Imatge del camió accidentat, a l'A-2, a principis de juliol (ACN)

Acusen una empresa de Salou per la mort d'un treballador que duia un camió en mal estat

El camió accidentat tenia els pneumàtics en mal estat i feia dos anys que circulava amb la ITV caducada
Agències Actualitzat
TEMA:
Trànsit

Els Mossos d'Esquadra han denunciat penalment cinc responsables d'una empresa de transports de Salou per homicidi per imprudència greu en no haver fet un bon manteniment d'un camió que va tenir un accident mortal el 3 de juliol. L'informe pericial va concloure que el sinistre que va tenir lloc a l'autopista A-2, a l'alçada de Castellbisbal, es va produir a causa del mal estat dels pneumàtics.

En l'accident, el conductor del camió va perdre el control i el camió articulat va creuar el tercer carril fins a xocar contra la mitjana de formigó, rebotar i tornar a topar contra aquest mur. En l'últim impacte, a més, una biga de ferro de grans dimensions d'un panell informatiu va tocar i va deformar la cabina del camió, la qual cosa va causar la mort del conductor.

Els investigadors van comprovar que el vehicle pesant acumulava un milió de quilòmetres i tenia la ITV caducada des de feia dos anys. A més, van determinar que pràctiques com aquestes eren habituals a l'empresa, els vehicles de gran tonatge de la qual ja havien estat denunciats i immobilitzats en diverses ocasions per no tenir la ITV en regla.

La investigació dels Mossos també va recollir que els responsables de l'empresa havien acomiadat anteriorment algun xofer per negar-se a conduir camions als quals els havien muntat pneumàtics vells, rebutjats per altres camioners.

El treballador que va morir en l'accident del 3 de juliol havia decidit que aquell seria el seu últim dia de feina, arran del neguit que li suposava treballar en condicions com aquelles.

Els Mossos també atribueixen als cinc responsables de l'empresa un delicte contra els drets dels treballadors.

ARXIVAT A:
Trànsit Judicial
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut