Millo evita els CDRs en la inauguració de l'estació de Sabadell Centre

Un detingut i diversos identificats per fer resistència passiva a les portes de l'estació; els Mossos els retiren un a un
Actualitzat
TEMA:
Procés català

Tensió en la inauguració de l'estació de Rodalies de Sabadell Centre. Els Mossos detenen un manifestant i diversos més han estat identificats després que els han hagut de retirar de retirar un a un a les portes de l'estació de Sabadell Centre.

Unes 200 persones convocades pel CDR de Sabadell s'han situat en un dels nous accessos de l'estació. Els agents han volgut mediar perquè es fessin més enllà però, fent resistència passiva, els manifestants s'han assegut a terra. Els Mossos els han anat traient un a un.

 

 

 

Aprofitant la inauguració de la nova estació, que ha estat habilitada per a l'accés de persones amb mobilitat reduïda, el CDR de Sabadell ha convocat per protestar per la presència d'autoritats espanyoles. A l'acte hi ha assistit el delegat del govern a Catalunya, Enric Millo ha evitat els manifestants perquè no ha sortit a la superfície.

 

 

 

 

Els manifestants han rebatejat l'estació amb un cartell d'"Estació 1 d'octubre". També han reivindicat la llibertat dels presos polítics amb pancartes, posant llaços grocs a les tanques i portant nassos vermells de pallasso en defensa de la llibertat d'expressió.

 

 

 

 

 

Llarga reivindicació

Una altra reivindicació que ha estat llarga per als usuaris de rodalies i per als veïns de Sabadell ha estat la remodelació dels accessos a l'estació. Les obres han durat 8 mesos i s'han acabat amb un retard de 4 mesos. Així ho expressa Joan Mestres, un veí afectat.

"Aquesta estació ja fa 40 anys que està abandonada. Totes les persones que poden caminar reduïdament no han pogut baixar mai a aquesta estació, o sigui, amb un bastó, amb una cadira o amb muletes no han pogut baixar mai. Això és una vergonya i avui ho venen a celebrar com si fos una inauguració. Inauguren la vergonya."

La nova estació incorpora nous accessos i tres ascensors i escales mecàniques. Així, els trens de l'R-4 i R-12 es tornen a aturar en aquest punt, com els trens semidirectes que fins ara s'havien d'aturar a la de Sabadell Sud i estaven interconnectats provisionalment amb autobusos llançadora.

 

ARXIVAT A:
Procés català Article 155 Govern empresonat Drets humans
VÍDEOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut