Anar a la navegació principalAnar al contingut
Esports Catalunya Ràdio

El Govern injectarà 61,5 milions d'euros per preservar el sector esportiu del país

Durada: 48000 h
09/04/2020
La Secretaria General de l'Esport i de l'Activitat Física ha acordat avui amb el sector esportiu català l'impuls d'un Pla Nacional per a la Reactivació de l'Esport i l'Activitat Física a Catalunya davant dels efectes de la Covid-19. Un gran acord de país, integrat per administracions i entitats, que comptarà per part del Govern amb la injecció de 61,5 milions d'euros durant el 2020 en forma de subvencions, programes i línies de finançament per preservar l'activitat esportiva i la viabilitat dels agents que la fan possible. En parla Gerard Figueras, secretari de l'Esport i l'Activitat Física de la Generalitat.

El govern ja va anunciar una nova convocatòria de subvencions de 2,5 milions d'euros adreçades a entitats esportives i accions per impulsar, a través del Congrés dels Diputats, una nova legislació destinada a aplicar un tipus d'IVA reduït per al sector de l'esport, una llei d'estat de mecenatge esportiu o un repartiment de la recaptació de jocs i apostes estatals redistribuïda directament als governs autonòmics per poder impulsar noves polítiques esportives.

La SGEAF també ha prorrogat un any més el Programa d'Alt Rendiment Català –amb una dotació addicional per l'any 2021 de 9 milions d'euros- perquè els 530 esportistes catalans aspirants a participar als Jocs de Tòquio puguin fer-ho el 2021 amb les mateixes condicions amb què s'han preparat durant el cicle olímpic 2017-2020.