Foto aèria de la colònia de flamencs (ACN)

Rècord de reproducció de flamencs al delta de l'Ebre, hi han nascut 2.200 polls

S'han posat anelles a unes 400 cries per fer-ne seguiment científic internacional i veure com es desenvolupen
Actualitzat

Rècord de reproducció de flamencs al delta de l'Ebre amb el naixement de 2.200 polls. S'han col·locat anelles a unes 400 cries per fer-ne un seguiment científic internacional i veure com es desenvolupen.

 

 

El vol fotogràfic que el Parc Natural ha fet amb la Unitat Aèria dels Agents Rurals ha permès comptabilitzar 2.985 parelles de flamencs i 2.201 polls. La xifra d'aquest any ha superat la del 2017, quan es van comptabilitzar 2.136 cries.

Aquesta colònia és l'única de la seva espècia a Catalunya i una de les poques al Mediterrani.

 

Flamenc acabat de néixer rep l'anella per al seu seguiment científic (ACN)

 

El control que s'ha fet de les gavines i de les guineus aquest any ha permès recuperar la reproducció de flamencs al Delta, que va caure en picat a partir del 2013. L'any 2009 s'havien registrat xifres rècord, amb 3.139 parelles però, per culpa de l'amenaça de les gavines i les guineus, van començar a caure.    

Els polls anellats se'ls farà un seguiment científic internacional, monitoritzat a través de la Mediterranean and West African Greater Flamingo Network. Aquesta entitat aplega els 7 països de la conca mediterrània, com el Senegal, Itàlia, Montenegro o Turquia, on el flamenc es reprodueix de manera habitual.

 

 

Des del 2014, al Parc Natural del Delta de l'Ebre s'han anellat 4.370 exemplars de flamenc, que han pogut ser estudiats a catorze països.

El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut