Pedro Sánchez i Adriana Lastra, aquest dilluns, a la reunió de la cúpula del PSOE (EFE)

Sánchez exposa al PSOE el pla de govern per intentar convèncer Unides Podem

Els socialistes continuen descartant l'exigència de la formació de Pablo Iglesias d'una coalició
Redacció Actualitzat
TEMA:
Investidura

La investidura continua trontollant. El curs polític arrenca amb incertesa a l'Estat. I, si res no ho impedeix, si no hi ha acord abans del dia 23, hi haurà noves eleccions generals. Els retrets entre socialistes i Unides Podem de les últimes setmanes han constatat que les posicions estan encallades.

Abans d'entrevistar-se amb Pablo Iglesias, Pedro Sánchez ha fet un primer pas davant de la cúpula del seu partit. Ha explicat a la direcció del PSOE el seu pla de govern, un pla amb el que intentarà convèncer al líder d'Unides Podem. És un document amb 300 mesures que aquest dimarts es presentarà públicament.
 

La direcció del PSOE durant la reunió d'aquest matí (EFE)

Després d'un mes d'agost sense contactes entre els partits polítics, aquesta setmana, els socialistes es reuniran amb el PNB i està previst que hi hagi converses amb ERC.

 

 

També hi haurà una trobada entre els equips negociadors del PSOE i d'Unides Podem, que hauria de concretar una entrevista entre Sánchez i Iglesias de cara a la setmana que ve.

De moment, des de la seu del PSOE es descarta totalment la possibilitat d'un govern de coalició. Es rebutja cap pressió perquè hi hagi un govern amb Unides Podem.


Ábalos: "Vull ser més optimista, no vull anticipar el fracàs"

José Luís Ábalos, aquest dilluns, en una compareixença informativa (EFE)

Queden menys de tres setmanes per intentar arribar a un acord i el secretari d'Organització del PSOE, José Luís Ábalos, no perd l'esperança:

"És evident que estem buscant una tercera via. Entre no assumir el resultat electoral i un govern de coalició volem explorar una tercera via. Jo vull ser més optimista, no vull anticipar el fracàs (···) El que sembla inconcebible és que hi hagi dubtes respecte a la nostra voluntat que no hi hagi eleccions. Les hem guanyat, sentim que les hem guanyat. Per què hem de voler més eleccions? I, sobretot, per què hem de voler entrar en una situació més o menys similar?"

 

Ada Colau, aquest dilluns, a "Els matins", de TV3

Des d'Unides Podem, l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha advertit que, si el PSOE governa tot sol, podria acabar pactant mesures, com per exemple, de caràcter econòmic, amb la dreta espanyola.

"Podem fer molts esforços; ara bé, el que no podem fer és posar el PSOE en mans de Ciutadans i del Partit Popular. I és clar, si el partit socialista governa en minoria i en solitari, ja hem vist el que passa"

 

El conseller Calvet diu que el PDeCAT està disposat a afavorir un govern PSOE-Unides Podem

Per part del PDeCAT, el conseller Damià Calvet obre la porta a facilitar un govern de Sánchez amb Unides Podem per tenir ja un interlocutor a Madrid:

"Estem en condicions d'afavorir un govern a l'Estat que estigui format, lògicament, per qui ha guanyat, les eleccions, el PSOE, i acompanyat de qui més s'hi assembla ideològicament, que és Podem"


El Partit Popular reclama, a través del vicesecretari de Comunicació, Pablo Montesinos, que el PSOE aclareixi què vol fer: "El que ha fer ara Sánchez és, si està en campanya, que ho reconegui i que admeti davant de tots els espanyols que el que vol són eleccions per pura tàctica electoral".

ARXIVAT A:
Investidura Pedro Sánchez Unides Podem Pablo Iglesias
VÍDEOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut