SAP-FEPOL i SME acusen Interior de recuperar la llei mordassa per fer callar el cos després de la protesta al Parlament

ACN Barcelona - El Sindicat Autònom de Policia (SAP-FEPOL) i el Sindicat de Mossos d'Esquadra (SME-FEPOL) han criticat que la Direcció General de la Policia hagi obert una investigació interna per la protesta policial del 7 de novembre al Parlament i han acusat Interior de recuperar la "llei mordassa" per "fer callar" el cos. Han expressat la seva sorpresa per la decisió i han lamentat haver-se'n assabentat pels mitjans. Alhora, han reprovat la conselleria per voler silenciar un col·lectiu professional que "reclama un gir de 180 graus en les polítiques de seguretat que s'estan aplicant al país" i que està "cansat de ser menystingut". També ha lamentat que en d'altres causes no s'hagi ofert una defensa jurídica adequada a membres del cos agredits.

Han recordat que els policies que van participar en la manifestació reclamaven millores laborals reals que facin recuperar la pèrdua de poder adquisitiu que el cos ha patit a causa de les retallades i que esperava que es revertís en la negociació "tancada falsament i a corre cuita" el passat 31 de juliol.

A banda, han denunciat que amb aquesta Informació Reservada, la Direcció General de la Policia i el departament d'Interior estan posant en dubte el dispositiu policial que el cos va preveure per aquell dia. Així, han avisat que "en cap cas es va posar en risc per cap de les persones concentrades al Parc de la Ciutadella".

"De res servirà una Informació Reservada per desmobilitzar un col·lectiu professional que any rere any aprova en l'exercici de les seves funcions" han expressat SAP-FEPOL i SME que han assegurat que el cos està convençut de la legitimitat de les seves reivindicacions i que seguirà mobilitzant-se "per reclamar el gir de 180 graus que el sistema de seguretat pública de Catalunya necessita".

Han indicat que aquesta investigació només servirà per augmentar la "desafecció" dels Mossos vers els responsables polítics. "Es reafirma allò que ja vam denunciar el passat dia 7 de novembre, que les polítiques d'Interior afebleixen el cos i el sistema de seguretat pública de Catalunya", han dit.

Els representants policials han advertit que els agents seguiran lluitant i gaudint dels seus drets constitucionals, en pro de la millora de les condicions laborals de totes les persones membres dels Mossos. 

"Animem a totes les persones membres del cos que segueixin reivindicant la millora de les seves condicions laborals", han expressat SAP-FEPOL i SME que han encoratjat la resta de forces sindicals que "reprovin l'actitud supèrbia i amenaçadora d'un departament i d'una Direcció General de la Policia cada vegada més distant, amb el conjunt del cos".

El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut