Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player
5SONGS

Mediterráneo: 25 anys que té 25 anys

Alguns músics revelen quina és la seva cançó preferida del disc, editat el 1971

Enllaç a altres textos de l'autor

Blai Marsé

Redactor d'informatius especialitzat en música

@blaimarse
Actualitzat

Aquest desembre, "Mediterráneo", de Joan Manuel Serrat, fa mig segle amb tota la màgia intacta. És el disc que genera més consens entre els músics espanyols i catalans.

El programa "5Songs", de Blai Marsé, ha pogut parlar amb alguns artistes perquè triïn les seves cançons favorites de l'àlbum més celebrat del cantautor del Poble-sec. Què en pensen Amaro Ferreiro, Jorge Drexler, Depedro, Antonio Carmona, Joan Dausà i Judit Neddermann?

El gallec Amaro Ferreiro va descobrir el disc "Mediterráneo" als 40 anys. 

 "Em va semblar un disc molt modern, encara avui. Parlava de coses molt diferents, era un disc molt heterogeni i cada cançó tenia, com a mínim, un vers que et partia en dues parts."  

Els concerts giren al voltant de 'Mediterráneo', l'àlbum més emblemàtic de Serrat (EFE)
 "Mediterráneo", l'àlbum més emblemàtic de Serrat, va ser editat el 1971

Ferreiro és el director musical del disc "Hijos del Mediterráneo", on diversos artistes fan una nova lectura del disc de Serrat, com el cantautor uruguaià Jorge Drexler, que va escollir "Mediterráneo", una cançó difícil de versionar, que ja és un himne:  

"Tenia el casset a casa i recordo quan l'escoltava. Recordo que em va sorprendre el nivell literari del text, les coses que deia, el nivell amb què estava escrit. Jo vaig pensar... es pot escriure així de bé!"

El madrileny Jairo Zabala, més conegut com a Depedro, que també participa en aquest disc d'homenatge, escull "Pueblo blanco", una cançó que diu que sempre el commourà:

"A nivell musical t'adones de la profunditat que té i de com aquest home, amb 27 anys, va  fer això. I sobretot aquesta cançó, que vaig tenir el privilegi de cantar al tribut que vam fer al disc "Pueblo blanco", que em recordava molt la meva infantesa."

El cantant de flamenc Antonio Carmona de Ketama ens parla del tema "Aquellas pequeñas cosas", que va poder cantar amb Serrat. Tot un somni: 

"Nosaltres vam fer una versió al "Sèptim de cavalleria" amb ell, que crec que és de les coses més boniques que he viscut. Mai m'hauria imaginat cantar amb el mestre Joan Manuel Serrat." 

'5Songs' 18.11.21 'Antonio Carmona: 'Mai hauria imaginat poder cantar amb el mestre Serrat''
Antonio Carmona diu que mai s'hauria imaginat poder cantar amb Serrat (Antonio Carmona-Facebook oficial)

Joan Dausà escull "Que va a ser de ti", perquè és una cançó que connecta amb el seu moment vital:

 "Del disc 'Mediterráneo', que em sembla una perla tot ell, pel moment vital que estic vivint, em quedaria amb "Que va a ser de ti", que em sembla precisosa. Ara que comences a entendre què deu voler dir que arribi el moment que la teva fillla se'n vagi de casa, em sembla que connecta molt amb el que m'està tocant viure ara."

I Judit Neddermann tria "Lucía", dedicada a un gran amor de qui Serrat mai ha revelat la identitat. Una de les cançons més importants de la vida de la cantant, i de la vida de la seva àvia:

"La cançó m'ha marcat moltíssim perquè diria que és la cançó preferida de la meva àvia i jo, des que era molt petita, als 11 o 12 anys, ja vaig aprendre a cantar-la i li cantava sempre."

NOTÍCIES RELACIONADES
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut