L'expresident Quim Torra és un dels ciutadans que han anat a votar a Òrrius (CCMA)

Òrrius vota a favor d'aixecar la DUI en un referèndum popular per reivindicar l'1-O

Els resultats de la consulta, oberta a tothom, han estat 2.086 vots a favor, 11 en contra i 5 en blanc
Redacció Actualitzat
TEMA:
Referèndum 1-O

El poble d'Òrrius, al Maresme, un dels que va viure les càrregues policials de fa sis anys, ha convocat aquest diumenge una consulta sobre la independència de Catalunya oberta a tothom més gran de 16 anys.

Des de les 9 del matí fins a les 8 del vespre, veïns de la població i també residents a altres municipis, tots majors de 16 anys, han pogut participar-hi responent a la pregunta de si volen fer efectiva la declaració d'independència proclamada el 27 d'octubre del 2017. Els resultats han estat aclaparadors: 2.086 vots a favor, 11 en contra i 5 en blanc.

En total, s'han instal·lat sis urnes, com les que es van fer servir el 2017.

Tothom més gran de 16 anys pot votar fins a les vuit del vespre (CCMA)

La votació ha estat organitzada per l'Ajuntament i amb la col·laboració del col·lectiu Ò! República, després de recollir-se 139 signatures sobre els 730 veïns que consten al cens. El portaveu d'Òrrius per la República, Pau Manté Manjó, ha convidat tots els independentistes a "fer el mateix als seus municipis i demanar als alcaldes que posin les urnes".

L'alcalde, Xavier Masgrau, de Junts, ha admès a TV3 que està assumint "un risc", però ha assegurat que no té "por". "És important donar la veu al poble i és molt més important que el risc que jo pugui assumir".

Els resultats no són vinculants, però els organitzadors esperen que puguin servir per reactivar el procés d'independència a partir de la base.

 

ARXIVAT A:
Referèndum 1-O
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut