La ministra promet canvis en breu per millorar la conciliació laboral

Permís retribuït quan els fills estiguin malalts: la proposta de la ministra de Treball

Yolanda Díaz creu que seria una bona mesura perquè els pares puguin conciliar feina i família
Actualitzat

La ministra de Treball, Yolanda Díaz, s'ha mostrat partidària en una entrevista a La Sexta que hi hagi permisos retribuïts als treballadors quan tinguin els fills malalts. Una mesura que s'inclouria en la revisió que es vol fer de l'Estatut dels Treballadors.

"Si els nostres fills es posen malalts, que es contempli com una absència justificada i retribuïda i que puguis trucar ràpidament i que diguis que tens aquest problema. Es poden fer coses que poden canviar la vida. Es poden fer moltes coses en el tema de la jornada perquè, si no, excloem les dones."

La ministra de Treball, Yolanda Díaz, assegura que els espanyols treballen moltes hores i malament i que això els fa poc productius. Creu que la causa és la poca flexibilitat de les empreses. Díaz ha promès que aviat hi haurà canvis per millorar la conciliació.

"Espanya té una estructura de treball per hores que és insuportable. Treballem moltíssim, malament i sense productivitat."

Díaz proposa mesures concretes per a la conciliació dels treballadors.

"Es parla molt de flexibilitat interna de les empreses, però sempre es mira per la disposició de l'empresa. Posem la flexibilitat interna de cara a la treballadora o el treballador. Per exemple, que jo pugui dir 'M'organitzo la jornada', complint exactament igual, però que tingui una part de disposició sobre la jornada, per exemple, disposant d'una bossa d'hores de treball que jo m'organitzo durant tot l'any."

La ministra també ha assegurat que hi haurà canvis importants per als autònoms. Proposa que cotitzin en funció dels ingressos.

 

 

El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut