Un dels nous taurons descoberts que caminen (Universitat de Queensland)

Taurons que caminen amb les aletes: científics descobreixen quatre noves espècies

Aquest tipus de taurons descoberts a Austràlia caminen i neden en aigües poc profundes i no són una amenaça per a les persones
Redacció Actualitzat
TEMA:
Ciència

Un grup de científics de la universitat australiana de Queensland han descobert quatre noves espècies de taurons que caminen en aigües poc profundes d'Austràlia i Nova Guinea.

Són taurons que tenen una manera de desplaçar-se molt curiosa: utilitzen les aletes per caminar:

Vídeo de la Universitat de Queensland

 

Després de dotze anys d'estudi, un article publicat a la revista Marine and Freshwater Research ha fet públic el descobriment. Aquestes noves espècies dupliquen el nombre de taurons d'aquest tipus coneguts.

 

 

 

Christine Dudgeon, que encapçala l'equip que ha fet el descobriment, explica que aquest és un tipus de tauró que viu en aigües molt poc profundes. És per això que és dels principals depredadors que es troben als esculls durant les marees baixes.

Però aquests tipus de taurons que caminen no són una amenaça per a les persones, ja que, segons assegura Dudgeon, s'alimenten de petits crustacis i mol·luscos:

"La seva capacitat per suportar ambients amb poc oxigen i caminar sobre les seves aletes els dona un avantatge notable sobre les seves preses, que són petits crustacis i mol·luscs."

 

Característiques úniques

Els taurons que caminen fan un metre de llarg de mitjana i no tenen res a veure amb la resta d'espècies de taurons. Christine Dudgeon explica els possibles motius que fan que siguin un tipus d'espècie de taurons totalment diferent:

"Les dades suggereixen que les noves espècies han evolucionat després que els taurons s'allunyessin de la seva població original, s'aïllessin genèticament en noves àrees i es convertissin en noves espècies."

 

 

ARXIVAT A:
Ciència
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut