Un detingut a Vinaròs presumptament relacionat amb els atemptats de Barcelona i Cambrils

És un jove de 24 anys, d'origen marroquí i resident a Espanya, que hauria ajudat a comprar les substàncies per fabricar els explosius
Redacció Actualitzat
TEMA:
Terrorisme

La Guàrdia Civil ha detingut a Vinaròs, Alt Maestrat, a Castelló, una persona suposadament vinculada amb els atemptats de Barcelona i Cambrils del 17 d'agost.

La Guàrdia Civil ha entrat de matinada al domicili del jove de 24 anys, de nacionalitat espanyola, d'origen marroquí al qual s'acusa de relació amb el terrorisme jihadista.

La detenció s'ha fet en el marc d'una operació conjunta dels Mossos d'Esquadra i la Guàrdia Civil. De fet, el Ministeri de l'Interior ha atribuït la detenció exclusivament a la Guàrdia Civil, fet que ha molestat al cos dels Mossos d'Esquadra, perquè van demanar l'execució de la detenció a la Guàrdia Civil ja que era fora de Catalunya.

Durant unes 10 hores, fins a les 3 de la tarda, la Guàrdia Civil ha escorcollat el domicili del detingut, -curiosament a escassos metres de la caserna de la Guàrdia Civil-, al carrer Iecla, on des de fa un any vivia i amb el seus oncles.

També s'ha escorcollat el negoci dels oncles del detingut, una carnisseria a l'avinguda Llibertat, on el detingut treballava. També s'ha requisat una furgoneta estacionada davant del domicili i que s'ha inspeccionat en presència del jove.

En concret, fonts de la lluita antiterrorista investiguen si va ajudar a comprar les substàncies necessàries per fabricar els explosius emmagatzemats a la casa d'Alcanar, al Montsià (a 15 quilòmetres de Vinaròs), i els va proporcionar mitjans de locomoció.

 

Els jihadistes havien fabricat més de 100 quilos de TATP (triperòxid de triacetona), un explosiu sovint utilitzat per Estat Islàmic per atemptar a Europa, que van esclatar accidentalment i van causar la mort de dos integrants de la cèl·lula.

Sembla que el detingut tenia una relació estreta amb alguns dels terroristes de Barcelona i Cambrils, sobretot amb Abdelbaki es-Satty, l'imam de Ripoll, considerat el cervell dels atemptats, que va morir en l'explosió de la casa d'Alcanar.

Els atemptats de Barcelona i Cambrils van causar la mort a 16 persones, i 130 més van resultar ferides.

Pel que fa als terroristes, 8 estan morts (6 abatuts per la policia i 2 per l'explosió d'Alcanar), 2 són a la presó i 2 més van ser posats en llibertat.

ARXIVAT A:
Terrorisme
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut