Per primera vegada en deu anys hi ha pisos nous sense vendre a Girona

Les comarques de Girona tenen, per primera vegada en deu anys, una cartera de pisos nous per vendre, segons es desprèn de l'informe anual del Gremi de Constructors i Promotors. Mentre va durar el boom de la construcció hi havia més demanda que oferta i els habitatges i els blocs de pisos es venien sobre plànol; ara aquesta situació ha canviat, i com que les vendes han baixat també hi ha hagut un descens de la construcció. L'informe anual del Gremi de Constructors i Promotors del 2007 posa de manifest que el nombre d'habitatges començats l'any passat ha caigut un 34% a la província de Girona.
Actualitzat
Segons l'informe, el 2006 van començar a construir-se un total de 22.383 pisos, mentre que l'any passat van ser 14.169, fet que suposa un descens del 34,3%. Aquest descens, que s'ha notat per primera vegada des del 2001, ha estat especialment significatiu a la comarca del Baix Empordà, amb un 41%. Es construeix menys i, a més, les vendes han caigut tant que en aquests moments hi ha una cartera d'habitatges nous que no tenen comprador.

Les principals causes d'aquesta baixada de la demanda i de la construcció, segons l'informe, són la falta de confiança dels ciutadans, que pensen que els preus baixaran i temen els increments de les quotes de les hipoteques. Malgrat aquesta situació, el sector es mostra optimista perquè el creixement demogràfic garanteix que a curt i a mitjà termini es necessitaran habitatges nous i, segons el gremi, es comptarà amb l'ajuda de les administracions, que podrien començar abans de l'estiu.
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut