TOTS ELS ÀUDIOS

 • Visita al Museu de la Tècnica de Figueres
  Escolta àudio

  Visita al Museu de la Tècnica de Figueres

  Una màquina d'escriure encarregada per Mussolini o una altra que inclou la tecla amb les SS dels nazis alemanys són dues de les peces que es mostren al Museu de la Tècnica de Figueres. En total, conté uns 3.000 objectes, entre els quals hi ha màquines d'escriure, màquines de cosir o rellotges de pèndol. La popularitat dels museus Dalí i del Joguet fan que en molts casos passi desapercebut.

 • Caminada per aturar el pla urbanístic de la Budellera
  Escolta àudio

  Caminada per aturar el pla urbanístic de la Budellera

  Unes 300 persones han fet aquest diumenge una caminada reivindicativa per demanar la retirada del pla parcial urbanístic de la Budellera, que preveu construir a la zona uns 4.000 habitatges. Els veïns de Llevant reclamen l'anul·lació del projecte i que l'Ajuntament s'assegui a parlar amb ells per abordar les necessitats que té la zona.

 • Valls s'omple de carruatges i cavalleria
  Escolta àudio

  Valls s'omple de carruatges i cavalleria

  Valls va veure ahir la ciutat plena de carruatges i cavalleria. Més de 300 persones van participar en la festa tradicional dels Tres Tombs que fa 38 anys que se celebra de manera consecutiva a la capital de l'Alt Camp, on va ser declarada festa d'interès nacional el 2011. Entre tots els elements, van destacar el carro més gran de Catalunya, un carro de traginers i una col·lecció de bocois.

 • La neu d'aquest cap de setmana al Pirineu de Lleida garanteix la temporada fins a Setmana Santa
  Escolta àudio

  La neu d'aquest cap de setmana al Pirineu de Lleida garanteix la temporada fins a Setmana Santa

  El sector de l'esquí treu ferro als inconvenients que els ha provocat el temporal aquest cap de setmana perquè els gruixos acumulats asseguren la neu fins Setmana Santa. Ahir, diumenge, la nevada i el vent van obligar a tancar completament les estacions de Boí Taüll, a l'Alta Ribagorça, i Tavascan, al Pallars Sobirà. La resta van obrir parcialment.

 • Castelló d'Empúries surt al carrer en defensa del seu capellà
  Escolta àudio

  Castelló d'Empúries surt al carrer en defensa del seu capellà

  Els veïns de Castelló d'Empúries s'han mobilitzat en contra de la decisió del Bisbat de Girona de rellevar el mossèn del poble, que justifiquen per motius mèdics. Ahir 200 persones es van concentrar davant la basílica de Santa Maria amb una pancarta de suport al capellà, de qui destaquen l'opinió crítica amb la jerarquia de l'església. Aquest vespre l'Ajuntament de Castelló portarà el tema al ple per debatre'l.

 • Els taxistes volen col·lapsar les rondes
  Escolta àudio

  Els taxistes volen col·lapsar les rondes

  Fan una nova protesta contra l'intrusisme al sector. Una marxa lenta que sortirà de l'aeroport del Prat a les 11 del matí. Élite Taxi, una de les organitzacions que convoca la marxa, n'ha informat a través de Twitter. Diuen que estan farts de les promeses de l'Ajuntament que "mai arriben".

 • Tarragona recorda el final de la Guerra Civil
  Escolta àudio

  Tarragona recorda el final de la Guerra Civil

  Tarragona commemora, com cada any, el final de la Guerra Civil a la ciutat. Avui fa 78 anys que les tropes franquistes van entrar a la ciutat i es va iniciar un llarg període de repressió franquista. Perquè no caigui en l'oblit, l'ajuntament i diverses entitats de la ciutat han organitzat una vintena d'actes que conviden a recordar, conèixer i reflexionar sobre la guerra i la repressió franquista.

 • Nous sensors microscòpics per detectar cocaïna dissenyats per investigadors de la URV
  Escolta àudio

  Nous sensors microscòpics per detectar cocaïna dissenyats per investigadors de la URV

  Investigadors de les universitats Rovira i Virgili i Politècnica de València presenten un nou nanosensor que detecta de manera senzilla i fiable la presència de cocaïna. La nova eina permetrà revolucionar el sistema de detecció de productes químics i biològics.

 • La boira de Lleida ha omplert els restaurants de la Costa Daurada
  Escolta àudio

  La boira de Lleida ha omplert els restaurants de la Costa Daurada

  La boira de Lleida ha fet créixer l'ocupació dels restaurants de Tarragona, Salou i Cambrils. Un final d'any molt fred i amb ben poques hores de sol a Lleida ha provocat que moltes persones hagin vingut a passar un dia de sol a la Costa Daurada. Els restauradors expliquen a Catalunya Ràdio que aquesta clientela ha representat gairebé la meitat del negoci.

 • Catalunya al dia Girona 13.01.2017
  Escolta àudio

  Catalunya al dia Girona 13.01.2017

  La Costa Brava vol tenir el reconeixement de reserva de la biosfera per part de la Unesco el 2020. La Universitat de Girona farà un estudi que valori les possibilitats de la candidatura amb l'objectiu que, si tot surt com s'espera, es pugui obtenir aquesta certificació internacional.

 • Francesc Cayuela continuarà sent el president del GEiEG
  Escolta àudio

  Francesc Cayuela continuarà sent el president del GEiEG

  En el procés electoral del Grup Excursionista i Esportiu Gironí només s'ha presentat la candidatura de Francesc Cayuela, que continuarà sis anys més.

 • Catalunya al Dia - Tarragona i l'Ebre 13.01.2017
  Escolta àudio

  Catalunya al Dia - Tarragona i l'Ebre 13.01.2017

  Un informe municipal conclou que la regidora hauria de deixar el càrrec per la sentència que la condemna a 3 mesos de presó pel Cas Bershka. Estrada diu que la setmana vinent decidirà si presenta o no recurs a la sentència. Segons Estrada, abans de presentar un recurs cal valorar si és viable que la justícia rectifiqui el que consideren una sentència política. La regidora deixa clar que fins que no sigui per ordre d'un jutge ella no deixarà l'acta de regidora.

 • Catalunya al dia Lleida 13.01.2017
  Escolta àudio

  Catalunya al dia Lleida 13.01.2017

  Pendents al "Catalunya migdia" de la resolució del jutge de la Seu d'Urgell encarregat del cas Nadia. Aquest matí ha tornat a prendre declaració als pares de la nena i ha de decidir si els imputa algun nou delicte o si aplica noves mesures cautelars.

 • Aterra a Alguaire el primer vol de la companyia israeliana Arkia amb una seixantena d'esquiadors.
  Escolta àudio

  Aterra a Alguaire el primer vol de la companyia israeliana Arkia amb una seixantena d'esquiadors.

  Aterra a l'Aeroport d'Alguaire el primer vol de la companyia israeliana Arkia amb una seixantena d'esquiadors amb destinació a Andorra. Des de la companyia es plantegen reprendre també els vols d'estiu.

 • La Costa Brava, reserva de la biosfera el 2020
  Escolta àudio

  La Costa Brava, reserva de la biosfera el 2020

  La Costa Brava vol tenir el reconeixement de reserva de la biosfera per part de la Unesco. La Universitat de Girona farà un estudi que valori les possibilitats de la candidatura i fixi els passos que cal seguir, amb l'objectiu, que, si tot surt com s'espera, es pugui obtenir aquesta certificació internacional el 2020. Tot i això, reconeixen que seran tràmits llargs. És un projecte que impulsa el Patronat de Turisme i que ha encarregat a la Universitat. L'estudi començarà els pròxims dies i es farà, conjuntament, des del Campus Patrimoni i des del Campus Turisme de la UdG, a més de la Fundació Mar.

Anar al contingut