Les càmeres de seguretat han captat imatges del jove entrant als centres escolars

Un exalumne amb una esvàstica mata tres persones en dues escoles del Brasil

El jove, que està detingut, ha confessat que feia anys que planificava l'atac i la policia investiga si participa en grups d'extrema dreta
Redacció Actualitzat
TEMA:
Brasil

Tres persones han mort i almenys hi ha 13 ferits per un tiroteig en dues escoles del Brasil, a Aracruz, a l'est del país. L'atacant, que ja està detingut, és un antic alumne de setze anys i portava una esvàstica a la roba en el moment de l'atac.

El jove ha entrat a la sala de professors de la primera escola i ha assassinat dos mestres i un alumne de primària. N'ha ferit quatre més de gravetat.

Després ha anat a un altre centre educatiu proper, ha disparat contra els alumnes, n'ha ferit nou i ha fugit. Les càmeres de seguretat han captat l'entrada en una escola:


El primer atac ha passat a l'escola Primo Bitti, on el noi va estar matriculat fins al juny. Hi ha entrat al matí, en horari lectiu, i ha hagut de forçar el cadenat de la porta del darrere del centre per accedir a l'interior.

La segona escola és el Centre Educacional Praia do Coqueiral, un col·legi privat situat a la mateixa avinguda.

L'atacant ha aconseguit fugir i la policia de l'estat d'Espírito Santo no l'ha detingut fins a hores més tard. L'han trobat a la casa de la família.


Un crim planificat durant dos anys

Davant la policia, l'agressor ha confessat que feia dos anys que ho estava preparant. El jove portava roba amb una esvàstica i la policia investiga si participa en grups d'extrema dreta.

Davant la policia ha relatat amb fredor els fets, segons expliquen les autoritats. El jove, però, no ha explicat els motius de l'atac

Assegura que ha disparat "sense un blanc definit", segons ha revelat el secretari de Seguretat Pública regional, Márcio Celante.

El detingut, que rep atenció psiquiàtrica, és fill d'un policia i va utilitzar una arma semiautomàtica i un revòlver de la policia militaritzada.


Consternació i crítiques a la cultura de la violència

El crim ha commocionat el país, on els tirotejos a les escoles no són habituals.

El president electe, Luiz Inácio Lula da Silva, que assumirà el poder al gener, ha manifestat la seva "solidaritat amb els familiars de les víctimes d'aquesta tragèdia absurda".

El governador Casagrande ha criticat la "cultura de violència" que es viu al Brasil, un dels països amb més assassinats del món.

ARXIVAT A:
Brasil
VÍDEOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut