Anar a la navegació principalAnar al contingut
Això és un drama

Microdrama 03x7: "Intransició/Adaptació de 'La soltera de can Pla'", de Joan Escrivà-Escolà

Durada: 16 min
02/06/2021
"Quin tràfec al poble, semblava ben bé que fos migdia. Quan arribi al mas descarregaré aquest cistell que porto curull i la coixinera plena de pa. Quina llàstima que ara ja no fem el pa a casa, com anys enrere! Recordo els espetecs de la llenya al forn de pa quan era petita, quan encara no era sorda. Ara, ja vorejo la cinquantena i com que no m'he casat em diuen 'la soltera de can Pla', en lloc de Merceneta, que és el meu nom, com em deia la mare..."

Autoria:Joan Escrivà-Escolà. Graduat en art dramàtic en l'especialitat de direcció escènica i dramatúrgia a l'Institut del Teatre, compagina l'escriptura amb la direcció escènica i l'educació. Ha estrenat les peces teatrals "Poldo", "Transitant. Una comèdia de gènere", "A la filatura", i ha coordinat el projecte "Salem, Reina, Eli i Joan". "La soltera de can Pla" és un conte per a persones adultes que forma part del recull "El cau de les de heures" (2008) de Joana Raspall (Sant Feliu de Llobregat, 1913-2013).

Il·lustració: Dúnia Navinés. "Des de ben petita sempre m'ha agradat dibuixar. No va ser fins que vaig fer un curs d'estiu de manga que vaig començar a prendre'm el dibuix seriosament. Del curs d'estiu vaig passar a un curs extraescolar i d'allà vaig acabar fent la carrera d'Art Gràfic a l'Escola Joso, a Barcelona. Avui dia estic a uns mesos d'acabar les classes, preparant dossiers per als editors i amb els dits creuats de cara al que m'espera en un futur. El meu professor ens va preguntar si volíem participar en el projecte dels microdrames i em va semblar una idea interessant per col·laborar-hi, també pensant que era un bon treball per posar-me a prova aquest últim curs."

Àudios