Sáenz de Santamaría conversa amb Enric Millo abans d'adreçar-se als votants del PP (EFE)

Sáenz de Santamaría diu que el trasllat dels presos són "concessions gracioses"

L'exvicepresidenta del govern espanyol demana a Sánchez que no cedeixi davant dels independentistes
Redacció Actualitzat
TEMA:
PP

Soraya Sáez de Santamaría, candidata a la presidència del PP que, segons alguns sondejos, parteix com a favorita, fa avui campanya a Barcelona.

Acompanyada per Enric Millo, l'anterior delegat del govern espanyol a Catalunya, Sáenz de Santamaría s'ha mostrat contrària al trasllat dels presos independentistes, que ha qualificat de "concessió graciosa" de Sánchez que trenca la igualtat davant la llei.

"La política penitenciària no pot posar-se al servei dels interessos de Pedro Sánchez i del que ell hagi pactat amb els independentistes. Tots els espanyols són iguals davant la llei i als presos se'ls ha d'aplicar la legislació penitenciària d'acord amb les regles que s'apliquen a tothom. No poden ser concessions gracioses d'un president del govern."

L'exvicepresidenta del govern espanyol, d'altra banda, s'ha referit al nou full de ruta aprovat per ERC i ha exigit al president del govern espanyol, Pedro Sánchez, que no faci "passos enrere" en la lluita contra l'independentisme per pagar el preu del suport a la seva moció de censura.

"Em preocupen molt les notícies d'ERC, que han tornat al tema de la consulta i de la declaració unilateral d'independència. Li demanaria a Pedro Sánchez que no faci passos enrere, perquè hem aconseguit -amb l'esforç de tots- que aquesta declaració unilateral d'independència no tingués cap efecte i que al govern de la Generalitat no hi hagi ningú que va participar en aquella declaració. I que no pot, perquè li hagin regalat el govern, regalar, senzillament, el discurs als independentistes."

En aquest mateix sentit, Sáenz de Santamaría ha defensat que els ciutadans espanyols no han votat a Pedro Sánchez i "com que no té vots fa concessions, pensant exclusivament en els seus interessos i no en la convivència a Catalunya".

 

Un dels rivals de Sáenz de Santamaría, Pablo Casado, que ha fet campanya a Catalunya aquest diumenge, també s'ha referit als independentistes, per dir-los que, si volen la independència "se'n vagin a Brussel·les o a Alemanya".

Preguntada per les enquestes que la situen com la candidata amb més opcions a presidir el PP, Sáenz de Santamaría s'ha mostrat "animada" pel suport dels afiliats i ha celebrat que molts la vegin com "la millor candidata per recuperar els votants" que el partit havia perdut últimament. També pel fet que considerin "molt factible que jo pugui guanyar Pedro Sánchez" en les pròximes eleccions.

 

La candidatura de Sáenz de Santamaría, d'altra banda, ha rebut avui l'aval de l'agrupació del PP més nombrosa, la d'Andalusia: el president dels populars andalusos, Juanma Moreno, ha anunciat que donarà suport a Sáenz de Santamaría a les primàries perquè considera que és la candidata a la presidència del partit que té més possibilitats de guanyar les pròximes eleccions generals, que s'han de fer d'aquí dos anys com a molt tard.

 

ARXIVAT A:
PP
NOTÍCIES RELACIONADES
ÀUDIOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut