Celebració de l'Any Nou a Sydney (Reuters)

Sydney no cancel·la els focs d'Any Nou tot i que s'havia demanat pels incendis

Fins a quatre mil persones s'han refugiat a la platja per escapar de l'amenaça de les flames i podria haver-hi evacuacions per mar
Redacció Actualitzat
TEMA:
Incendis

Canberra, la capital d'Austràlia, ha cancel·lat els tradicionals focs artificials de Cap d'Any a causa de la situació d'emergència pels incendis que hi ha. En canvi, Sydney, la ciutat més gran del país, ha decidit tirar endavant l'espectacle pirotècnic davant de l'emblemàtic edifici de l'Òpera, tot i que hi havia una petició ciutadana per cancel·lar-lo i destinar els diners a les tasques d'extinció.

El servei de bombers de Nova Gales del Sud ha fet una excepció i ha permès fer els focs artificials malgrat la prohibició total que hi ha a la zona. L'alcalde de Sydney defensa l'espectacle perquè cancel·lar-lo no hauria tingut "cap benefici pràctic".

Evacuació per mar al balneari de Malacoota (Reuters)

 

 

12 morts i 3 milions d'hectàrees cremades

Aquest dilluns van morir dues persones i ja són 12 les víctimes durant aquesta onada d'incendis. Una xifra encara provisional perquè encara hi ha persones desaparegudes. Fins ara han cremat més de tres milions d'hectàrees, una superfície equivalent a la de tot Catalunya.

 

Els incendis forestals s'han agreujat en les últimes hores, sobretot al sud-est. Les temperatures continuen per sobre dels 40 graus a tot el país, els vents tenen molta força i hi ha tempestes de llamps que dificulten molt la feina dels bombers, segons el cap d'Emergències de l'estat de Victòria.

"Ahir i avui fins a última hora hem de parlar de condicions extremes de foc a tot Austràlia. Hem detectat 70 focs nous a l'Estat de Victòria, i més de 20 avancen ràpidament."

 

(Reuters)

 

Els focs han provocat 100.000 evacuats i han destruït un miler de cases. A més, han produït "pèrdues molt significatives" de bestiar i animals salvatges. Austràlia acull una gran varietat de fauna com cangurs, coales o wombats.

 

Les autoritats temen que en els darrers focs s'hagin perdut un 30% de coales d'una sola colònia, situada al nord-est del país, entre 4.500 i 8.400 exemplars. No hi ha una xifra exacta sobre els animals autòctons que han mort, però els experts asseguren que podrien ser milions des del setembre.

La situació ha generat una gran onada de solidaritat amb l'hospital on es recuperen els coales de les cremades.

 

(Reuters)

ARXIVAT A:
Incendis
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut