Sánchez reprendrà negociacions a finals de mes i hi inclourà ERC i JxCat
Sánchez, ha fet les declaracions després de reunir-se amb representants culturals
Madrid

Sánchez reprendrà negociacions a finals de mes i hi inclourà ERC i JxCat

El president espanyol en funcions deixarà per al final Unides Podem i descarta una trobada amb Ciutadans

RedaccióActualitzat

Pedro Sánchez començarà entre finals d'aquest mes i principis de setembre les reunions amb els partits per presentar-los una proposta de programa de govern i diu que també parlaran amb els independentistes catalans.

Si aquesta mateixa setmana Sánchez manifestava la seva desconfiança cap a Unides Podem, ara ha insistit a incloure'ls en la taula de negociació de cara a la investidura, tot i que ha decidit deixar-los per al final de la roda de consultes.

També hi ha inclòs les forces independentistes catalanes, però sembla haver descartat una trobada amb Ciutadans.

"Parlarem amb el Partit Nacionalista Basc, parlarem amb el partit nacionalista de Cantàbria, parlarem també amb els partits nacionalistes de Catalunya, i també parlarem, lògicament, amb Unides Podem per veure si podem arribar a un acord que materialitzi aquest govern progressista."

"És evident que amb Ciutadans, no. El senyor Villegas ja va dir que Rivera no es volia reunir amb mi ni tenir cap tipus de contacte i hem captat el missatge. Crec que els ciutadans prendran nota de quin és el comportament que estan tenint els diferents partits polítics. I parlaré amb ells perquè crec que és important traslladar-los quina és la seva obligació."

Aquest divendres, el president espanyol en funcions tanca amb el món cultural la ronda de contactes amb organitzacions de diversos àmbits per dissenyar l'acció de govern.

Sánchez, a la reunió amb representants culturals (EFE)

 

El sindicats volen un acord amb Unides Podem

Recordem que dijous Sánchez es va veure amb sindicats i patronals, que van demanar a Pedro Sánchez que eviti una repetició electoral i que treballi per aconseguir superar la investidura.

Els sindicats volen que el PSOE pacti amb Podem. Tant el líder de la UGT com el de Comissions reclamen un acord. Josep Maria Álvarez i Unai Sordo no entren en la fórmula que hauria de tenir aquest acord, però remarquen que s'hauria de basar en les polítiques progressistes.

Per la seva banda, el president de la CEOE, Antonio Garamendi, ha reconegut que preferiria un pacte amb Ciutadans i ha demanat a Sánchez  moderació i estabilitat si, finalment, arriba a un acord amb Podem.

 

ARXIVAT A:
InvestiduraPedro SánchezPSOE
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut