Pedro Sánchez es reuneix amb el rei en ple bloqueig de la investidura
Felip VI ha rebut Pedro Sánchez al peu de les escales del palau de Marivent (EFE/Ballesteros)

Sánchez a Marivent: "Hi ha moltes fórmules per entendre'ns amb Unides Podem"

El president en funcions admet "desconfiança mútua" amb la formació d'Iglesias i demana l'abstenció a Cs i PP per "no dependre dels independentistes"

Juli RodésActualitzat

Pedro Sánchez s'ha reunit aquest dimecres a primera hora de la tarda amb Felip VI al palau de Marivent, a Mallorca. El president del govern espanyol en funcions i el monarca han fet la tradicional trobada d'estiu pocs dies després que Felip VI es mostrés contrari a una repetició electoral i defensés un acord entre partits que facilités la investidura.

En la compareixença posterior, Pedro Sánchez, que ha assegurat que les declaracions del cap d'estat van tenir "molt d'encert", perquè la majoria dels espanyols no volen una repetició electoral, ha assegurat, sobre la investidura:

"No perdo l'esperança, no tiro la tovallola, continuaré treballant."

Segons Sánchez, la ciutadania vol un govern "progressista liderat pel PSOE" i que "no depengui d'independentistes". 

Ha assegurat que Unides Podem "ha rebutjat" el govern de coalició. "Cal ser clars en aquesta qüestió", ha afegit, i ha admès que hi ha desconfiança mútua. Tot i això, Sánchez veu sortides a la situació:

"Hem de buscar altres fórmules, que és el que estic fent. Hi ha moltes fórmules, com la danesa o la portuguesa, o acords d'investidura, o de legislatura. Hi ha moltes opcions per entendre'ns amb Unides Podem."

"Cal començar la base pel programa, pels continguts, pel programa comú progressista. Començar de zero amb els col·lectius i rebre els seus inputs."

 

50 minuts de retard

La comitiva de vehicles en què es traslladava Sánchez ha arribat a les portes de Marivent amb 50 minuts de retard sobre l'hora prevista.

El retard ha estat motivat per la durada superior al que estava previst de la reunió de Sánchez amb col·lectius de l'àmbit de la indústria i el turisme, que ha mantingut a Madrid abans de volar cap a Mallorca, en el marc de la ronda de contactes oberta després de la investidura fallida.

Sánchez ha volat des de la base aèria de Torrejón, a Madrid.

 

Ambient distès entre Pedro Sánchez i Felip VI a la porta de Marivent (EFE/Ballesteros)

 

Quan ha arribat a Marivent ha estat rebut per Felip VI al peu de les escales del palau, on han conversat mentre els fotògrafs captaven imatges de la trobada.

Aquesta és la segona reunió de Pedro Sánchez amb el rei a Marivent des que va arribar a La Moncloa amb la moció de censura que va fer fora Mariano Rajoy.


Calvo apel·la a la responsabilitat de PP i Cs

Aquest dimecres mateix, d'altra banda, la vicepresidenta del govern en funcions, Carmen Calvo, ha instat el PP i Cs a assumir les seves responsabilitats per evitar la repetició electoral i ha assegurat que la solució per al desbloqueig polític no passa per assumir "les propostes, totes molt absurdes, de les últimes 48 hores", entre les quals hi havia la idea que Pedro Sánchez fes un pas al costat i proposés una altra persona per presidir el govern espanyol.

"Això de traslladar la responsabilitat que han d'assumir també el Partit Popular i Ciutadans si no volen noves eleccions no passa, per descomptat, per cadascuna de les propostes, totes molt absurdes, de les últimes 48 hores."

"Apartar al líder més ben valorat i més votat d'unes urnes fa poc més de tres mesos és desvariar molt en democràcia."


Calvo, d'altra banda, ha confirmat que, ara per ara, no hi ha cap tipus de contacte entre el PSOE i Unides Podem per mirar de trobar algun tipus d'acord que faciliti la investidura.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut