Bona part del raïm que es cultiva a Catalunya es destina a elaborar cava i la sequera ha encès totes les alarmes perquè es preveu una retallada important de les vendes. Joaquim Tosas és el president de la patronal del cava AECAVA: "Una de cada quatre ampolles es deixaran de vendre per manca de matèria primera derivada de la sequera i això ho podrem veure al mercat a partir d'aquest estiu." El sector alerta que la caiguda de la collita pot fer que no hi hagi prou ampolles per cobrir la demanda i que acabin pujant els preus. Al Penedès ho estan vivint amb especial preocupació. Estan patint, per una banda, una sequera sense precedents i, per una altra, unes temperatures molt altes que ja estan canviant el paisatge. Carles Rosés, viticultor de Vila Morgades. "Tenim el Penedès molt sec, no hi ha verd i els ceps pateixen molt la falta d'aigua. Ara haurien de començar a brotar i continuem esperant que brotin i que plogui." Davant d'aquesta situació, part del sector demana, a curt termini, ajudes directes i, a llarg termini, una inversió en infraestructures que permeti estar preparats per a la falta de pluja, per poder disposar d'aigua per regar.