TOTS ELS ÀUDIOS

 • Què ha passat avui al pla de Lleida, l'Alt Pirineu i Aran?
  Escolta àudio

  Què ha passat avui al pla de Lleida, l'Alt Pirineu i Aran?

  Avui hem destacat que la Generalitat ha ampliat les mesures restrictives a les terrasses de tot el Segrià i la Noguera. A partir d'ara, les terrasses han de limitar l'aforament al 50%. Al centre històric de Lleida, han continuat avui els cribratges que Salut fa a diferents barris de la ciutat. Hi ha anat poca gent. I hem recollit també que l'alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, juntament amb una trentena d'alcaldes de l'Estat, reclamen al govern espanyol un reial decret exprés que garanteixi un repartiment just dels 5.000 milions d'euros que s'han de destinar a pal·liar els efectes de la crisi sanitària.

 • Acord de govern a Girona
  Escolta àudio

  Acord de govern a Girona

  Junts per Catalunya i Esquerra Republicana governaran plegats a la ciutat de Girona. Aquest migdia s'ha fet públic l'acord pel qual els quatre regidors republicans s'uneixen al grup liderat per Marta Madrenas, que fins ara governava en solitari al consistori.

 • Salut fa proves al Centre Històric de Lleida amb poca afluència de veïns
  Escolta àudio

  Salut fa proves al Centre Històric de Lleida amb poca afluència de veïns

  Aquest dimarts han continuat els cribratges a Lleida. S'han fet proves al Centre Històric, un dels barris on Salut ha detectat més contagis aquest estiu. Fins a les 12 del migdia, només una trentena de persones hi havien acudit. Aquest dimecres els testos es faran als veïns de Pardinyes i el Secà de Sant Pere, i la setmana vinent, els cribratges s'estenen a Tàrrega i Mollerussa.

 • Què ha passat avui a les comarques de Girona?
  Escolta àudio

  Què ha passat avui a les comarques de Girona?

  Després de mesos tancat, el teatre de Bescanó, al Gironès, reobrirà amb la programació de deu espectacles per acabar l'any, quatre dels quals s'havien suspès a causa de la pandèmia de la Covid-19. Una programació que manté el compromís amb el feminisme, els conflictes bèl·lics o els refugiats. També us hem explicat que el 2021 serà un any per recordar els 40 anys de la mort de Josep Pla. La Càtedra Josep Pla de la Universitat de Girona ha presentat un projecte per reforçar i enriquir la seva memòria. Es publicaran tots els seus articles en un portal. Sobre el sector turístic us hem destacat que un de cada cinc hotels de les comarques de Girona està en risc de tancament definitiu, segons el president del gremi d'hostaleria a les comarques gironines, Antoni Escudero, que es queixa que no s'hagi previst un pla de rescat per al sector.

 • Una nova estrena a Fontajau
  Escolta àudio

  Una nova estrena a Fontajau

  L'Uni Girona i el Club Bàsquet Girona ja poden disposar de la pista principal del Pavelló Municipal Girona-Fontajau, amb el nou parquet provisional que hi ha instal·lat l'Ajuntament de Girona.

 • Reobre el teatre de Bescanó
  Escolta àudio

  Reobre el teatre de Bescanó

  Després de set mesos tancat, el teatre de Bescanó, al Gironès, reobrirà el dia 4 d'octubre amb la programació de deu espectacles fins acabar l'any. Quatre s'havien suspès a causa del confinament per la Covid-19. La programació del teatre de Bescanó manté el compromís amb el feminisme, els conflictes bèl·lics o els refugiats.

 • Què ha passat al Camp de Tarragona i l'Ebre?
  Escolta àudio

  Què ha passat al Camp de Tarragona i l'Ebre?

  Les fortes pluges han malmès gairebé tota la collita d'avellana en moltes zones del Tarragonès. També actualitzem l'evolució dels efectes de la Covid-19 i fem balanç del festival Eufònic de les Terres de l'Ebre.

 • Què ha passat avui al pla de Lleida, l'Alt Pirineu i Aran?
  Escolta àudio

  Què ha passat avui al pla de Lleida, l'Alt Pirineu i Aran?

  Avui destaquem que ja han començat les obres per construir l'hospital satèl·lit que s'aixecarà en qüestió de setmanes al costat de l'Arnau de Vilanova de Lleida. També hem explicat que, a Torres de Segre, al Segrià, tanca el pavelló que durant l'estiu ha acollit mig centenar de persones positives de Covid. Sobre el polèmic mural de Torrefarrera, l'artista Cristina Dejuan el podrà pintar en set parets diferents del poble, una de les quals municipal.

 • La collita de l'avellana irrecuperable
  Escolta àudio

  La collita de l'avellana irrecuperable

  Les fortes pluges dels últims dies han malmès gairebé tota la collita d'avellana en moltes zones del Tarragonès. També han quedat tocades les vinyes, l'aigua ha portat fongs i a moltes finques no es pot entrar a veremar.

 • Cristina Dejuan: "Hi ha por de parlar de la sexualitat i de pintar-la a la via pública"
  Escolta àudio

  Cristina Dejuan: "Hi ha por de parlar de la sexualitat i de pintar-la a la via pública"

  L'artista Cristina Dejuan podrà tornar a pintar a Torrefarrera, al Segrià, el mural que mostra desenes de dones nues fent-se petons i carícies i que els veïns van rebutjar perquè consideren que hi ha imatges massa explícites per a la canalla. Sobre la taula hi ha com a mínim 7 parets diferents del poble, una d'elles municipal.

 • Tanca el pavelló de Torres de Segre, que ha acollit mig centenar de persones amb Covid
  Escolta àudio

  Tanca el pavelló de Torres de Segre, que ha acollit mig centenar de persones amb Covid

  Avui tanca el pavelló de Torres de Segre, al Segrià, que durant l'estiu ha acollit mig centenar de persones positives de Covid sense símptomes o en estat lleu. La majoria estaven vinculades a la campanya de la fruita. L'espai l'ha gestionat el Consell Comarcal del Segrià, i Open Arms s'ha encarregat de l'acollida i l'acompanyament d'aquestes persones.

 • Molta gent al Delta i poc respecte a les normes
  Escolta àudio

  Molta gent al Delta i poc respecte a les normes

  Preocupació a Sant Carles de la Ràpita per l'allau de turistes d'aquest estiu a la platja del Trabucador, un espai protegit on sovint no s'han respectat les normes del Parc Natural del Delta.

 • El poble de Tredòs celebra la primera lliga del tradicional joc de les quilhes
  Escolta àudio

  El poble de Tredòs celebra la primera lliga del tradicional joc de les quilhes

  Aquest estiu, a la Vall d'Aran s'ha disputat la primera Lliga de Quilhes de Tredòs. Es tracta d'un esport similar a les bitlles catalanes amb molta tradició a aquest poble, que pertany al municipi de Naut Aran, que es disputava antigament per a les festes majors i que aquest mes d'agost ha sigut una de les sensacions entre els seus veïns.

 • Senterada promou els jardins comestibles: els socis poden collir a canvi de replantar
  Escolta àudio

  Senterada promou els jardins comestibles: els socis poden collir a canvi de replantar

  Anar cap a un nou model de vida, més sostenible i autosuficient, és l'objectiu amb què treballa l'associació Senterada Municipi Viu i Sostenible, al Pallars Jussà. Per fer-ho, promouen jardins comestibles en diferents punts del poble i la idea és que tots els socis puguin collir plantes i hortalisses del jardí a canvi de plantar-ne una altra al seu lloc.

 • Visa pour l'Image en context de pandèmia
  Escolta àudio

  Visa pour l'Image en context de pandèmia

  El festival de fotoperiodisme Visa pour l'Image de Perpinyà resisteix els efectes de la crisi sanitària i obre avui una edició adaptada a les restriccions i mesures de seguretat. Les imatges sobre la pandèmia i la crisi ecològica protagonitzen una programació que combina una vintena d'exposicions presencials amb el contingut virtual.

Anar al contingut