Catalunya al dia Tarragona

 • El santuari paleolític de l'Espluga amaga més de 300 gravats i seria un dels més antics d'Europa
  Escolta àudio

  El santuari paleolític de l'Espluga amaga més de 300 gravats i seria un dels més antics d'Europa

  Identificats més de 300 gravats al santuari paleolític que es va trobar ara fa un any a la cova de Font Major a l'Espluga de Francolí. En un principi, els arqueòlegs van identificar un centenar de gravats, però un any després, la xifra s'ha triplicat i es creu que podria ser un dels santuaris més antics d'Europa.

 • Què ha passat al Camp de Tarragona i l'Ebre?
  Escolta àudio

  Què ha passat al Camp de Tarragona i l'Ebre?

  Escolta l'actualitat del Camp de Tarragona i l'Ebre. La Generalitat ha adjudicats els treballs per retirar el monument franquista de Tortosa. Es manté la davallada de positius per Covid-19 en un dia en què s'han notificat cinc defuncions i no hi ha hagut cap alta als hospitals. L'home que va confessar haver asfixiat la seva mare a Tortosa, l'any 2019, ha acceptat una pena de 10 anys de presó. També expliquem que l'anàlisi d'ADN ha confirmat que les restes que es van recuperar d'una fossa dels Reguers, a Tortosa, són del maqui 'El Rubio'.

 • Què ha passat al Camp de Tarragona i l'Ebre?
  Escolta àudio

  Què ha passat al Camp de Tarragona i l'Ebre?

  Escolta l'actualitat del Camp de Tarragona i l'Ebre. Avui centrem l'atenció en els moments més destacats del debat, de TV3 i Catalunya Informació, dels candidats del Camp de Tarragona i l'Ebre a les eleccions del 14F. El dèficit en infraestructures, el futur del Delta, Hard Rock i la crisi econòmica, són alguns dels temes que es van tractar. També expliquem que els municipis estan preparant tota la logística per a la jornada electoral, que la vacunació torna a agafar ritme i s'estanquen en un centenar els positius diaris per Covid19 a la demarcació.

 • Test d'antígens a Tarragona als treballadors que faran possible l'operatiu de la jornada electoral
  Escolta àudio

  Test d'antígens a Tarragona als treballadors que faran possible l'operatiu de la jornada electoral

  L'Ajuntament de Tarragona quadruplica el nombre de persones mobilitzades per gestionar la jornada electoral d'aquest diumenge. Un total d'unes 200 persones. Avui, tots ells, a més d'interventors i apoderats de les meses, es podien fer un test d'antígens en una carpa instal·lada a la plaça de la Font de Tarragona.

 • Què ha passat al Camp de Tarragona i l'Ebre?
  Escolta àudio

  Què ha passat al Camp de Tarragona i l'Ebre?

  Escolta l'actualitat del Camp de Tarragona i l'Ebre. Creix la pressió al territori per dir no a la instal·lació de més parcs eòlics. Els alcaldes de la Conca de Barberà signen un acord per rebutjar nous projectes i a la Terra Alta, les plataformes contràries a la instal·lacions de noves centrals eòliques trenquen el front comú amb els alcaldes. Salut ja està administrant les primeres vacunes d'AstraZeneca a les nostres comarques. La dona de Reus que fa prop de 3 anys va matar una amiga que li reclamava un deute accepta 12 anys i mig de presó. També destaquem que el Teatre Tarragona torna a programar els espectacles suspesos per la pandèmia.

 • Què ha passat al Camp de Tarragona i l'Ebre?
  Escolta àudio

  Què ha passat al Camp de Tarragona i l'Ebre?

  Escolta l'actualitat del Camp de Tarragona i l'Ebre. La Unió de Pagesos alerta del perill d'incendis als boscos afectats pels arbres caiguts a causa del temporal de neu Filomena. Forta baixada de pacients Covid ingressats als hospitals de Tarragona i l'Ebre, en un dia que s'han notificat setze noves defuncions. L'home denunciat per amenaçar els independentistes amb un rifle a través d'un vídeo penjat a les xarxes socials diu que tot és una paròdia. En l'àmbit polític destaquem que la portaveu de Ciutadans a l'Ajuntament de Tarragona, Sonia Orts, i el regidor José Luis Calderón han abandonat la formació taronja, com va fer el líder del partit, Rubén Viñuales, fa unes setmanes. A més, expliquem que les Terres de l'Ebre activarà a l'abril un banc de terres per incentivar els joves a treballar al camp i frenar l'envelliment del sector.

 • L'eòlica fa baixar la potència a les nuclears
  Escolta àudio

  L'eòlica fa baixar la potència a les nuclears

  La gran producció elèctrica de les centrals eòliques ha fet reduir la potència de les nuclears d'Ascó i Vandellòs. El regulador ha fet baixar un 25% la generació nuclear per compensar els excedents

 • Perill d'incendis derivat del temporal de neu Filomena
  Escolta àudio

  Perill d'incendis derivat del temporal de neu Filomena

  La Unió de Pagesos alerta del perill d'incendis als boscos afectats pels arbres caiguts a causa del temporal de neu Filomena. Demanen a les administracions que activin un pla d'emergència per netejar les zones afectades abans de l'estiu.

 • Què ha passat al Camp de Tarragona i l'Ebre?
  Escolta àudio

  Què ha passat al Camp de Tarragona i l'Ebre?

  Escolta l'actualitat del Camp de Tarragona i l'Ebre. La Fiscalia demana penes que sumen més de 27 anys de presó per als 5 detinguts durant els aldarulls postsentència del procés. En els diferents dies de les protestes hi va haver una vintena de detinguts. Aquesta és la primera de les causes que arribarà a judici. Continua baixant de forma ràpida la xifra de positius de Covid-19 al Camp de Tarragona i sobretot a l'Ebre, on avui només s'han notificat 14 casos nous. També destaquem que el ple de l'Ajuntament de Tarragona ha desbloquejat el pressupost municipal rebutjant les al·legacions als comptes presentades pels representants dels treballadors del consistori. A més, expliquem que els arqueòlegs han descobert que l'aqüeducte romà del Gaià no és un de sol com es creia, sinó que en són dos.

 • Què ha passat al Camp de Tarragona i l'Ebre?
  Escolta àudio

  Què ha passat al Camp de Tarragona i l'Ebre?

  Escolta l'actualitat del Camp de Tarragona i l'Ebre. El govern concreta el projecte per construir el tren tramvia del Camp de Tarragona que unirà Cambrils, Salou, Tarragona i Reus. Fort descens del risc de rebrot a l'Ebre i de malalts de Covid-19 ingressats als hospitals del Camp de Tarragona. Avui s'han notificat 9 morts. També expliquem que Tarragona ha presentat una programació alternativa per celebrar el Carnaval. S'han planificat activitats a les escoles i a les botigues de la ciutat. També repassem l'inici de la temporada als teatres Fortuny i Bartrina de Reus.

 • Carnaval confinat a Tarragona
  Escolta àudio

  Carnaval confinat a Tarragona

  El Carnaval de Tarragona surt dels carrers per entrar a les escoles i botigues de la ciutat. Després d'haver de suspendre els principals actes arran de la pandèmia, s'ha proposat un concurs d'aparadors als comerços de la ciutat i facilitar que les escoles coneguin una mica millor aquest carnaval, que enguany celebra el quarantè aniversari.

 • Què ha passat al Camp de Tarragona i l'Ebre?
  Escolta àudio

  Què ha passat al Camp de Tarragona i l'Ebre?

  Escolta l'actualitat del Camp de Tarragona i l'Ebre. L'Espluga de Francolí no vol la inversió de 180 milions d'euros d'Endesa per construir una planta de generació d'hidrogen verd al municipi. Agricultura intensificarà les inspeccions perquè es compleixin els contractes i els compradors de cítrics no ofereixin preus a la baixa als pagesos. Es comença a notar una reducció de la pressió hospitalària, sobretot al Camp de Tarragona. Avui, Dia Mundial contra el Càncer, Salut ha presentat un informe que preveu que enguany es diagnosticaran 4.800 casos de càncer nous a Tarragona i l'Ebre. En l'àmbit cultural, fem referència al museu d'objectes particulars que s'ha inaugurat a l'Espluga de Francolí. Només té una única peça exposada, una forquilla.

 • El Museu Particular de l'Espluga de Francolí, un nou projecte museístic que convida a reflexionar
  Escolta àudio

  El Museu Particular de l'Espluga de Francolí, un nou projecte museístic que convida a reflexionar

  L'Espluga de Francolí, a la Conca de Barberà, ha inaugurat un museu d'objectes particular amb una única peça exposada, una forquilla. La seu física ocupa una simple vitrina d'un metre quadrat però la ideal dels creadors és que els objectes quotidians que s'hi exposin generin debats a les xarxes socials.

 • Què ha passat al Camp de Tarragona i l'Ebre?
  Escolta àudio

  Què ha passat al Camp de Tarragona i l'Ebre?

  Escolta l'actualitat del Camp de Tarragona i l'Ebre. Les centrals nuclears catalanes es preparen per guardar els residus radioactius quan comenci el desmantellament de les plantes. Jornada negra amb 19 defuncions vinculades al coronavirus a la demarcació de Tarragona. Avui també expliquem la història d'una parella de Deltebre, malalts de Covid, que s'han casat a l'Hospital de Tortosa abans de ser intubats i ingressats a l'UCI. A més, destaquem que Endesa ha atès les peticions dels pobles del Priorat empipats amb l'allau d'incidents que va deixar molts veïns sense llum durant el temporal de neu Filomena.

 • Les nuclears es preparen per guardar tot l'urani gastat en magatzems temporals
  Escolta àudio

  Les nuclears es preparen per guardar tot l'urani gastat en magatzems temporals

  Les centrals nuclears catalanes es preparen per emmagatzemar l'urani gastat en contenidors a l'exterior de les plantes. El retard en la construcció del magatzem estatal centralitzat fa que Ascó, per exemple, hagi de quadruplicar el seu magatzem temporal.

Anar al contingut