Mariano Rajoy a la convenció del PP a Sevilla (EFE)

Rajoy: "Gràcies a nosaltres un processat no presideix avui la Generalitat"

Redacció Actualitzat
TEMA:
PP

Mariano Rajoy defensa la gestió que ha fet de la crisi catalana i assegura que, si avui Carles Puigdemont no presideix la Generalitat, és gràcies a ell. A la cloenda de la convenció del PP, el cap de l'executiu espanyol reclama un president viable i afirma que Espanya continuarà unida i admirada al món.

El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, assegura que el seu executiu continua responent amb fermesa als intents d'assolir la independència de Catalunya, el que ell ha qualificat del desafiament més gran que ha tingut mai Espanya:

"Van voler trencar la unitat d'Espanya i no ho van aconseguir. Van voler declarar una república i han fracassat. Van plantejar un desafiament a l'Estat i les nostres institucions van demostrar la seva fortalesa. I us dic: així seguirà sent en el futur."

 

 

Davant del procés, Rajoy ha assegurat que el govern hi ha respost amb serenitat, determinació i sentit d'Estat:

"He complert la meva obligació, he assumit la meva responsabilitat i he posat en marxa totes les mesures en defensa de la unitat, la llibertat i la igualtat d'Espanya."

Rajoy assegura que, amb el temps, aquest capítol serà recordat com un malson i Espanya serà un referent del respecte als drets humans.

"Més d'hora que tard, tot el que estem vivint quedarà en un record. Un mal record en la història centenària d'un gran país que és el nostre. Que ningú ho dubti, Espanya seguirà unida, admirada al món i sent un exemple de democràcia, llibertat i respecte al dret de les persones."

El cap de l'executiu no s'ha referit explícitament en cap moment a la decisió judicial alemanya que ha permès que l'expresident Carles Puigdemont fos posat en llibertat, però sí que ha fet una referència genèrica a la necessitat que tothom respecti les decisions judicials, tant si agraden com si no:

"Som demòcrates. Les decisions de la justícia s'han de respectar i acatar. Quan agraden i quan no tant. Ha quedat clar que la llei mana més que qualsevol president, qualsevol partit i qualsevol propòsit."

 

 

Rajoy ha tancat la convenció que el PP ha celebrat el cap de setmana a Sevilla, marcada per la polèmica sobre el màster de Cristina Cifuentes i l'alliberament de Carles Puigdemont. Sobre la investidura, Rajoy diu que gràcies a ell "un processat no presideix la Generalitat".

"Assumim la responsabilitat i, gràcies a això, un processat per la justícia no presideix avui la Generalitat de Catalunya."

El president del govern espanyol ha insistit que el més urgent avui és que hi hagi un candidat "viable" que aconsegueixi els suports suficients per ser investit president de la Generalitat, i que, "independentment de les idees", respecti la llei.

 

ARXIVAT A:
PP Investidura Procés català Article 155 Govern empresonat
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut