La pista

 • Pavvla: "Aquest segon disc és molt més gamberro"
  Escolta àudio

  Pavvla: "Aquest segon disc és molt més gamberro"

  Acaba de publicar "Secretly hoping you catch me looking". Descobrim les interioritats d'aquest segon disc d'un dels nostres joves talents més reconeguts internacionalment. Les seves noves cançons ja han sonat a la BBC britànica i a l'NPR (National Public Radio of the United States), i al febrer seran a l'Eurosonic Music Festival d'Holanda.

 • Literalment, des del cor i amb el cor
  Escolta àudio

  Literalment, des del cor i amb el cor

  Jo Jet i Maria Ribot, una proposta íntima, commovedora i amb una gran creativitat artística que parteix del treball vocal i porta les cançons més enllà de la música d'autor. La gira de presentació del seu disc "Lliure o descansar", acompanyats d'un cor de set veus, arriba al final i per això els hem volgut seguir "La pista".

 • El directe contundent i divertit dels Panellet!
  Escolta àudio

  El directe contundent i divertit dels Panellet!

  Coneguts com els Ramones catalans, aquest trio de Terrassa finalista del Sona 9 2017 és ara mateix un dels millors grups de punk melòdic del país. El seu segon disc "Sputnik" és un homenatge gamberro a tothom que va mamar la cultura televisiva dels 80-90, inclòs el Club Super3. Descobrim una altra cara de la nostàlgia amb les seves cançons addictives.

 • "Oopalana", l'homenatge a l'àvia d'Albert Freixas
  Escolta àudio

  "Oopalana", l'homenatge a l'àvia d'Albert Freixas

  Segon disc signat amb el seu nom. L'Albert és un músic de llarg recorregut que es va iniciar a Londres i va formar part d'una de les bandes de culte de casa nostra: IX! En aquest nou treball de 10 cançons en anglès, hi descobrim la gran partida que poden jugar una veu i una guitarra que multipliquen la seva sonoritat a base de diferents capes i freqüències.

 • Marta Knight és la nova perla del folk alternatiu
  Escolta àudio

  Marta Knight és la nova perla del folk alternatiu

  Amb només 19 anys ha publicat un EP, ha fet més de 30 concerts i està preparant el seu primer LP. Ens interpreta "Resurrection", el primer single d'aquest nou treball que veurà la llum al 2019 amb el segell Great Canyon Records. Diumenge, 28/10, té concert a la Jazz Cava de Vic.

 • Versions captivadores al nou disc de Nubla!
  Escolta àudio

  Versions captivadores al nou disc de Nubla!

  Quart disc de la compositora, intèrpret i productora barcelonina. "Multiplexopo" juga amb el concepte fotogràfic de l'exposició múltiple que combina amb la creació musical. L'atmosfera màgica de les cançons serveix per fer un dels homenatges més eixelebrats a George Harrison, Serge Gainsbourg, Lhasa de Sela, Jeanette o Els Pets.

 • Explosió balcànica amb les BPO
  Escolta àudio

  Explosió balcànica amb les BPO

  Seguim l'ascens progressiu de les Balkan Paradise Orchestra, una banda trencadora integrada per onze noies que capgiren el concepte de banda de carrer amb la seva música d'arrels balcàniques, juganera i festiva, quan falten molt pocs dies perquè presentin el seu disc de debut "K'ataka" a la Fira Mediterrània de Manresa.

 • El talent immens de Paula Grande
  Escolta àudio

  El talent immens de Paula Grande

  Els seus "loops" desprenen bellesa i, entre el rap i el jazz, les seves cançons ens remouen la consciència. "Sóc" és el seu disc més identitari, gestat després de viatjar per primer cop a la terra del seu pare, Veneçuela.

 • L'USB matarà el CD?
  Escolta àudio

  L'USB matarà el CD?

  El músic mataroní ha publicat el primer disc en català que aposta per aquest nou format, seguint la tendència dels Estats Units, on el consum de CDs cada cop va més a la baixa. Després d'haver publicat dos discos com a cantant i guitarrista del grup LEDS, presenta el seu primer disc en solitari: "Punt de partida".

 • Sol Escobar: Artísticament incorrecta (i brillant)
  Escolta àudio

  Sol Escobar: Artísticament incorrecta (i brillant)

  La cantant i actriu colombiana establerta a Barcelona ens presenta el seu disc, "La dama oscura", on s'estrena com a productora. Un homenatge preciós i atmosfèric a cineastes com David Lynch, de qui ens diu que li agrada especialment la contraposició de la música d'arrel amb les escenes violentes. Una joia musical amb sonoritats molt diferents: del tango a la música anglosaxona, el blues, el rock i la intensitat d'algun bolero...

 • Alverd Oliva: El més senzill és molt profund
  Escolta àudio

  Alverd Oliva: El més senzill és molt profund

  Al músic empordanès se li gira un estiu mogudet amb la presentació en concert del seu primer disc en solitari, "Fusta de cor". Li seguim "La pista" per conèixer millor a la distància curta un polifacètic que es va iniciar fa 23 anys i que, entre els molts projectes que té entre mans, és membre de la banda de tribut a Bob Marley The Wireless.

 • Enfoquem el soul terapèutic d'Edna Sey
  Escolta àudio

  Enfoquem el soul terapèutic d'Edna Sey

  Intensa, dinàmica, apassionada i agraïda... Així es defineix la cantant osonenca d'origen africà que ha publicat "Stay focused", el disc que presentarà l'11 de juliol al Festival Jardins de Pedralbes. Ha vingut al nostre escenari per cantar un parell de cançons en directe acompanyada de l'Albert Bartolomé. L'Edna ens argumenta el seu disc que ens convida a concentrar les energies "enfocant" bé el nostre present més immediat per saber cap a on anem. Amor, positivitat i autodescobriment des d'aquest treball fet amb soul i gospel i que connecta molt directament amb les seves arrels africanes.

 • Àlex Torio, o quan un músic fa obres d'art
  Escolta àudio

  Àlex Torio, o quan un músic fa obres d'art

  Àlex Torio no fa cançons de poemes, sinó que fa discos a partir d'obres literàries. "The neglected garden" és el segon d'una trilogia inspirada en narracions i que en aquest cas parteix de la novel·la "Sota el volcà" de Malcom Lowry. Tres dies abans del concert de presentació, el dijous 28 de juny a la sala Sidecar, ens dona detalls de com ha musicat aquesta obra mestra de la literatura universal que explica les dotze últimes hores de la vida d'un cònsol del Regne Unit a Mèxic. Ens interpreta un tema al piano, "Forest road epiphany", i un altre a la guitarra, "One cannot live without love".

 • Pele MacLeod, màster en cançons d'estiu
  Escolta àudio

  Pele MacLeod, màster en cançons d'estiu

  Seguim "La Pista" d'aquest músic de Mollet que, després d'una llarga estada a Escòcia, va publicar "Veritat tossuda", primer disc del seu projecte en solitari. Bona dosi de folk, pop, rock i cabaret. Li hem encarregat la missió de donar la benvinguda a l'estiu amb les seves cançons i se n'ha sortit la mar de bé. Estrenem "Estiu assolellat", la seva segona cançó estiuenca després que l'any passat dediqués "Vora el mar" a Vilassar de Mar... Segur que la tercera serà un bitllet directe per a un anunci de cerveses!

 • Kaué i Ricka: "La vida és un estiu que passa en un segon"
  Escolta àudio

  Kaué i Ricka: "La vida és un estiu que passa en un segon"

  Seguim el debut d'aquest duet que regalima talent amb el seu EP de presentació. Quatre cançons autobiogràfiques i intenses que juguen amb sensibilitats diferents entre el groove i el neo soul.