Trilla lamenta que "probablement ha fallat" el desplegament per controlar els brots (ACN / Laura Cortés)

Trilla defensa l'enduriment del confinament a Lleida i diu que Barcelona està "al límit"

Assegura que l'Hospitalet i la zona metropolitana sud de Barcelona "no estan en zona de risc de transmissió comunitària" per plantejar-se mesures com les de Lleida
Redacció / ACN Actualitzat
TEMA:
Coronavirus

El cap d'Epidemiologia de l'Hospital Clinic, Antoni Trilla, ha defensat que l'enduriment del confinament és "l'única mesura" que pot ajudar a millorar la situació de Lleida. Trilla ha lamentat l'"embolic" judicial després de que el jutjat de guàrdia de Lleida hagi rebutjat ratificar la mesura de confinament parcial decretada pel govern de la Generalitat:

"Hi poden haver detalls jurídics però s'han d'intentar resoldre tenint en compte l'objectiu principal. Realment és l'única mesura que pot ajudar ara a apaivagar el ritme de transmissió."


Trilla considera que "tothom hauria d'anar en la mateixa direcció" i espera que "no s'afegeixi més embolic a l'embolic epidemiològic". En aquest sentit, el cap d'Epidemiologia del Clínic ha explicat que "es veia a venir des de feia uns quants dies" que la situació de Lleida empitjoraria.

L'epidemiòleg s'ha referit també a l'augment de casos a l'Hospitalet de Llobregat. Diu que la situació no és la mateixa que la del Segrià, però ha fet una crida a reforçar la vigilància i el seguiment de casos.

Sobre si s'han pres tard les mesures, ha valorat que "s'ha d'intentar fer una mica més de cirurgia". A part de defensar l'enduriment del confinament com a "única mesura", considera que també "s'ha de millorar" la capacitat de fer proves i vigilar totes les etapes per aconseguir un veritable control dels brots. Trilla lamenta que "probablement ha fallat" a Lleida.
 

En aquest sentit, ha dit que l'augment de casos a l'Hospitalet "posarà a prova les capacitats" i ha apel·lat a actuar "el més ràpidament possible" i a fer un "esforç extraordinari".


Barcelona, "al límit"

Tot i això, ha afirmat que l'Hospitalet i la zona metropolitana sud "no estan en zona de risc de transmissió comunitària" per plantejar-se mesures com les de Lleida.

Ha afegit, però, que a Barcelona també s'està "al límit": "Estem en zona groga, més pendents de la zona vermella que de la verda". Trilla apel·la a la responsabilitat individual per al compliment de totes les mesures de seguretat, però també a la de les administracions, ja que ha dit que "no val deixar-ho tot en mans dels ciutadans".

ARXIVAT A:
Coronavirus Desescalada
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut