Catalunya al dia Tarragona

 • Què ha passat al Camp de Tarragona i l'Ebre?
  Escolta àudio

  Què ha passat al Camp de Tarragona i l'Ebre?

  Escolta l'actualitat del Camp de Tarragona i l'Ebre. Els alcaldes de les Terres de l'Ebre demanen que es permetin els moviments entre les quatres comarques ebrenques. La pandèmia segueix controlada a Tarragona i l'Ebre, però avui s'han notificat vuit defuncions més. També expliquem que el Vendrell renunciarà al segell de qualitat de les banderes blaves, i que Tarragona ha posat fil a l'agulla per recuperar Ca l'Agapito, un dels edificis més emblemàtics de la Part Alta de la ciutat.

 • El Vendrell renuncia a les banderes blaves
  Escolta àudio

  El Vendrell renuncia a les banderes blaves

  El Vendrell renuncia aquest any a les banderes blaves de les platges. El consistori, com ja han fet altres ajuntaments de la Costa Brava, s'afegeix al grup de municipis crítics que troben excessius els criteris exigits per la fundació que atorga les distincions i creu que hi ha altres sistemes per demostrar la qualitat del litoral.

 • Què ha passat al Camp de Tarragona i l'Ebre?
  Escolta àudio

  Què ha passat al Camp de Tarragona i l'Ebre?

  La Fiscalia demana 15 anys de presó a tres nois acusats d'una violació en grup a Cambrils, l'any 2019. El jutjat de Tortosa ha rectificat i també jutjaran l'exdirector de la secció de crèdit pel cas de la cooperativa de l'Aldea. Els hospitals de la regió sanitària del Camp de Tarragona han començat a recuperar part de l'activitat quirúrgica que van haver d'ajornar per atendre l'emergència de la tercera onada. També expliquem que una trentena de farmàcies de la demarcació han posat en marxa un programa pilot per advertir dels perills de consumir alcohol entre les persones que s'han de medicar. A més, destaquem que l'Ajuntament de Porrera, al Priorat, ha comprat Lo Teatret i el Cafè Antic, un espai que va inspirar algunes de les cançons de Lluís Llach, durant la seva estada al poble.

 • Programa pilot a Tarragona per alertar del risc de combinar l'alcohol amb certs medicaments
  Escolta àudio

  Programa pilot a Tarragona per alertar del risc de combinar l'alcohol amb certs medicaments

  Posen en marxa un programa pilot en una trentena de farmàcies de la demarcació de Tarragona per advertir dels perills de consumir alcohol entre les persones que s'han de medicar. Un dels motius per engegar aquesta iniciativa és que s'ha constatat que la població té una baixa percepció del risc que suposa el consum d'alcohol.

 • Porrera vol salvar Lo Teatret i el Cafè Antic
  Escolta àudio

  Porrera vol salvar Lo Teatret i el Cafè Antic

  L'Ajuntament de Porrera, al Priorat, ha comprat Lo Teatret i el Cafè Antic, un espai que va inspirar algunes de les cançons de Lluís Llach, durant la seva estada al poble. El consistori els ha adquirit per preservar el patrimoni sentimental del municipi i per lluitar contra el despoblament.

 • Què ha passat al Camp de Tarragona i l'Ebre?
  Escolta àudio

  Què ha passat al Camp de Tarragona i l'Ebre?

  Escolta l'actualitat del Camp de Tarragona i l'Ebre. El centre comercial Parc Central de Tarragona i La Fira de Reus reobren a mig gas, sense generar una gran expectació entre els clients. A casa nostra, la reobertura arriba acompanyada d'unes xifres d'afectació de la Covid estabilitzades, molt semblants a les de principis de setembre. També expliquem que les restriccions en la restauració està afectant el sector dels calçots i que el Servei de Protecció de la Natura ha intervingut dues cries de caiman vives a Mont-roig del Camp. També destaquem que el Festival Tarraco Viva es tornarà a celebrar al maig.

 • Camps plens de calçots i restaurants tancats a mitja temporada calçotaire
  Escolta àudio

  Camps plens de calçots i restaurants tancats a mitja temporada calçotaire

  A mitja temporada de calçotades, les limitacions de moviments per la pandèmia estan afectant greument els restauradors especialitzats, en una campanya que no acaba de remuntar. Els productors fan mans i mànigues per col·locar els calçots, tot i que enguany se n'han plantat un 25% menys que l'any passat

 • El festival Tàrraco Viva es tornarà a celebrar al maig
  Escolta àudio

  El festival Tàrraco Viva es tornarà a celebrar al maig

  Tarragona tornarà a celebrar el festival Tàrraco Viva al maig. L'última edició del certamen de reconstrucció històrica vinculada al món romà es va haver d'ajornar a l'octubre, a causa de la pandèmia.

 • Què ha passat al Camp de Tarragona i l'Ebre?
  Escolta àudio

  Què ha passat al Camp de Tarragona i l'Ebre?

  Escolta l'actualitat del Camp de Tarragona i l'Ebre. Baralla multitudinària a Reus per aconseguir el menjar caducat que un supermercat llença al contenidor. L'incident va acabar amb un ferit i una quinzena de persones identificades per la Guàrdia Urbana. També expliquem que el propietari d'una finca a Perafort, al Tarragonès, ha enderrocat una abadia del segle XIV i ha malmès unes restes iberes i romanes que eren al seu terreny. A més, destaquem que ja s'ha adjudicat la redacció del projecte per conservar i rehabilitar el poble vell de Corbera d'Ebre, el municipi de la Terra Alta destruït per les bombes durant la batalla de l'Ebre.

 • Una abadia del segle XIV de Perafort, enderrocada
  Escolta àudio

  Una abadia del segle XIV de Perafort, enderrocada

  El propietari d'una finca de Perafort, al Tarragonès, ha enderrocat una antiga abadia del segle XIV i ha malmès unes restes iberes i romanes que eren al seu terreny. L'home hi ha fet unes obres sense llicència municipal i ha destruït les restes i l'edifici.

 • Baralla pel menjar llençat en un contenidor de Reus
  Escolta àudio

  Baralla pel menjar llençat en un contenidor de Reus

  Baralla a Reus pel menjar llençat per un supermercat en un contenidor. La situació va provocar un ferit i la Guàrdia Urbana va acabar identificant una quinzena de persones. L'Ajuntament ja ha demanat a l'establiment que eviti llençar més menjar.

 • Què ha passat al Camp de Tarragona i l'Ebre?
  Escolta àudio

  Què ha passat al Camp de Tarragona i l'Ebre?

  Escolta l'actualitat del Camp de Tarragona i l'Ebre. La Costa Daurada demana mesures que garanteixin seguretat, davant la pandèmia, per atraure el màxim nombre de turistes quan s'obrin els mercats, aquest estiu. Els turoperadors diuen que les reserves del mercat britànic s'estan disparant. També expliquem la baralla dialèctica entre l'alcaldessa de Tortosa i la consellera de Justícia per a la llicència d'obres per retirar el monument franquista de l'Ebre. A més, destaquem que l'Institut Català d'Arqueologia Clàssica ha començat els treballs al pont del Diable de Tarragona per reconstruir el traçat de l'aqüeducte romà que duia l'aigua del riu fins a Tàrraco.

 • L'ICAC investiga el traçat exacte de l'aqüeducte que duia l'aigua des del Francolí fins a Tàrraco
  Escolta àudio

  L'ICAC investiga el traçat exacte de l'aqüeducte que duia l'aigua des del Francolí fins a Tàrraco

  L'Institut Català d'Arqueologia Clàssica treballa per documentar el traçat exacte de l'aqüeducte romà del Francolí que duia l'aigua del riu fins a Tàrraco. Per fer-ho, l'ICAC ha començat una prospecció arqueològica a l'entorn del pont del Diable de Tarragona que formava part d'aquesta gran infraestructura.

 • La Costa Daurada reclama un corredor segur i un pla de vacunació per atreure turisme
  Escolta àudio

  La Costa Daurada reclama un corredor segur i un pla de vacunació per atreure turisme

  Hotelers i agències de viatges de la Costa Daurada volen corredors segurs i un pla de vacunació per atreure turisme aquest estiu. La petició arriba després que s'hagin multiplicat per sis les reserves turístiques per a aquest estiu a la Gran Bretanya per l'anunci de desescalada del govern britànic. Els hotels estan preparats per reobrir a finals de maig si la situació ho permet.

 • Què ha passat al Camp de Tarragona i l'Ebre?
  Escolta àudio

  Què ha passat al Camp de Tarragona i l'Ebre?

  Escolta l'actualitat del Camp de Tarragona i l'Ebre. Troben més d'una cinquantena de soldats republicans, alguns menors de 18 anys, en una fossa de Mora d'Ebre. Tot apunta que és la més gran que s'ha obert fins ara al país. Es manté l'estabilitat dels contagis per Covid-19. Avui s'han notificat quatre defuncions. També acompanyem els avis de la residència l'Alzina de Cunit, al Baix Penedès, que avui han fet la primera sortida després d'un any tancats per la pandèmia. Han anat fins a la platja dalt d'un trenet turístic. També escoltem els alcaldes d'alguns dels set municipis, de les nostres comarques, de menys de 500 habitants que volen revertir el despoblament aprofitant un programa pilot que està desenvolupant la Generalitat.

Anar al contingut