Una guia els ensenya el mar a les àvies de la residència Parc Guinardó

Tornar a veure el mar des d'un tricicle després de mesos tancats a la residència

Ho han pogut fer gràcies a una iniciativa de l'associació En Bici Sense Edat, que promou l'envelliment actiu i per a col·lectius amb mobilitat reduïda
Actualitzat
TEMA:
Residències gent gran

Els usuaris de residències són un dels col·lectius que més malament ho han passat durant la pandèmia: han viscut la malaltia, els aïllaments i la distància obligada amb la família.

Després de la vacunació i la millora de les xifres, ara comencen a veure la llum. Gràcies a una iniciativa de l'associació En Bici Sense Edat, poden sortir i gaudir de passejar amb tricicles adaptats. Els acompanya una voluntària, que no només pedala, sinó que també els fa de guia turística

A Barcelona han provat la iniciativa a la residència Parc del Guinardó. Algunes de les usuàries, com la Isabel Cánovas, s'han retrobat amb el mar. Feia més de deu anys que no el veia.

"Jo feia set anys que no el veia, el vaig veure fa quinze dies a l'altre cantó, a Diagonal Mar, al parc, i també va ser maco. Tot aquest moviment que hi ha et dona vida, la veritat."

Aquesta associació fa cinc anys que promou l'envelliment actiu i per a col·lectius amb mobilitat reduïda amb aquestes passejades per Barcelona, però també a Terrassa i Sant Just Desvern.

La Maria Merelo, de 92 anys, explica que li agrada molt aquesta iniciativa.

"Estic molt bé, molt distreta, jo sempre he vingut molt al mar, i a banyar-me, estic molt contenta."

Podeu sentir els testimonis complets de les àvies de la residència Parc del Guinardó i les acompanyants en el següent vídeo.

 

 

ARXIVAT A:
Residències gent gran Vacunes Covid-19 Coronavirus
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut