Cotxes aturats a l'AP-7, a Cerdanyola, a primera hora de la tarda de divendres (ACN/ Albert Segura)

Diversos accidents múltiples compliquen l'operació sortida del pont de Tots Sants

Des de primera hora de la tarda han sortit de l'àrea metropolitana de Barcelona 187.000 vehicles
Redacció/Agències Actualitzat
TEMA:
Trànsit

L'operació sortida del pont de Tots Sants ha començat aquest divendres a les 15 hores amb la previsió que surtin de l'àrea de Barcelona uns 475.000 vehicles.

Fins a les nou del vespre han sortit de l'àrea metropolitana de Barcelona 187.000 vehicles (el 39% del total de desplaçaments per carretera previstos fins dimarts 1 de novembre).

Les vies on s'han registrat les retencions més importants d'aquest primer tram de l'operació sortida de Tots Sants són les rondes de Barcelona, l'autopista AP-7 i l'A-2. També hi ha hagut retencions, a la C-16, l'Eix del Llobregat entre Gironella i Cercs sentit Puigcerdà. Diversos accidents múltiples han complicat la circulació a durant tota la tarda.

L'AP-7 ha acumulat fins a 6,5 quilòmetres de retencions a Mollet del Vallès, en direcció Girona, per una col·lisió que ha afectat cinc vehicles.

A la mateixa via, l'AP-7, en sentit sud, hi ha hagut vuit quilòmetres de retencions en sentit sud a Sant Cugat i nou quilòmetres més a Castellví de Rosanes.

Pel que fa a l'A-2, s'han acumulat fins a 15 quilòmetres de circulació amb congestió en sentit Lleida.

A la ronda de Dalt també hi ha hagut retencions en direcció al Nus de la Trinitat per un accident a l'altura d'Esplugues que ha complicat molt la circulació. La ronda Litoral ha registrat aturades en tots dos sentits de la marxa.

 

Cap al vespre, les cues s'han desplaçat a la C-16, a Cercs; la C-17, a Ripoll; la C-55, a Castellgalí i la C-14, a Oliana, per un accident.

Es pot seguir en directe l'estat del trànsit a través de Twitter:


La tornada es preveu més esglaonada i, entre les 12 i les 00 de dimarts, 1 de novembre, Trànsit espera el retorn a la zona d'influència de la capital catalana d'uns 265.000 vehicles.

El dispositiu policial activarà 1.617 agents dels Mossos d'Esquadra, que faran 1.310 controls, tant a les vies principals com secundàries.

Trànsit ha demanat als conductors que aquest cap de setmana i, sobretot, de cara al retorn, planifiquin els trajectes i evitin les hores de més afluència a les carreteres, especialment entre les 17.00 i les 21.00 de dimarts, 1 de novembre.

Les carreteres on es preveuen més problemes

Trànsit ja havia previst que la majoria dels desplaçaments aquest pont serien cap a destinacions de muntanya i de l'interior del país. I que les vies que concentraran més mobilitat seran la C-16, la C-17, la C-14, la C-55 i l'N-145 d'entrada a Andorra, a més de l'AP-7 i la C-33, com passa habitualment i més encara des que es van alliberar els peatges.

A més, també es preveuen retencions importants a la B-23 i a la C-58, tant en la sortida com en la tornada.

De cara a l'1 de novembre, dia de Tots Sants, Trànsit també preveu un increment de la mobilitat cap als cementiris, tant urbans com interurbans, i que igualment pugui haver-hi col·lapse a les vies d'accés.

Com és habitual en els últims dispositius de trànsit en aquest any, s'aplicaran restriccions per a la circulació de camions, que a les principals autopistes hauran de circular pel carril dret i no podran avançar ni superar els 80 quilòmetres per hora.

ARXIVAT A:
Trànsit Mobilitat
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut