Catalunya al dia Tarragona

 • Catalunya al dia Tarragona i l'Ebre. 18/11/2016
  Escolta àudio

  Catalunya al dia Tarragona i l'Ebre. 18/11/2016

  Tota la informació de les comarques de Tarragona i l'Ebre. El Nàstic i el Reus es van enfrontar per primera vegada ara fa uns 100 anys i nosaltres hem anat enrere amb el futbol. Hem fet repàs històric i ens hem situat a l'any 1920. Al dia que Reus i Nàstic van jugar la final del Campionat Provincial. Anem al partit amb dos personatges destacats de la nostra història. Vivim el Reus-Nàstic del 1920 amb els arquitectes Antoni Gaudí, de Reus, i Josep Maria Jujol, de Tarragona. Els interpreten els actors Jordi Salvadó i Jordi Gómez.

 • Menjar-se el derbi Reus Nàstic en un entrepà
  Escolta àudio

  Menjar-se el derbi Reus Nàstic en un entrepà

  El derbi entre el CF Reus Deportiu i el Gimnàstic de Tarragona s'ha agermanat amb els millors entrepans (bar Boada de Tarragona) i el millor pa artesà de Catalunya (forn Sistaré de Reus). El "Catalunya al dia de Tarragona i l'Ebre" ha estat testimoni de l'encaixada entre el Sr. Boada i Xavier Pàmies Sistaré i ha vist nèixer l'entrepà del Derbi.

 • Catalunya al dia Tarragona i Ebre 17/11/2016
  Escolta àudio

  Catalunya al dia Tarragona i Ebre 17/11/2016

  Les noves investigacions sobre la contractació de persones pròximes al PSC en el cas Inipro, la compareixença pel cas de les pròtesis de Traiber i un esmorzar previ al derbi Reus-Nàstic.

 • Especial Reus-Nàstic: La rivalitat, del camp a les ciutats
  Escolta àudio

  Especial Reus-Nàstic: La rivalitat, del camp a les ciutats

  Quan falten quatre dies per al derbi Reus-Nàstic descobrim d'on ve la rivalitat entre les dues ciutats. Entrevistem l'historiador de Reus Joan Navais i l'economista de Tarragona Jordi Sardà.

 • Catalunya al dia Tarragona i Ebre. 16/11/2016
  Escolta àudio

  Catalunya al dia Tarragona i Ebre. 16/11/2016

  Tota la informació de les comarques de Tarragona i l'Ebre. El govern acusa Gas Natural Fenosa d'incomplir el protocol de notificar a l'administració pública el tall del subministrament elèctric a un client. També hi ha retrets de la plataforma Trens Dignes. Denuncia que els nous horaris de les línies R15 i R16 acumulen diàriament gairebé sis hores de retards camuflats. I avui, a l'especial derbi Reus-Nàstic, analitzem la rivalitat històrica entre les dues ciutats. En parlem amb dos "especialistes" i també mirem els clubs...

 • Falset restringirà el subministrament d'aigua per la sequera
  Escolta àudio

  Falset restringirà el subministrament d'aigua per la sequera

  L'Ajuntament de Falset, al Priorat, anuncia restriccions d'aigua per la sequera. Els quatre pous que subministren aigua al poble estan pràcticament esgotats i ara es busquen solucions d'emergència mentre no plogui.

 • Catalunya al dia Tarragona i l'Ebre. 15/11/2016
  Escolta àudio

  Catalunya al dia Tarragona i l'Ebre. 15/11/2016

  Tota la informació del Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre, que avui passa per les causes de la mort d'una dona de 81 anys ahir a Reus. La pobresa energètica podria estar al darrere de la mort, en un incendi provocat per les espelmes que feia servir per veure-s'hi. Ahir va ser un dia negre a les carreteres, amb diversos accidents, un de mortal. I a Falset, es plantegen fer restriccions d'aigua per la sequera d'aquí quinze dies.

 • Any Eduard Toda: recuperar un il·lustre oblidat
  Escolta àudio

  Any Eduard Toda: recuperar un il·lustre oblidat

  Eduard Toda i Güell va néixer a Reus el 1855 i va ser company d'estudis primaris i secundaris d'Antoni Gaudí. Va ser egiptòleg pioner, divulgador de la cultura xinesa, bibliògraf, cònsol, escriptor, historiador i gestor, i defensor del patrimoni cultural, històric i artístic. Va restaurar el monestir de Poblet. La ciutat de Reus ha commemorat els 75 anys de la seva mort amb tot un any d'activitats. L'escriptor Toni Orensanz comenta la figura de Toda.

 • Catalunya al dia Tarragona i l'Ebre. 14/11/2016
  Escolta àudio

  Catalunya al dia Tarragona i l'Ebre. 14/11/2016

  Commemoració de l'Any Toda per divulgar la figura d'un il·lustre poc conegut i molt prolífic. I just avui fa 78 anys que va començar l'últim combat de la batalla de l'Ebre. Va ser a la serra de la Fatarella, on ahir es va fer una recreació de l'última avançada dels nacionals que va acabar amb la retirada dels republicans.

 • Història de la lluita per l'aturada dels Euromed a l'Aldea
  Escolta àudio

  Història de la lluita per l'aturada dels Euromed a l'Aldea

  L'arribada dels trens Euromed a l'Ebre és una vella reivindicació. Inicada pels empresaris de la zona fa 14 anys, l'ha acabat assumint el col·lectiu d'usuaris ferroviaris, desesperats pels continus retards i els eterns viatges del servei de trens regionals.

 • L'Euromed arriba a l'Ebre el mateix dia que es cronifiquen els retards a l'R15
  Escolta àudio

  L'Euromed arriba a l'Ebre el mateix dia que es cronifiquen els retards a l'R15

  Després de l'R16, ara la línia R15 incoporarà als horaris els retards actuals. La Generalitat ha acceptat la modificació després del compromís d'Adif per invertir en millores a la línia entre Reus i Riba-roja. El temps de trajecte s'incrementarà de mitjana uns 8 minuts. Trens Dignes ha organitzat una festa aquest dissabte per celebrar la primera parada de l'Euromed a les Terres de l'Ebre en vint anys. L'arribada dels Euromed a l'Ebre és una vella reivindicació, iniciada pels empresaris de la zona fa 14 anys.

 • Catalunya al dia Tarragona i Ebre 11/11/2016
  Escolta àudio

  Catalunya al dia Tarragona i Ebre 11/11/2016

  L'alcalde de Tarragona està satisfet amb el nou compromís de l'Estat amb els Jocs Mediterranis. Josep Fèlix Ballesteros n'ha parlat amb el ministre d'Educació, Cultura i Esport, i conclou que ara sí que hi ha compromís de l'Estat per fer l'aportació econòmica promesa. Li han assegurat que la inclouran als pressupostos de l'any que ve, però no han concretat la xifra. En el que hi ha alguna concreció és en la xarxa ferroviària. S'apliquen nous horaris a l'R15, entre Reus i Riba-roja. L'horari s'incrementa 8 minuts, de manera que es fan oficials les limitacions de velocitat, justament el que no volien les plataformes d'usuaris. Una mesura que entrarà en funcionament demà, el mateix dia que l'Euromed s'aturarà a l'Ebre.

 • Creix la donació de sang a Tarragona
  Escolta àudio

  Creix la donació de sang a Tarragona

  El Banc de Sang i Teixits de Tarragona vol recuperar els nivells òptims de reserves abans d'afrontar la campanya de Nadal que, com a l'estiu, es redueixen dràsticament.

 • El conductor de l'autocar de Freginals volia declarar: ho explica el seu advocat
  Escolta àudio

  El conductor de l'autocar de Freginals volia declarar: ho explica el seu advocat

  Entrevista a Sergi Atienza, advocat del conductor de l'autobús de l'accident de Freginals, que assegura que l'home volia declarar, però la jutgessa del cas no ho ha considerat necessari. El conductor, que ha estat a punt de morir en dues ocasions, té greus seqüeles físiques i psicològiques. Les altres parts ja han avançat que recorreran contra la decisió.

 • Catalunya al dia Tarragona i Ebre 10/11/2016
  Escolta àudio

  Catalunya al dia Tarragona i Ebre 10/11/2016

  Hem explicat que el jutjat d'instrucció número 3 d'Amposta ha arxivat les investigacions per l'accident d'autobús a Freginals, al Montsià, en què van morir 13 joves estudiants d'Erasmus. I també que Ensenyament haurà d'indemnitzar la família d'un alumne del Vendrell que va ser víctima d'assetjament escolar durant 5 anys. D'altra banda, avui declaren a l'Audiència de Tarragona els policies locals encausats en el cas Bershka, suposadament per haver agredit un grup d'activistes feministes en una mobilització l'any 2009.

Anar al contingut