Fotografia de Peter Turnley (@peterturnley)

Un Visa pour l'Image més reduït pel coronavirus, que n'és protagonista

Menys exposicions presencials a menys llocs, amb opció de visites virtuals per internet
Redacció Actualitzat
TEMA:
Fotografia

El festival de fotoperiodisme Visa pour l'Image de Perpinyà resisteix els efectes de la crisi sanitària i ha obert amb una edició adaptada a les restriccions i mesures de seguretat. S'ha de portar mascareta, els aforaments són limitats i s'han suprimit espais i activitats.

El director de la mostra, Jean-François Leroy, admet que aquest és un any "complicat" i que fins fa pocs mesos no tenien clar no tan sol si es podria fer.

"Estem contents de poder-hi ser i dir que hi haurà una vintena d'exposicions accessibles al públic. Malauradament no podrem fer les projeccions habituals. Ho farem a través de la pàgina web, on es poden veure exposicions i, a les nits, projeccions. Ens hem vist obligats a limitar els llocs d'exposició a només on es pugui respectar un sol sentit de circulació."

El coronavirus, que ha trasbalsat l'organització, també és un dels temes centrals d'aquest any.

"Ho mostrarem de 3 maneres: amb una exposició de Peter Turnley, que ha treballat sobre la Covid a Nova York, que ha estat un dels grans focus de contagi, als Estats Units. També hem fet una tria de les fotos que ens semblaven més representatives d'aquesta pandèmia, i les nits de projecció també tenim un bloc de 13 minuts que mostra l'impacte de la Covid arreu del món."

Però la crisi sanitària no pot fer oblidar, i això ho tenen clar des de l'organització del Visa pour l'Image, que estem enmig de crisis profundes i greus que potser no són tan presents ni en els mitjans de comunicació ni en la ment de la ciutadania i que són objectiu del fotoperiodisme.

"Penso que la Covid tindrà un final, en canvi la crisi ecològica, l'escalfament del planeta, si no hi actuem ràpid, serà massa tard per a les generacions futures. Els residus de plàstic, la desforestació a l'Amazones, la sorra quitranosa al Canadà, la pol·lució industrial al sud d'Itàlia, la sequera i les inundacions a l'Índia... Efectivament, hem posat molt d'accent sobre aquesta crisi climàtica i ecològica que esdevé una urgència universal i de la qual pagarem les conseqüències molt de pressa."

Altres qüestions que s'aborden a la mostra de Perpinyà són conflictes i revolucions urbanes a països com l'Iran, l'Iraq, el Líban, o la situació a Síria o l'Afganistan, moltes de les quals centraran les nits de projeccions que es veuran online.

 

 

 

Fins al 27 de setembre es poden visitar vint exposicions en tres espais, i les virtuals per internet es poden fer a visapourlimage.com.

No és el Visa pour l'iIage de cada any. Però, tot i que reduït per les circumstàncies, n'ha volgut mantenir l'essència.

 

ARXIVAT A:
Fotografia
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut