van fugir de l'holocaust a través dels Pirineus. La Diputació de Lleida, que impulsa el projecte, ha convidat alguns supervivents i familiars de les persones que van viure aquest episodi, a finals de la Segona Guerra Mundial.

 • "Mercat Solidari en favor de La Marató a Girona"
  Escolta àudio

  "Mercat Solidari en favor de La Marató a Girona"

  L'Associació Gironina d'Empresàries inaugura avui el Mercat Solidari per a la Marató de TV3, aquest any dedicada a l'ictus i les lesions medul·lars i cerebrals traumàtiques. Enguany, el Mercat es fa al Casino de Girona, al centre de la ciutat, i durarà dos dies, fins demà a la nit. Al "Catalunya al dia Girona" hem entrevistat la presidenta de l'Associació Gironina d'Empresàries, Maria Rosa Agustí.

 • Igor Yebra: "La dansa, dins el món de les arts, és la ventafocs"
  Escolta àudio

  Igor Yebra: "La dansa, dins el món de les arts, és la ventafocs"

  Diumenge el Teatre de la Llotja de Lleida acull l'espectacle de dansa "Zorba el grec", a càrrec del Ballet Nacional de Sofia. L'obra suposa l'estrena del ballarí de prestigi Igor Yebra en el paper de Zorba. Yebra destaca que ha necessitat temps i maduresa per fer aquest personatge i deixar de banda el ballarí clàssic i eteri. El ballarí de Bilbao diu que a l'estat espanyol hi ha poques ajudes a la dansa, afegeix, però, que tampoc s'ha de viure esperant subvencions i reivindica que hi hagi un replantejament. Tot i això, assegura que dins del món de les arts la dansa està pitjor que la ventafocs.

 • "La pobresa energètica no para de créixer a Girona"
  Escolta àudio

  "La pobresa energètica no para de créixer a Girona"

  Segons dades a què ahir va tenir accés aquesta casa, des de començament d'any, la Creu Roja de Girona ha ajudat unes mil vuit-centes famílies de la demarcació, un nombre que ja supera tots els casos del 2015. L'altra entitat de referència, Càritas, ha concretat que ells també estan pagant els rebuts dels serveis bàsics a 89 famílies més de la demarcació.

 • Catalunya al dia Tarragona i Ebre 17/11/2016
  Escolta àudio

  Catalunya al dia Tarragona i Ebre 17/11/2016

  Les noves investigacions sobre la contractació de persones pròximes al PSC en el cas Inipro, la compareixença pel cas de les pròtesis de Traiber i un esmorzar previ al derbi Reus-Nàstic.

 • Catalunya al dia Lleida 17.11.2016
  Escolta àudio

  Catalunya al dia Lleida 17.11.2016

  Tensió a Almacelles a causa de la investigació judicial per les suposades irregularitats en la contractació de personal a l'Ajuntament. Una cinquantena de treballadors es concentren amb pancartes a les portes de l'ajuntament i acusen la regidora ecosocialista que ha presentat la denúncia de posar en perill els llocs de treball. La regidora diu que rep insults i que han tirat ous a casa seva. I avui al "Catalunya al dia Lleida" hem entrevistat el ballarí Igor Yebra, que aquest diumenge s'estrena al Teatre de la Llotja amb l'espectacle "Zorba el grec" amb el Ballet Nacional de Sofia.

 • "Catalunya al dia Girona 17/11/2016"
  Escolta àudio

  "Catalunya al dia Girona 17/11/2016"

  Ens fixarem en com la pobresa energètica afecta la nostra demarcació. Passarem també per l'Audiència de Girona, on ahir es va jutjar un home acusat d'abusar reiteradament de la seva fillastra, i també 3 homes que van fingir un accident de trànsit per cobrar de l'asseguradora. Amb l'Albert Requena, parlarem de com es lluita contra el corc del suro, una plaga amenaçadora i que fa perdre valor a les sureres catalanes.

 • Colau prorroga la negociació dels pressupostos i critica l'actitud d'ERC
  Escolta àudio

  Colau prorroga la negociació dels pressupostos i critica l'actitud d'ERC

  L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, activa el mecanisme per aprovar els pressupostos del 2017 i fa una nova apel·lació al diàleg. Després que dimarts tota l'oposició va votar en contra dels comptes, Colau ha aprofitat les seves prerrogatives com a alcaldessa per firmar un decret que permet la tramitació pressupostària. A partir d'ara, els pressupostos passaran per tots els tràmits habituals, com ara l'exposició pública i el termini d'al·legacions, amb l'objectiu d'anar al plenari del 23 de desembre. Colau ho ha aprofitat per tornar a oferir a l'oposició la possibilitat de pactar-los, tot i que ha volgut deixar clar que si no hi ha acord s'aprovaran a través d'una qüestió de confiança.

 • Catalunya al dia Barcelona 17.11.2016
  Escolta àudio

  Catalunya al dia Barcelona 17.11.2016

  Ens fixem en els problemes de l'alcaldessa Ada Colau per tirar endavant els pressupostos. Dóna un nou termini, fins al 23 de desembre, als partits de l'oposició per negociar els comptes, però adverteix que si no hi ha acord els tirarà endavant vinculant-los a una qüestió de confiança. A més, acusa ERC d'actuar per tacticisme polític i no per interès de la ciutat. També ens fixem en el futur de la planta de Delphi, a Sant Cugat, que passa a mans de 4 empreses tecnològiques catalanes que garanteixen el manteniment del 40% de la plantilla.

Anar al contingut